Syria vinner krigen og Vesten mister interessen

34

I de siste månedene har de jihadistiske militsene i Syria opplevd at støtten til dem i form av penger, forsyninger og våpen er blitt kraftig redusert. De har klamret seg til håpet om å få støtten opp igjen på sitt tidligere nivå, men ikke lenger nå, skriver The Guardian.

Nå har også Jordan, som har vært blant «opprørernes» mest trofaste støttespillere, annonsert at deres forbindelser med Damaskus «utvikler seg den rette veien». Dette betyr for mange at dødsklokkene ringer for militsene, skriver avisa.

Heller ikke Saudi-Arabia, som har betalt mye av krigen, og som har forsynt jihadistene med enorme mengder våpen og utstyr, er noe særlig entusiastisk for krigen lenger.

The Guardian skriver:

«Returning from a summit in the Saudi capital last week, opposition leaders say they were told directly by the foreign minister, Adel al-Jubeir, that Riyadh was disengaging. “The Saudis don’t care about Syria anymore,” said a senior western diplomat. “It’s all Qatar for them. Syria is lost.”

USAs utenriksminister Rex Tillerson har åpent overlatt til Russland å finne en løsning på krigen og i de europeiske hovedstedene snakkes det ikke lenger om at «Asad må gå».

I London vurderer regjeringa om den skal kutte den avtalte støtten på 200 milioner pund til jihadistene områder ved Idlib.

Vestens og oljediktaturenes krig mot Syria har ødelagt for 226 milliarder dollar ifølge Verdensbanken. I tillegg til at krigen har drept mer enn 330.000 mennesker og drevet millioner på flukt.

Men Syria og deres allierte vinner tydeligvis krigen på bakken og nå planlegger landet for fred og gjenoppbygging. Men det kan komme backlash, for i en så trengs situasjon som jihadistene nå står i, er faren for provokasjoner svært store. Russland har etterretning som viser at en av islamistgruppene, Shabab al-Sunnah, planlegger et nytt fingert gassangrep, sier talsperson for rusisk UD, Maria Zakharova.

Russland og Iran har i samarbeid med Syria utspilt Vesten og oljediktaturene. Og når leiesoldatene ikke får penger, vil også deres entusiasme for krigen forsvinne.

Dette legger igjen grunnlaget for en storstilt tilbakekomst for millioner av syrere som har måtte flykte hjemmefra, enten i indre eksil eller i utlandet. Og landet vil få behov for ale hender som vil være med på gjenoppbygginga.

Nesten 500.000 flyktninger har kommet tilbake til sine hjem hittil i Syria, og landet er i ferd med å utforme konkrete planer for gjenoppbygging.

I Norge hadde vi trengs en uavhengig granskning av hva som har vært Norge rolle i denne forferdelige krigen. Det må også legges et stort press på Storting og regjering for å få avsluttes de ulovlige sanksjonene mot landet øyeblikkelig.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


34 KOMMENTARER

 1. Spørsmålet blir hva som skjer når tusenvis av desillusjonerte leiesoldater vender hjem til sine respektive hjemland. Mange vil selvsagt komme tilbake til Norge/Europa, men de aller fleste tilhører vel hjemme i regionen, herunder Saudi Arabia og Jordan. Ser for meg at stemningen neppe er den beste hos disse, etter å ha måttet gi opp det forjettende land/stat, bl.a som følge av stopp i støtten. Oppstår det uro i Syrias naboland, er det slett ikke sikkert at lojaliteten til makten er like markert som den har vært i Syria.

  • Meget farlig situasjon for Libanon, som i sin tid ble regnet som et kristent land (fransk koloni) og som fikk sin indre struktur ødelagt av «borgerkrigen» midt på 1970-tallet, påtvunget av PLO/PFLP som ble drevet ut av sitt opprinnelige hjemland, Jordan, etter forsøk på statskupp i 1971.

 2. Men Norge og USA har vel ikke gitt opp planene om å bygge opp et Kurdistan i koflikt med Tyrkia og Syria? Noe må de norske soldatene i Syria drive med.

 3. I hovedsak var det en optimistisk lesning av utviklingen i Syria Pål lanserte her. Men vi må etter mitt skjønn dra både Israel og Tyrkia inn i bildet. For Israel er det en umulighet at Iran kan bygge sin korridor via Irak-Syria-Libanon og bli en Middelhavsmakt med maritime baser i Syria og hegemoni(via Hizballah) i Libanon. Det er ikke godtagbart.
  Tyrkia godtar ikke noen kurdisk stat på eget territorium samt nærområdene og lister seg ut av Nato og inn mot Iran og dens akse.
  Hamas melder seg nå på som medlem av aksen Iran-Syria-Hizballah.
  Israel kan ikke sitte med hendene i fanget og erfare at de nevnte bygger seg opp i nord,sør og øst.
  Mere krig forestår.

