Steigans lille røde

0

Ford forlag gir ut boka Steigans lille røde skrevet av Pål Steigan.

På vaskeseddelen heter det:

«I det politiske Norge er det konsensus om 98 proent av de viktigste sakene. Diskusjonen foregår ved å dramatisere og overdrive avstandene innenfor de 2 prosentene.»

Dette sier mannen hvis navn nærmest ble et banneord på 1970-tallet. I dag er han en viktig motstemme i den politiske debatten.

Steigan ser fortsatt  kapitalismen som problemet og betegner den som et system som i rekordtempo ødelegger planeten og våre barn og barnebarns framtid.

«De virkelige ekstremistene er de som gjør alt de kan for at de rikeste av de rike, 0,01 prosent av verdens befolkning, skal få fortsette å plyndre oss alle og ødelegge den jorda vi lever av.»

Slike ting har Pål Steigan blogget om de siste åra på steigan.no. Gjennom dette utvalget artikler derfra, utvidet og bearbeidet, kan du gjøre deg opp din egen mening. Kanskje blir du overrasket?

Boka er allerede i salg og kan blant annet bestilles fra Ford Forlag på nettet, pris 290 kr, 404 sider.

Forrige artikkelAmazon sletter kritiske kommentarer til Hillary Clintons bok
Neste artikkelsteigan.no – Ha sans for tall
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).