steigan.no – Ha sans for tall

0
steigan.no er sett i land som er merket med rødt eller gult på dette kartet.

Hvis du tar en titt på forsida til steigan.no nå, vil du se at antall abonnenter har passert 9.200. Det er skyhøyt over de 3.700 vi hadde i sommer. Hvordan kan det forklares? Så vidt jeg skjønner betyr det at programmet WordPress har begynt å telle abonnenter på en litt annen måte. De tar ikke bare dem som melder seg på epostlista, men også dem som bestiller såkalt RSS-feed, samt faste gjengangere fra sosiale medier – hvordan de nå måler det. (Og vi har nådd alle land i verden utenom Nord-Korea.)

steigan.no er sett i land som er merket med rødt eller gult på dette kartet.

Så det er ikke helt sammenliknbart med de tallene vi hittil har publisert, men det uttrykker bedre det fotavtrykket vi har på nettet. Og i tillegg kommer de tilfeldige leserne og folk som bare leser en og annen artikkel.

De 9.200 ser hver eneste artikkel, og siden vi per i dag publiserer ca. 125 artikler i måneden, betyr det at vi ligger rundt 13,8 millioner sidevisninger på årsbasis.

Det er skyhøyt over alle våre forventninger, men det er absolutt ikke noe tak. Husk på at dette er tall som fortsatt stiger bratt. Dessuten har vi ingen annonser, noe som ville ha pumpet opp tallene våre ganske betraktelig, og vi bruker heller ingen vanlige internettriks for å pumpe klikk. Dette er på sett og vis grunnfjell, uten noe staffasje.

Etter den gamle tellemåten har vi nå passert 4000 epostabonnenter. Alt dette er en glimrende plattform å bygge videre på når vi i løpet av høsten skal lansere mediekanalen til Mot Dag / steigan.no på nettet. Vi vil reelt kunne bli den viktigste samfunnskritiske mediekanalen i Norge, og en av de viktigste i Skandinavia.

Men alt dette skal gå rundt økonomisk, og siden vi ikke har noen rike onkler, og ikke mottar statsstøtte, er det bare én måte å gjøre det på, og det er gjennom frivillige bidrag fra leserne. Av politiske grunner ønsker vi ikke å ha brannmur mot leserne. Vårt viktigste mål er å skape en opinion mot imperialisme, utbytting og krig, og da ønsker vi ikke slike terskler.

På den andre sida er det ikke uoverkommelig å finansiere dette prosjektet, slik vi tenker å gjøre det. Mange har meldt seg til å jobbe frivillig, i likhet med undertegnede, og flere vil komme til. Vi vil ha en lett og billig organisasjon, og vi vil bruke pengene på begge sider.

I første omgang vil jeg si det slik: Hvis hver tredje faste leser kunne bidra med i gjennomsnitt 100 kroner i måneden, ville vi ha 1,6 millioner å rutte med i året, dersom vi tar utgangspunkt i epostleserne, og 3,6 millioner dersom vi tar utgangspunkt i det totale antallet faste lesere. Jeg lover at vi skal få til mye nettavis for slike beløp.

Vi vil om ikke lenge starte en organisert kampanje for faste, frivillige bidrag, og den vil få et ekstra driv når vi lanserer den nye versjonen. Men det skader jo ikke å starte allerede nå, slik en god del lesere allerede har gjort, gjennom å tegne seg for faste månedlige bidrag til

bankkonto 9001 30 89050.

 

 

 

Forrige artikkelSteigans lille røde
Neste artikkelPer Kleiva (1933 – 2017)
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).