  • Den israelske avisa Haaretz har en interessant analyse om dette 27 august i år. Jeg har bare skumlest den, men de mener -sånn omtrent – at det er russerne som har innflytelse over grensa i sør, men at Israel vil måtte leve med at Iran har fotfeste i Syria. Artikkelen kan leses gratis

  • Jeg skal ikke avvise det. Faren for mer krig er der. Men det er noen positive momenter i tillegg til dem jeg har nevnt og det er ikke minst integreringa av det syriske og russiske luftforsvaret, noe som gjør odds for Israel mye dårligere. USA er langt på vei utspilt.
   Jeg nevner faren for en provokasjon, og det må tas alvorlig.

   Det er også interessant å lese denne vurderinga fra Israel, i dette tilfellet Haaretz: http://www.haaretz.com/middle-east-news/syria/1.802675

  • Israel er svært opprørte over den seineste tidas utvikling, men er nok avhengig av ryggdekning fra USA for å gjøre noe med saka, og det ser det per dags dato ikke ut til at de får:

   «The US negotiators also agreed to let Russian observers police the truce zones, angering other US officials and allies of America. In particular, Israeli officials are concerned that the Russian presence could limit its operations against targets in Syria, the report said.» https://www.timesofisrael.com/us-to-let-iranian-backed-militias-within-10-km-of-golan-heights-report/

   Da Donald Trump i juni kom med et utspill som mange syntes framsto som underlig, om at USAs etterretning hadde snappet opp informasjon om at Syria planla et nytt giftgassangrep, tolket flere, meg inkludert, dette som et bidrag til å bygge opp opinionen for å akseptere ny krig etter en ny falsk flagg-operasjon. I ettertid har jeg tenkt at det kanskje heller var det motsatte som skjedde. Trump fikk høre om den planlagte falsk-flagg operasjonen, eller han skjønte at informasjonen som ble gitt i realiteten var info om dette. Og han gikk ut med det, kamuflert som en trussel mot Assad, men reelt som et forvarsel til Russland, og dermed også som en advarsel til de kreftene som planla angrepet, og da vil jeg gjette at det mest sannsynlig var snakk om Mossad, som dermed fant at risikoen ble for stor, og kansellerte planene.

 4. At krigen går mot slutten kan kanskje skyldes at problemet er løst; alle professorer og psykologer har blitt jaget ut, alle gisler er enten løslatt fra sine fangenskap eller massakrert, og ingen truer lenger med å massakrere hellige.

  La oss bare håpe at det er slik og at ikke noen psykologer og nazistiske/satanistiske elementer ligger og lurer i buskene og venter på å starte opp elendighetene igjen

  Man må ihvertfall være på vakt og følge nøye med, f.eks. på hva hæren kan finne på.

 5. Overhodet ingen grunn til å rope halleluja enda, alt av beviser peker på at et nytt stort falsk flagg gass angrep er under oppseiling som skal legitimere en invasjonen fra koalisjonen som støtter IS og Al Qaeda gruppene, Israel sier også rett ut at de vil la IS vinne krigen.
  Youtube har også startet med en massiv kampanje med å total sensurere all informasjon som avslører rottens planer.

  Innen dager eller maks noen uker så kan en global storkrig være i gang ..

  SYRIANGIRL: Clues Suggest US or Israel Will Strike Syria Soon!

  https://www.youtube.com/watch?v=DC5EHTrziqE

 6. En samtale jeg i går kveld hadde med Jordans nye Kypros ambassadør, bekrefter fullt ut denne analysen. Behvet for en uavhengig gransking av norske krigsevetyr både i Libya og Syria meget godt initiativ.

  • «Behvet for en uavhengig gransking av norske krigsevetyr både i Libya og Syria meget godt initiativ.»

   En uavhengig granskning av en domstol i Haag!

   Norske politikere som har bidratt og støttet disse krigene og blodbadet fortjener en rettferdig dom etterfulgt av en rettferdig henrettelse.

   Henrettelsemetode bør vel stå i stil med måten Gadaffi ble henrettet på av våre leiesoldater? (Bajonett i stumpen og en kule i hodet).

