– Kriminelle står bak oppdrag i flere offentlige bygg, blant annet Slottet

0
Shutterstock

Deler av byggebransjen er preget av omfattende kriminalitet og mafiatilstander, det mener forfatteren Einar Haakaas, som har skrevet boka  «Svartmaling. Kriminelle bygger Norge». Han sier flere kriminelle står bak arbeid i flere viktige norske bygg.

Dette skriver P4 nyhetene, og fortsetter:

 Det er skremmende lett å opptre som kriminell i Norge. Vi snakker om flere hundre selskaper som har som eneste mål å skjule svart arbeid og svindle med fiktive fakturaer i byggebransjen, sier forfatter Einar Haakaas til P4 Nyhetene. 
Albanske bander skal ifølge forfatteren nærmest ha overtatt deler av norsk malerbransje, der millioner unndras i moms og beskatning. Selskapene opprettes i Brønnøysundregistrene med falske identiteter.
Ifølge Haakaas opererer bandene som underleverandører til store norske entreprenører, med offentlige oppdrag i både statsministerboligen, regjeringskvartalet og på Slottet.

De kriminelle nettverkene har også utført jobber i regjeringskvartalet, skattedirektoratet, forsvarsdepartementet, og til og med i politiets egne lokaler, melder nrk.no.

Men det nyhetsmeldingene ikke sier er at denne mafiavirksomheten er blitt mulig i denne skalaen på grunn av EØS-avtalen og fri flyt. Malerbransjen har nå blitt tatt over av albansk mafia, der også EØS-avtalens fri flyt av kapital kompliserer situasjonen, skriver fagforeningsveteranen Boye Ullmann.

Det er klart at også innkjøperne, enten det er på Slottet eller politiet, har forsømt sitt ansvar. (Det er kanskje lurt å ikke la Kongen ha noe med innkjøpene å gjøre, for han vil vel bare begynne å spørre «Hva er Norge?)

Oppgaven blir utrolig mye vanskeligere fordi EØS-avtale har åpnet portene på vid vegg for mafiaer og useriøse selskaper. EU/EØS fører med seg sosial dumping og grov arbeidslivskriminalitet, som undergraver fagbevegelsens makt og innflytelse. Dette problemet kommer man ikke til livs, hvis man ikke melder Norge ut av EØS og gjenoppretter et regulert arbeidsliv i Norge.

Og er mafiaen først inne, så er vi en del av en kriminell verdikjede som omfatter alle former for økonomisk og annen kriminalitet, som narkotika, menneskesmugling, narkotika og våpensmugling.

 

Les Boye Ullmanns artikkel: Hvorfor vi må ut av EØS

 

Forrige artikkelPlaner om å privatisere krigen i Afghanistan
Neste artikkelEn besværlig massakre
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).