Tidligere militærsjef i Israel: – Opprettelse av et stort Kurdistan vil være bra.

0

Den tidligere visesjefen for den israelske generalstaben, generalmajor Yair Golan, sa på et møte i Washington Institute for Near East Policy at han ser på en eventuell opprettelse av et Stor-Kurdistan på syrisk, tyrkisk, irakisk og iransk territorium som en grunnleggende god idé, og at det ville bidra til stabiliteten i regionen.

Rahid Rashimi fre Kurdistan TV stilte følgende spørsmål og fikk følgende svar:

As you know, the Kurdistan Region of Iraq has decided to go to a referendum for independence. In your opinion, General, Kurdistan independence—how important is it for the stability of the region?

GOLAN: Well, you know, I —if you don’t mind, I’ll try to juggle with, you know, different issues. I very much like the idea of an independent Kurdistan. Well, basically, I like the Kurdish people. And you know we’ve had good cooperation with the Kurdish people since the early 1960s. And looking at the Middle East today, I would say that the only positive development concerning the destiny of the Middle East is the emergence of some sort of Kurdish entity—independent entity. That’s the way I look at that. It’s a very personal approach. I don’t reflect here any formal position of Israel. I think the Kurds are, by nature, a moderate element with a positive influence on the surrounding people. And from my personal perspective, the [Turkey-based] Kurdistan Workers Party (PKK) is not a terrorist organization.

Washington Institute for Near East Policy omtales i USA som “AIPACs tenketank”. John Mearsheimer og Stephen Walt skriver dette instituttet er en del av kjernen i den pro-israelske lobbyen i USA. 

Instituttet teller blant sine rådgivere Henry Kissinger (presentasjon unødvendig), Richard Perle (også kalt The Prince of Darkness) og Condoleezza Rice, bare for å nevne noen.

Generalmajor Golan, som er kjent for å være en svært frittalende sionist, tiltrådte Washington Institute i august 2017 som «visiting military fellow» der han skal bidra med å utvikle instituttets politikk på Israels sikkerhetsinteresser. Hans oppfatning om at Israel vil være tjent med et Stor-Kurdistan gjenspeiler sannsynligvis det man mener i ledende kretser i Tel Aviv.

Golan ble også spurt om hvordan han vurderer Iran, og han svarte:

…we cannot fight Iran alone. So alright, they could affect us, we could affect them. But it’s all about attrition. All about. If you want to gain something which is deeper, we cannot do it alone. And this is a fact of life. It’s better to admit that. We need to know our limitations.

Han sa at han hadde tatt opp dette med Sir Adrian Bradshaw, DSACEUR [Deputy Supreme Allied Commander Europe].  Og Bradshaw hadde svart:

Iran is not the problem, it’s the solution. We want stability in the region, so Iran is the solution.

Dette var tydeligvis meget frusterernde for generalmajor Golan. Men derimot har hans syn fått massiv støtte fra den aldri sviktende Israel-støttespiller Bernard-Henri Lévy.

I en artikkel i Foreign Policy 6. september 2017 refser han USA for å være motstander av folkeavstemning om uavhengighet i irakisk Kurdistan.

BHL sier i klartekst at USA svikter kurderne og kaller det en ny form for kolonialisme. Og det er jo han ekspert på, siden han etter eget utsagn var den som overtalte president Nicolas Sarkozy til å gå til krig mot Libya i 2011.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelJuridisk dokument hevder at Saudi-Arabia betalte for en test på 11. september
Neste artikkelIkke bare ulven som truer norsk sau
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).