   • Såvidt jeg husker ble han henrettet av folk fra opprørsgruppene, kanskje for å stoppe kjeften på ham så han ikke begynte å plapre om professorer og psykologer og deres leiemordere.

    Jeg kan ikke huske å ha sett eller hørt at Norge hadde folk på bakken i det hele tatt.

    • Nei, vi hadde ikke norske soldater på bakken i Libya. Abu Stoltenberg Al-Norwegi, og hans venner i NATO bombet for å støtte jihadist-leiesoldater på bakken som var betalt og forsynt med våpen av NATO.

     Gadaffi advarte om at bombingen kom til å føre til at radikale islamister kom til makten, og at europa kom til å bli oversvømt av flyktninger.

     Om vi heller hadde støttet Gadaffi (og Assad i Syria) helt fra starten av kunne krigene vært unngått.

     Men vi valgte heller å helle bensin på bålet ved å støtte «fredelige opprørere» med penger, våpen trening, og luftstøtte fra Norske jagerfly….

   • Psykologer professorer?? eller psykopater slik som Jens Stoltenberg som gikk bokstavelig talt over lik for å bli leder med millionlønn i terrororganisasjonen han hele livet var motstander av?

    Brukte han løgn som metode, og bomber for å få millionlønn?

    • Psykologiprofessorer og psykologer bruker løgn som metode og kan derfor ikke stoles på et sekund. Den som stoler på dem, dør. Politikere lyver neppe bevisst, om ikke noen har et pressmiddel mot dem; de tar i verste fall feil.

 7. «The Guardian skriver:»

  Bla bla bla…

  The Guardian som har støttet jihadistene i mange år innrømmer nederlag, men ikke på en særlig verdig måte.

  Nå har de også endret språket de bruker…

  Assads regjering blir ikke omtalt som et >>>regime<<<, og det er selvfølgelig ikke noe kommentarfelt under artikkelen.

  The Guardians lesere kunne jo ha kommentert at de har hatt rett hele tiden og at det har vert litt umoralsk av The Guardian å støtte krigen.

  Tenk hvordan det skulle tatt seg ut…

 8. Vi ser definitivt lysglimt, men faren er langt fra over. Det er klart at Russlands inngripen har hindret en større katastrofe, men vil denne støtten bli testet av Den Kriminelle Kabal som står bak krigen ikke bare i Syria, men også Libya, Irak, Sudan, Somalia?
  Falsk Flagg angrepet 9/11 var starten på destruksjonen av Midtøsten med ødeleggelsen av «7 countries in 5 years». Vil da forbryterne gi seg siden de foreløpig ikke har lykkes med Syria? Eller går de for «AllOutWar» mot siste landet på 7c5c-listen; Iran?
  Og så går Syria i dragsuget?
  Vi er ikke ute av skogen endnu.

  • «men vil denne støtten bli testet av Den Kriminelle Kabal»

   Ja, kosher nostra/neocons er fremdeles en trussel mot freden.

  • Jeg tror ikke 9-11 var falsk flagg. Den viktigste grunnen handler om motiv, eller mangel på sådan: USA har aldri trengt å drepe hundretalls av egne borgere for å legitimere sønderbombing av et annet land. Det er langt enklere enn som så. 9-11 var derfor ikke falsk flagg, men blowback fra USAs mangeårige støtte til al-Qaidas allierte. Forskjellen på konspirasjonsteori og teorier om ekte konspirasjoner er at sistnevnte tar inn over seg at konspirasjoner ofte får utilsikta konsekvenser som ender med å ramme konspiratørene selv. Konspirasjonsteorier legger til grunn at konspiratørene har full kontroll, og at alle tilsynelatende paradoksale effekter er tilsikta, og en del av plottet.

   • Du antar du vet hva motivet for 9/11 var eller ikke var.
    Det kan en ikke begynne med for å finne ut av hvem som gjennomførte angrepet.
    Ved å studere HVA som gender så har en rekke fakta kommet frem de 16 årene etter 9/11.
    ALLE «fakta» fra Den offisielle Bin Laden konspirasjonsteorien kan tilbakevises, noe spesielt familiene til de pårørende er opptatt av.
    Muslimer gjennomførte IKKE 9/11.
    Det er noe som falske mobilsamtaler, bygning 7 (den 3. sprengte skyscrapers) og falske tilståelser fra Bin Laden og KSM er beviser for.
    Videre kan nevnes at ingen opptak finnes av crew, kaprere eller passasjerer fra flyplassene hvor «de kaprede» flyene tok av.
    Spør deg selv, er ikke det rart mtp de hundrevis av kameraer som filmer oss hver gang vi flyr?
    Vi vet idag at angrepet er utført av andre som har satt opp muslimer, eller «ekstremister», som syndebukker.
    Motivet er ødeleggelsen av Midtøsten.
    Og det er nettopp det som har skjedd i årene etter.

