FN: Syriske flyktninger vender hjem

3

International organization for migration, IOM, som er en FN-organisasjon, melder at stadig flere syriske flyktninger vender hjem. Over 600.000 flyktninger har vendt hjem de første 7 månedene av 2017 melder organisasjonen.

Det store flertallet som har returnert til sine hjem er folk som har vært internt fordrevne i Syria, men også flyktninger som har bodd midlertidig i Tyrkia, Libanon, Jordan og Irak vender nå tilbake.

IOM skriver:

Half of all returns in 2016 were to Aleppo Governorate. The report shows that similar trends have been observed in 2017. Consequently, an estimated 67 per cent of the returnees returned to Aleppo Governorate (405,420 individuals), 27,620 to Idleb Governorate, and 75,209 to Hama Governorate, 45,300 to Ar-Raqqa Governorate, 21,346 to Rural Damascus and 27,861 to other governorates.

Også NTB meldte om denne tendensen 1. juli i år.

Det er Syrias seire mot intervensjonsstyrkene som gjør det mulig for flyktningene å vende hjem. Men situasjonen er fortsatt labil i en del av disse områdene, og dette har ført til at noen av de hjemvendte har måttet forlate hjemmene sine igjen. Dette skjedde med 21.045 mennesker i 2017. De store linjene er likevel at flyktningene vender hjem, og at mange flere ville gjøre det dersom krigen tok slutt og situasjonen ble normalisert.

Dette er et vendepunkt etter seks år med krig i Syria, men av en eller annen grunn har vi ikke klart å registrere noen jubel blant dem som sier seg å være opptatte av flyktningene her i Norge, ei heller blant hjelpeorganisasjonene.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

 1. Dette viser vel at befolkningen i Syria er mindre redd for Assad enn det mange i vestlige land tror.
  Det er på tide med en justering av virkelighetsoppfattelsen i Norge og i vesten.

 2. Hjelpe Industrien som lever av mennesker på rømmen, er blitt Big Business. Deres lobbyister presser og kjøper politikere til å ta avgjørelser som går i Denne Storindustriens favør; akkurat som Farmasøytisk Industri som lever av syke mennesker og forordner medikamenter, som skaper kronisk avhengighet da dette er best for profitten.

  Konklusjon: Det trengs desperat nye mennesker på flukt, og det trengs stadig flere syke mennesker for å holde denne beskjeftigelsen gående, så lenge som mulig, helst evig.

  Det må være lov å se Verden fra andre perspektiver enn den som dikteres oss igjennom massemedia og det trengs en langt videre blikkvinkel enn den ensidige og trangsynte «sannhet» vi stadig konfrontetes med, muligens fordi det er den eneste måten å bli godtatt på i «Det Gode Selskap».

  Heldigvis er det annerledes hos Pål Steigan.

  Det er tydelig at mennesker lever i helt forskjellige verdener, selv i samme land og på samme jord, og for å skape enda mer kaos, forskjeller og galskap støtter våre fremste politikere denne agendaen som allerede er totalt feilslått, men bedriver Bussiness as Usual, selv om de ruinerer både land og folk.

  Når det skapes så sterke skiller mellom hva som er Godt eller Ondt for vi vet at begge deler eksisterer og er uadskillelige.

  Hvite Kristne skal tvinges til å ELSKE OG AKSEPTERE ALLE MENNESKER, uansett, rase eller nivå, så forutsetter denne kunstige omfavnelsen av totalt fremmede at Hvite Kristne må HATE SEG SELV for å klare å utføre dette psykologiske kunststykket.

  Alle Etniske Grupper er meget Stolte av sin Kultur og sin Historiske bakgrunn. Hva er så galt med verdens hvite befolkning som påtar seg skylden for ALT som har gått galt verden rundt – som om Andre Mennesker ikke er Ansvarlige for sine egne liv og de samfunn som de har bygget opp ?Verdens Hvite befolkning er nå den mest forhatte av alle andre med en annen hudfarge og kultur, og skal tvinges til å betale PRISEN for alle våre synder, ikke kun med Penger, men med ødeleggelse av vår egen kultur som engang var stolt og levedyktig, men som med Globaliseringens påtvungne politikk sørger for å legge alt i ruiner, som alle mennesker med diktatorisk politisk og økonomisk makt med et destruktivt Hat Til SEG SELV alltid sørger for å trekke hele samfunn med seg ned i avgrunnen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.