Debatt: – Hva er Norges begrunnelser for å delta i militære intervensjoner?

0

Pål Steigan er blant flere innledere som skal diskutere Nprges begrunnelser for å delta i militære intervensjoner.

23 aug 2017 12.00-21.00
To teltdebatter på Eidsvollsplass, Stortinget

Hva er de norske begrunnelsene for å delta i internasjonale
militære intervensjoner? Er våre politikere tilstrekkelig informert i avgjøringsprosessene? Hvem har ansvaret og hvordan står det til med tilliten?

Debatt 1:

kl.12:00 -14:00
Fred er ei det beste, men at man noget vil
– Om allianser, beredskap og fremtid
Til teltdebatten møter: Christian Tybring-Gjedde (FrP), Bård Vegar Solhjell (SV), Per Olaf Lundteigen (SP). Geir Ulfstein (UiO), Alexander Harang (Norges Fredslag) og Janne Haaland Matlary (UiO).

Debatt 2:

Kl. 16:00 -18:00
Man skal nevne alle ting ved sitt rette navn
– Om begrunnelser, opplysning og samfunnskontrakten
Til teltdebatten møter: Petter Eide (SV), Ola Elvestuen (V), Mads Andenæs (UiO), Harald Stanghelle (Aftenposten), Pål Steigan (steigan.no) og Alexander Harang (Norges Fredslag)

Ordstyrer på begge teltdebattene er Oberstløytnant Tormod Heier

Debattene arrangeres som en del av utstillingen Flagget Følger Flesket av ANNEX på Akershus Kunstsenter 18.08 – 17.09.17 og streames via https://www.facebook.com/akers- huskunstsenter/

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelHvorfor har Arbeiderpartiet problemer?
Neste artikkelViktige seire for Syria i kampen mot IS
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).