USAs tidligere ambassadør: – Assad har vunnet krigen

21

USAs tidligere ambassadør til Syria, Robert Ford, sier i et intervju med avisa The National i De forente arabiske emiratene at «Assad har vunnet krigen i Syria»:

The war is winding down little by little. Assad has won and he will stay [in power]. He may never be held accountable, and Iran will be in Syria to stay. This is the new reality that we have to accept, and there isn’t much we can do about it.

Ford sjøl var med på å gi «opprøret i Syria» en høy prioritet i de herskende kretsene i USA. Hans besøk i Hama i 2011 og hans kritikk av de syriske myndighetenes behandling av demonstrantene der fikk mye å si for internasjonal opinion mot Syria og Bashar al-Assad.

Men nå har Ford innsett at Vesten har tapt krigen. Han jobber nå på det Washingtonbaserte Middle East Institute. De drev i 2013 sterk lobby for det de kalte å «bygge Syria nedenfra», altså regimeskifte etter en modell som også Norsk Folkehjelp og andre norske NGOer har stått og står for.

Fra Syria kommer det nesten daglig meldinger som bekrefter Fords analyse.

Adam Garrie skriver på The Duran at Den syriske armeen og deres russiske allierte har utslettet den største IS-basen i Eufratdalen.

The Syrian Arab Army has fully defeated one of the strongest ISIS contingents remaining in Syria. The battle took places in the Raqqa governorate in a area of the Euphrates Valley that had been under ISIS control since 2013.
According to the Russian Defence Ministry,
“Amid the operation 800 terrorists, 13 tanks, 29 pickup trucks with high-caliber machine guns mounted on them, and mortars and artillery pieces totalling nine have been destroyed”.

Også i Tel Aviv ser man at Israel er i ferd med å tape krigen i Syria. USA-tidsskriftet Foreign Policy Journal skriver:

Despite assurances to the contrary, Israel has always been involved in the Syria conflict. Israel’s repeated claims that “it maintains a policy of non-intervention in Syria’s civil war,” only fools US mainstream media.

Not only was Israel involved in the war, it also played no role in the aid efforts; nor did it ever extend a helping hand to Syrian refugees.

FPJ tar litt feil. Israels forsikringer om at landet ikke har deltatt i krigen i Syria har ikke bare lurt main stream media i USA. De har også lurt main stream media i Norge, men de driver jo stort sett bare avskrift an sine amerikanske forbilder, så det er kanskje ikke så rart.

Men nå frykter Benjamin Netanyahu at krigen i Syria er tapt for Israels vedkommende.

Netanyahu’s worst fears are, perhaps, actualizing: a solution in Syria that would allow for a permanent Iranian and Hezbollah presence in the country.

In the early phases of the war, such a possibility seemed remote; the constantly changing fortunes in Syria’s brutal combat made the discussion altogether irrelevant.

But things have now changed.

I tillegg til at main stream pressa ble lurt, be naturligvis alle slags trotskister og lettlurte sosialister lurt av forestillingene om «den syriske revolusjonen», en «revolusjon» som bare var et lite fikenblad for en de facto stedfortrederkrig gjennomført av leiehærer av jihadistiske banditter finansiert og forsynt av Vesten og oljediktaturene med Israel som en viktig støttespiller i kulissene.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


21 KOMMENTARER

 1. Jeg vil bare gjøre oppmerksom på at psykologiprofessorer og psykologer har som hemmelig jobb å snu sannheten på hodet, f.eks. via blogginnlegg. De har f.eks. bestemt seg for å snu Bibelen opp/ned, og har såvidt begynt med det.

   • Bakover?

    Samme bakvent vei som jødene i Israel leser altså?

    I det eneste landet i EU (Malta) der arabisk er hovedspråket bruker man samme alfabet og leseretning som oss…

    Men malteserene er jo kristne, selv om de snakker arabisk, og de skriver jo rett vei, så da er de vel ikke tilbakestående slik som arabere og israelske jøder?

    Man må for all del ikke lese baklengs.

    Og kinesere er siste sort.

    De leser jo både opp og ned……

 2. Hvem har så tapt krigen? Det må vel først og fremst være Saudi Arabia. Qatar har allerede hoppet av og samarbeider nå østover med Iran, Tyrkia, Russland og Kina (fremtidens vinnerlag?). Hvordan vil det nå gå med USAs og Saudi Arabias krig i Jemen? Skal vi tippe på at deres mål i Jemen ikke er å krige for demokrati og menneskerettigheter. USA og vestlige land har nå havnet i den mest tenkelige destruktive allianse med halshuggerne og undertrykkerne i Saudi Arabia. Det er nesten ikke til å tro, det neste blir vel å sende norske soldater til Saudi Arabia for å forsvare kongehuset i landet. Til slutt kan krigen i Jemen med jihadistenes hjelp spre seg videre til Saudi Arabia selv. Et tips til norske politikere er at man bør satse på vinnerlaget og ikke på taperlaget mens det ennå er tid.

 3. Det er ganske utrolig hvordan norske medier bedriver desinformasjon rundt krigen i Syria gjennom fortielse og sabotasje av virkeligheten.

  Senest i dag landet tonnevis med en av Russlands utallige nødhjelpsendinger i den syriske Hakaprovinsen. Slik vinner Russland ikke bare krigen, men også kampen om Syrernes «Hearts and Minds.» Pågangen på studier i russisk er enorm blant syrisk ungdom. Et sikkert tegn. Dette er forhold som aldri nevnes av norske medier så langt jeg kan se.

  • Så sant. Jeg slutter aldri å forundre meg over norske hovedstrømsmediers ensporethet, NRK inkludert. Har ofte tenkt at lisenspengene kunne vært redusert, og NRKs egenproduserte materiale begrenset til sport og underholdning. At norske TV-eiere er tvangspålagt å finansiere en statlig propagandakanal er jo på et vis uhørt. I dagens Nord-Korea og i gamle Sovjet fikk de iallfall propagandaen sin gratis!;)

   • Dette tolker jeg dithen, at psykologiprofessorer er sure på NRK fordi de ikke dilter i ræva på dem og nekter å adyde deres ønsker.

    Kanskje NRK tilogmed har sparket de åndsparasittene som professorene har plassert i studionene for å «ta fra» TV-verter og vertinner den ånd som kommer til dem fra folk som ser på dem på TV?

 4. «Not only was Israel involved in the war, it also played no role in the aid efforts; nor did it ever extend

  a helping hand to Syrian refugees.»

  Meh…

  De hjelper jo syriske flyktninger i… æh… Europa!

  Israelis Lend a Helping Hand to Syrian Refugees in Greece:
  https://www.youtube.com/watch?v=m8RREzvdxD0

  Den rasistiske jødestaten kan jo selvsagt ikke slippe inn aravim i sin egen stat samtidig som de jobber med å bli kvitt sin egen arabiske befolkning ?

  Vel, de har sluppet noen inn i den delen av Syria som de okkuperer, men bare skadde jihadister, som trenger litt medisinsk tilsyn før de sendes tilbake til Syria for å krige for Israel.

 5. «Man skal satse på den siden som Gud støtter; det er den riktige siden»
  Vakkert sagt Terje. Men hvordan kan du se Gud i kortene?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.