– Kriminelle står bak oppdrag i flere offentlige bygg, blant annet Slottet

0
Shutterstock

Deler av byggebransjen er preget av omfattende kriminalitet og mafiatilstander, det mener forfatteren Einar Haakaas, som har skrevet boka  «Svartmaling. Kriminelle bygger Norge». Han sier flere kriminelle står bak arbeid i flere viktige norske bygg.

Dette skriver P4 nyhetene, og fortsetter:

 Det er skremmende lett å opptre som kriminell i Norge. Vi snakker om flere hundre selskaper som har som eneste mål å skjule svart arbeid og svindle med fiktive fakturaer i byggebransjen, sier forfatter Einar Haakaas til P4 Nyhetene. 
Albanske bander skal ifølge forfatteren nærmest ha overtatt deler av norsk malerbransje, der millioner unndras i moms og beskatning. Selskapene opprettes i Brønnøysundregistrene med falske identiteter.
Ifølge Haakaas opererer bandene som underleverandører til store norske entreprenører, med offentlige oppdrag i både statsministerboligen, regjeringskvartalet og på Slottet.

De kriminelle nettverkene har også utført jobber i regjeringskvartalet, skattedirektoratet, forsvarsdepartementet, og til og med i politiets egne lokaler, melder nrk.no.

Men det nyhetsmeldingene ikke sier er at denne mafiavirksomheten er blitt mulig i denne skalaen på grunn av EØS-avtalen og fri flyt. Malerbransjen har nå blitt tatt over av albansk mafia, der også EØS-avtalens fri flyt av kapital kompliserer situasjonen, skriver fagforeningsveteranen Boye Ullmann.

Det er klart at også innkjøperne, enten det er på Slottet eller politiet, har forsømt sitt ansvar. (Det er kanskje lurt å ikke la Kongen ha noe med innkjøpene å gjøre, for han vil vel bare begynne å spørre «Hva er Norge?)

Oppgaven blir utrolig mye vanskeligere fordi EØS-avtale har åpnet portene på vid vegg for mafiaer og useriøse selskaper. EU/EØS fører med seg sosial dumping og grov arbeidslivskriminalitet, som undergraver fagbevegelsens makt og innflytelse. Dette problemet kommer man ikke til livs, hvis man ikke melder Norge ut av EØS og gjenoppretter et regulert arbeidsliv i Norge.

Og er mafiaen først inne, så er vi en del av en kriminell verdikjede som omfatter alle former for økonomisk og annen kriminalitet, som narkotika, menneskesmugling, narkotika og våpensmugling.

 

Les Boye Ullmanns artikkel: Hvorfor vi må ut av EØS

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.