    • Jeg tror at psykologer og professorer som tilhører den grenen av psykologien som ble grunnlagt av en djeveldyrker, sto bak. Deres må er å bli kvitt Gud i alt liv på hele kloden. De og deres ormeyngel og fjertefølje forsvant fra bygningene like før angrepet kom.

     Professoren skal ha sagt at han «reddet» de han tok med seg. Hvorfor informerte han ikke alle de andre i bygningene om det forestående angrepet? Fordi de var hellige som gikk mot ham og som derfor måtte dø, tror jeg.

     • Hvilke beviser? Professorene og psykologene har påvirkningsagenter/løgnere i alle land, og kan med sine løgner og falske beviser lure nesten hvem som helst. Det kan vil jo observere her på denne bloggen, blant annet. Deres aktiviteter kan være mye mer omfattende enn man kan innbille seg.

     • Les deg opp på nevnte beviser, så ser du nok at psykologene og professorene sikkert ikke har så mye innflytelse.

     • Man kan ikke lese seg opp på noe som holdes hemmelig; de kalles visstnok «secret branch». Man må lese mellom linjene for å finne dem eller basere seg på egen erfaring og analyse av de metodene som de benytter mot en selv.

   • Jag tror som du Torgeir. Jag tror att en visselblåsare från NSA, Thomas Drake (liksom Sibel Edmonds), ger en korrekt beskrvining då han säger att de fanns många signaler som borde ha följts upp, men det skedde inte. Slarv och avsiktligt slarv, men inte för att man direkt själv ville fälla tvillingtornen. Det som inte beaktas är skammen och nederlaget för USA. 9-11 blev ett jättenederlag och en skam för den amerikanska regeringen. Ett alldeles för stort nederlag för att vara false flag. Det är också känt att administrationen gjorde sitt yttersta för att finna en koppling till Irak som var det land man egentligen ville ha krig mot. Bush -administrationen slarvade kanske avsiktligt eftersom de föreställde sig att ett terrordåd kunde komma väl till pass – men de kunde inte drömma om att attacken skulle bli så stor. Och där står de med nederlagets skam. Ingen false-flag situation precis.
    Däremot kan det inte uteslutas att terroristerna fått hjälp av «rouge elements», dunkla personer med dunkla motiv både inom amerikansk underrättelsetjänst och israelisk. Sedan är bin Ladens roll oklar. Det kan bestå bara av en godkännande nickning men inget aktivt bidrag till planläggningen.

    • Jo. Precis Falsk Flagg.
     9/11 var startskuddet for de neste 16 årene benytte «ekstreme muslimer» som patsies for å fremme evig krigføring, uendelig våpenproduksjon og destruksjon av Midtøsten.
     Med innføringen av IS ser vi videreføringen av denne agendaen samt hvor sterke krefter som er i spill for å bedra verden.
     Slik blir vi ledet til å leve i terrorangst og akseptere de løsninger som det terror-regimet vi lever under foreslår.

 9. Artikeln nämner siffran 330 000 som antalet dödsoffer i kriget. Varifrån kommer siffran ? Medan Syriens folk har betalat ett ohyggligt pris för västmakternas senaste brutala övergrepp kan det ännu finnas grund för att hoppas att siffran kan vara lägre. I krigets början gick det inflation i dessa siffror, därför att de skulle visa att Assad dödar sitt eget folk. Däremot har jag inte sett någon syrisk källa som skulle ta ställning till dödstalen. Men den syriska armén har helt klart förlorat många män och den materiella förstörelsen är enorm.
  Artikeln nämner även att Storbritannien överväger att dra in nästa utbetalning till terroristnästet Idlib. 200 miljoner pund ! Och hemma i England finns inte pengar till anständiga bostäder. Om Idlib sade en syrisk källa nyligen att den stridsdugligaste terroristfraktionen är de kinesiska uighurerna som slussats in via Turkiet.Hårda strider väntar i Idlib.

 10. […] Detta inlägg främst från en artikel i The Guardian ”Victory for Assad looks increasingly likely as world loses interest in Syria. States that were until recently committed to toppling the Syrian leader are now resigned to him staying” Guardian och ganska mycket från en artikel ”Syria vinner krigen og Vesten mister interessen” av Pål Steigan som bygger på detta. Pål Steigan […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.