Viktige seire for Syria i kampen mot IS

0

Den syriske hæren har tatt viktige områder fra Den islamske staten i den østlige delen av Homs-provinsen og har frigjort flere områder nær den strategisk viktige byen Deir Ezzor, skriver nyhetsbyrået AMN.

With the liberation of the Humaymah area, the Syrian Arab Army is now within striking distance of the T-2 Pumping Station, which is the last site under the Islamic State’s control before the Deir Ezzor Governorate’s western border.

De USA-støttede «opprørerne» lanserte en offensiv langs grensa til Jordan og angrep den syriske hæren 20. august 2017. Offensiven mislyktes, og etter å ha blitt påført en del tap måtte «opprørerne» trekke seg tilbake over grensa til Jordan.

Dette dreiser seg om de styrkene og den fronten der de norske spesialstyrkene deltar som «rådgivere». Norge fører ulovlig krig i et fremmed land og i Norge er det valgkamp. Vår ulovlige krigføring er ikke en gang tema.

Samtidig rykket den syriske armeen og deres allierte fram på en annen sektor av fronten mot Deir Ezzor og nedkjempet styrkene til IS ved Taybah. Den syriske armeen er dermed i ferd med å ta kontroll over den nordlige landsbygda ved Palmyra og dermed omringe IS fullstendig der.

Alt tyder på at Syria er i ferd med å vinne krigen mot Vestens og oljediktaturenes intervensjonskrig, men dessverre vil våre allierte jihadister nok komme til å påføre den syriske folket enda flere lidelser før krigen er over.

Som meldt her gjorde Syria et viktig skritt framover da landet arrangert en internasjonal messe for framtidige investeringer og gjenoppbygging av landet. Men syrerne fikk en påminning om hvor skjør situasjonen er da jihadister skjøt en rakett mot messehallen og drepte minst seks mennesker.

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelDebatt: – Hva er Norges begrunnelser for å delta i militære intervensjoner?
Neste artikkelFN: Syriske flyktninger vender hjem
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).