USAs tidligere ambassadør: – Assad har vunnet krigen

0

USAs tidligere ambassadør til Syria, Robert Ford, sier i et intervju med avisa The National i De forente arabiske emiratene at «Assad har vunnet krigen i Syria»:

The war is winding down little by little. Assad has won and he will stay [in power]. He may never be held accountable, and Iran will be in Syria to stay. This is the new reality that we have to accept, and there isn’t much we can do about it.

Ford sjøl var med på å gi «opprøret i Syria» en høy prioritet i de herskende kretsene i USA. Hans besøk i Hama i 2011 og hans kritikk av de syriske myndighetenes behandling av demonstrantene der fikk mye å si for internasjonal opinion mot Syria og Bashar al-Assad.

Men nå har Ford innsett at Vesten har tapt krigen. Han jobber nå på det Washingtonbaserte Middle East Institute. De drev i 2013 sterk lobby for det de kalte å «bygge Syria nedenfra», altså regimeskifte etter en modell som også Norsk Folkehjelp og andre norske NGOer har stått og står for.

Fra Syria kommer det nesten daglig meldinger som bekrefter Fords analyse.

Adam Garrie skriver på The Duran at Den syriske armeen og deres russiske allierte har utslettet den største IS-basen i Eufratdalen.

The Syrian Arab Army has fully defeated one of the strongest ISIS contingents remaining in Syria. The battle took places in the Raqqa governorate in a area of the Euphrates Valley that had been under ISIS control since 2013.
According to the Russian Defence Ministry,
“Amid the operation 800 terrorists, 13 tanks, 29 pickup trucks with high-caliber machine guns mounted on them, and mortars and artillery pieces totalling nine have been destroyed”.

Også i Tel Aviv ser man at Israel er i ferd med å tape krigen i Syria. USA-tidsskriftet Foreign Policy Journal skriver:

Despite assurances to the contrary, Israel has always been involved in the Syria conflict. Israel’s repeated claims that “it maintains a policy of non-intervention in Syria’s civil war,” only fools US mainstream media.

Not only was Israel involved in the war, it also played no role in the aid efforts; nor did it ever extend a helping hand to Syrian refugees.

FPJ tar litt feil. Israels forsikringer om at landet ikke har deltatt i krigen i Syria har ikke bare lurt main stream media i USA. De har også lurt main stream media i Norge, men de driver jo stort sett bare avskrift an sine amerikanske forbilder, så det er kanskje ikke så rart.

Men nå frykter Benjamin Netanyahu at krigen i Syria er tapt for Israels vedkommende.

Netanyahu’s worst fears are, perhaps, actualizing: a solution in Syria that would allow for a permanent Iranian and Hezbollah presence in the country.

In the early phases of the war, such a possibility seemed remote; the constantly changing fortunes in Syria’s brutal combat made the discussion altogether irrelevant.

But things have now changed.

I tillegg til at main stream pressa ble lurt, be naturligvis alle slags trotskister og lettlurte sosialister lurt av forestillingene om «den syriske revolusjonen», en «revolusjon» som bare var et lite fikenblad for en de facto stedfortrederkrig gjennomført av leiehærer av jihadistiske banditter finansiert og forsynt av Vesten og oljediktaturene med Israel som en viktig støttespiller i kulissene.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkel– Indianere okkuperer norske oppdrettsanlegg i Canada
Neste artikkelBrukte diplomatfly for å sende våpen til terrorister
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).