Monthly Review: Venstresidas allianse med USA-imperialismen

0

Det marxistiske tidsskriftet Monthly Review tar på sine nettsider et gnistrende oppgjør med det de kaller The left alliance with U.S. imperialism:

«Faktum er at det ikke var noen verdslig, moderat kraft verdig til navnet som opererte i Syria; Nesten hele anti-Assad-innsatsen domineres av islamistiske ekstremister som, hvis Assad ble styrtet, sannsynligvis ville erstatte en verdslig diktator med noe verre. Obama-politikken for regimeendring i Syria, som Bush-politikken i Irak, har gjort lite mer enn å utløse styrker som USA ikke klarte å kontrollere, kostet amerikanske skattebetalere hundrevis av milliarder dollar og blodet fra amerikansk militærpersonell som mistet livet i gjennomføringen. »

Er dette fra en venstrepublikasjon? Nei; American Conservative!!

De av oss som sa fra begynnelsen at Syria aldri handlet om noen forenklet pro- eller anti-Assad, men handlet om amerikansk imperialisme og måtte bekjempes, ble ondskapsfullt sjikanert av det myke, objektivt pro-U.S.-imperialistiske latte-venstre.

Monthly Review har hatt stor autoritet på den internasjonale venstresida og under sin redaktør John Bellamy Foster har magasinet drevet en omfattende kritikk og analyse av dagens imperialisme, av kapitalismen slik den arter seg i vår tid og av sammenhengen mellom miljøkrisene og kapitalismen.

MROnline er en videreføring av dette arbeidet, og hvis man ser på deres dekning av Syria-spørsmålet, vil man se at MR har fortsatt sin konsekvente kritikk av USA-imperialismen, også i en epoke da støre deler av venstresida i USA og Europa har falt til fote. Artikkelen om venstresidas allianse med USA-imperialismen slutter slik, og vi gjengir den i originalspråket for å få med de saftige nyansene:

I would add to the U.S.-centric lens from the piece above that in the clumsy, incoherent process of attempting to realize full spectrum dominance after their blunder with the invasion and occupation and defeat in Iraq, hundreds of thousands of innocents have lost their lives and ancient cities from civilizations much older and developed than those of Europe were destroyed.

But I don’t expect any of those who supported this barbarism on the left to change position, they are much too invested and beyond the politics—the moral implications of their collaboration is quite obvious. That is why they would never bring themselves to admit that they were wrong.

But it is imperialist privilege that allows you in the safety of your gentrified communities to allow U.S. imperialism to destroy peoples and nations while you pontificate about authoritarianism and the mistakes being made in revolutionary processes when you haven’t made shit.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelFN: Syriske flyktninger vender hjem
Neste artikkelIsrael har gjort sin versjon av politistaten til en merkevare
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).