steigan.no – Ha sans for tall

7
steigan.no er sett i land som er merket med rødt eller gult på dette kartet.

Hvis du tar en titt på forsida til steigan.no nå, vil du se at antall abonnenter har passert 9.200. Det er skyhøyt over de 3.700 vi hadde i sommer. Hvordan kan det forklares? Så vidt jeg skjønner betyr det at programmet WordPress har begynt å telle abonnenter på en litt annen måte. De tar ikke bare dem som melder seg på epostlista, men også dem som bestiller såkalt RSS-feed, samt faste gjengangere fra sosiale medier – hvordan de nå måler det. (Og vi har nådd alle land i verden utenom Nord-Korea.)

steigan.no er sett i land som er merket med rødt eller gult på dette kartet.

Så det er ikke helt sammenliknbart med de tallene vi hittil har publisert, men det uttrykker bedre det fotavtrykket vi har på nettet. Og i tillegg kommer de tilfeldige leserne og folk som bare leser en og annen artikkel.

De 9.200 ser hver eneste artikkel, og siden vi per i dag publiserer ca. 125 artikler i måneden, betyr det at vi ligger rundt 13,8 millioner sidevisninger på årsbasis.

Det er skyhøyt over alle våre forventninger, men det er absolutt ikke noe tak. Husk på at dette er tall som fortsatt stiger bratt. Dessuten har vi ingen annonser, noe som ville ha pumpet opp tallene våre ganske betraktelig, og vi bruker heller ingen vanlige internettriks for å pumpe klikk. Dette er på sett og vis grunnfjell, uten noe staffasje.

Etter den gamle tellemåten har vi nå passert 4000 epostabonnenter. Alt dette er en glimrende plattform å bygge videre på når vi i løpet av høsten skal lansere mediekanalen til Mot Dag / steigan.no på nettet. Vi vil reelt kunne bli den viktigste samfunnskritiske mediekanalen i Norge, og en av de viktigste i Skandinavia.

Men alt dette skal gå rundt økonomisk, og siden vi ikke har noen rike onkler, og ikke mottar statsstøtte, er det bare én måte å gjøre det på, og det er gjennom frivillige bidrag fra leserne. Av politiske grunner ønsker vi ikke å ha brannmur mot leserne. Vårt viktigste mål er å skape en opinion mot imperialisme, utbytting og krig, og da ønsker vi ikke slike terskler.

På den andre sida er det ikke uoverkommelig å finansiere dette prosjektet, slik vi tenker å gjøre det. Mange har meldt seg til å jobbe frivillig, i likhet med undertegnede, og flere vil komme til. Vi vil ha en lett og billig organisasjon, og vi vil bruke pengene på begge sider.

I første omgang vil jeg si det slik: Hvis hver tredje faste leser kunne bidra med i gjennomsnitt 100 kroner i måneden, ville vi ha 1,6 millioner å rutte med i året, dersom vi tar utgangspunkt i epostleserne, og 3,6 millioner dersom vi tar utgangspunkt i det totale antallet faste lesere. Jeg lover at vi skal få til mye nettavis for slike beløp.

Vi vil om ikke lenge starte en organisert kampanje for faste, frivillige bidrag, og den vil få et ekstra driv når vi lanserer den nye versjonen. Men det skader jo ikke å starte allerede nå, slik en god del lesere allerede har gjort, gjennom å tegne seg for faste månedlige bidrag til

bankkonto 9001 30 89050.

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelSteigans lille røde
Neste artikkelPer Kleiva (1933 – 2017)
Pål Steigan
Jeg er Pål Steigan, sjefredaktør for steigan.no.

7 KOMMENTARER

  1. Har vært fast leser her flere år. Nå bidrar allerede jeg med betydelige midler tiil diverse media allerede. Jeg betaler pressestøtte over skatteseddelen, uten at jeg kjøper aller abonnerer på noen papiraviser. Jeg betaler NRK-avgift, men har ikke tilkoblet tv’n, brukes kun til streamingtjenester jeg allerede betaler for. Demokrati handler om å la makta råde over midlene dine og få folket tiø å akseptere dette. Som så mye annet vi betaler over skatteseddelen: korrupsjon, våpen, krig, terror etc. Slik er kollektivets diktatur.

    Har bidratt til steigan.no før og vil gjøre det igjen.

  2. Jeg er egentlig ikke overasket. Det er et kjempebehov for uavhengige kilder og medier. MSM blir stadig mer propaganda og mindre nyheter. Konflikten i Syria og 2016 valget i USA (og alt som er skrevet i ettertid) har nok fått mange til å innse at norsk presse er like ille, eller verre enn den er i resten av den vestlige verden. Når man ser andelen briter og amerikanere som har tillit til pressen rase nedover til de nå har like stor oppsluttning som cartoon network burde norsk presse kanskje gått i seg selv. I steden ser vi en forsterkning av det samme. Jeg håper pressestøtten fjærnes i sin nåvereden form, for det var neppe ment som et eksklusivt bidrag til de som fremmet vedtatte sannheter.
    Stå på videre, Steigan.no m.fl gjør en fantastisk jobb.

  3. Nord-Korea er da New-speak for Norge! 😉
    Grættis og for en nasjonalkonservativ så er det merkelig nok en leseverd side. Fenomenet er interessant og over hele den vestlige sfære, ser vi innstramminger i ytringsfriheten, her i steinrøysa har et nytt lovverk dukket opp, som praktisk talt er så selvmotsigende at det må ha vært forfattet av politiske hagegnomer… Parallellsamfunn, er i følge eh..»professorer» i landets akademia nå hatprat og sikkert rasistisk! Humor og politikk bør ikke blandes på den måten.

  4. Anbefaler at dere bruker Google Analytics, eller kanskje heller Yandex.Metrica, for mer presis måling av sidevisninger. Et estimat basert på antall WordPress-abonnenter og publiserte artikler i måneden blir veldig unøyaktig, de reelle tallene er enkelt å få tak i hvis man bare bruker riktig verktøy.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.