USAs tidligere ambassadør: – Assad har vunnet krigen

0

USAs tidligere ambassadør til Syria, Robert Ford, sier i et intervju med avisa The National i De forente arabiske emiratene at «Assad har vunnet krigen i Syria»:

The war is winding down little by little. Assad has won and he will stay [in power]. He may never be held accountable, and Iran will be in Syria to stay. This is the new reality that we have to accept, and there isn’t much we can do about it.

Ford sjøl var med på å gi «opprøret i Syria» en høy prioritet i de herskende kretsene i USA. Hans besøk i Hama i 2011 og hans kritikk av de syriske myndighetenes behandling av demonstrantene der fikk mye å si for internasjonal opinion mot Syria og Bashar al-Assad.

Men nå har Ford innsett at Vesten har tapt krigen. Han jobber nå på det Washingtonbaserte Middle East Institute. De drev i 2013 sterk lobby for det de kalte å «bygge Syria nedenfra», altså regimeskifte etter en modell som også Norsk Folkehjelp og andre norske NGOer har stått og står for.

Fra Syria kommer det nesten daglig meldinger som bekrefter Fords analyse.

Adam Garrie skriver på The Duran at Den syriske armeen og deres russiske allierte har utslettet den største IS-basen i Eufratdalen.

The Syrian Arab Army has fully defeated one of the strongest ISIS contingents remaining in Syria. The battle took places in the Raqqa governorate in a area of the Euphrates Valley that had been under ISIS control since 2013.
According to the Russian Defence Ministry,
“Amid the operation 800 terrorists, 13 tanks, 29 pickup trucks with high-caliber machine guns mounted on them, and mortars and artillery pieces totalling nine have been destroyed”.

Også i Tel Aviv ser man at Israel er i ferd med å tape krigen i Syria. USA-tidsskriftet Foreign Policy Journal skriver:

Despite assurances to the contrary, Israel has always been involved in the Syria conflict. Israel’s repeated claims that “it maintains a policy of non-intervention in Syria’s civil war,” only fools US mainstream media.

Not only was Israel involved in the war, it also played no role in the aid efforts; nor did it ever extend a helping hand to Syrian refugees.

FPJ tar litt feil. Israels forsikringer om at landet ikke har deltatt i krigen i Syria har ikke bare lurt main stream media i USA. De har også lurt main stream media i Norge, men de driver jo stort sett bare avskrift an sine amerikanske forbilder, så det er kanskje ikke så rart.

Men nå frykter Benjamin Netanyahu at krigen i Syria er tapt for Israels vedkommende.

Netanyahu’s worst fears are, perhaps, actualizing: a solution in Syria that would allow for a permanent Iranian and Hezbollah presence in the country.

In the early phases of the war, such a possibility seemed remote; the constantly changing fortunes in Syria’s brutal combat made the discussion altogether irrelevant.

But things have now changed.

I tillegg til at main stream pressa ble lurt, be naturligvis alle slags trotskister og lettlurte sosialister lurt av forestillingene om «den syriske revolusjonen», en «revolusjon» som bare var et lite fikenblad for en de facto stedfortrederkrig gjennomført av leiehærer av jihadistiske banditter finansiert og forsynt av Vesten og oljediktaturene med Israel som en viktig støttespiller i kulissene.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.