– Kriminelle står bak oppdrag i flere offentlige bygg, blant annet Slottet

12
Shutterstock

Deler av byggebransjen er preget av omfattende kriminalitet og mafiatilstander, det mener forfatteren Einar Haakaas, som har skrevet boka  «Svartmaling. Kriminelle bygger Norge». Han sier flere kriminelle står bak arbeid i flere viktige norske bygg.

Dette skriver P4 nyhetene, og fortsetter:

 Det er skremmende lett å opptre som kriminell i Norge. Vi snakker om flere hundre selskaper som har som eneste mål å skjule svart arbeid og svindle med fiktive fakturaer i byggebransjen, sier forfatter Einar Haakaas til P4 Nyhetene. 
Albanske bander skal ifølge forfatteren nærmest ha overtatt deler av norsk malerbransje, der millioner unndras i moms og beskatning. Selskapene opprettes i Brønnøysundregistrene med falske identiteter.
Ifølge Haakaas opererer bandene som underleverandører til store norske entreprenører, med offentlige oppdrag i både statsministerboligen, regjeringskvartalet og på Slottet.

De kriminelle nettverkene har også utført jobber i regjeringskvartalet, skattedirektoratet, forsvarsdepartementet, og til og med i politiets egne lokaler, melder nrk.no.

Men det nyhetsmeldingene ikke sier er at denne mafiavirksomheten er blitt mulig i denne skalaen på grunn av EØS-avtalen og fri flyt. Malerbransjen har nå blitt tatt over av albansk mafia, der også EØS-avtalens fri flyt av kapital kompliserer situasjonen, skriver fagforeningsveteranen Boye Ullmann.

Det er klart at også innkjøperne, enten det er på Slottet eller politiet, har forsømt sitt ansvar. (Det er kanskje lurt å ikke la Kongen ha noe med innkjøpene å gjøre, for han vil vel bare begynne å spørre «Hva er Norge?)

Oppgaven blir utrolig mye vanskeligere fordi EØS-avtale har åpnet portene på vid vegg for mafiaer og useriøse selskaper. EU/EØS fører med seg sosial dumping og grov arbeidslivskriminalitet, som undergraver fagbevegelsens makt og innflytelse. Dette problemet kommer man ikke til livs, hvis man ikke melder Norge ut av EØS og gjenoppretter et regulert arbeidsliv i Norge.

Og er mafiaen først inne, så er vi en del av en kriminell verdikjede som omfatter alle former for økonomisk og annen kriminalitet, som narkotika, menneskesmugling, narkotika og våpensmugling.

 

Les Boye Ullmanns artikkel: Hvorfor vi må ut av EØS

 

KampanjeStøtt oss

12 KOMMENTARER

 1. Jeg har spurt alle partiene på Stortinget via FB om de for en global verden, ingen har svart å da regner jeg med at tie er å samtykke, når vi hvet at alle nei tilhengerne på Stortinget er mobbet ut. Så hva betyr dette jo at vi går inn i ett Eu som har sagt de vil avikle alle valg i demokratiene og flere av Eus medlemmer bruker nå Eu flagget og ingenting annet, Så om vi ikke stemmer på nei siden utenfor som alle vil ut av Eøs og Eu, så blir det at vi går rett inn i et Eu som vil bli ett diktatur innen 2025. Det er tusen grunner til ikke å bli med i Eu og ikke ett godt svar på hvorfor vi skal med men våre politikere er livredd Norges grunnlov som i disse dager smadres i stukker hele fundamentet til vårt demokrati så hvet dere hvorfor jeg er forbanna nok er nok

 2. Mafia har også hendene i pornoindustrien og det mørke nettet. Jeg er og har alltid vært skeptisk til EU og Eøs skjønner ikke hvorfor i h…… vi MÅ være med? Koster det for mye og melde seg ut eller er vi «bundet» for evig tid?

  • Som du ser på linken min lenger ned går kameratene på Stortinget, som vi kan kalle «Stortingspartiet» enda lenger for å binde våre lover opp til Schengen og eøs avtalen. Selvsagt uten debatt. Vanlig media er ikke lenger til for slikt. I dette tilfelle «oppmykes» grensepasseringsloven fra femtitallet.

  • Du må fatte at de mente alvor med å melde oss inn i den der EU/ EØS-elendigheten når de var villige til å begå en konstitusjonell skandale og uten skam overkjøre folkeflertallet med list og løgn for å få det som de ville. Det burde ikke engang vært nødvendig å ønske seg en utmelding, hadde folkets røst ved avstemming blitt respektert i 1994. At den røsten skulle ha begynt å bety mer, ikke enda mindre i dag, er det vel ingen som tror på. Glem det. Uten en omfattende utskifting av både konsensuspolitikk, partier og personer vil det aldri være aktuelt å melde oss ut. Om det er dyrt? Det er det. Men ikke så dyrt som å la være.

 3. Med EØS-avtalen så har EU selvsagt ikke behov for Norge som fullt medlem av unionen. Vi retter oss jo lydig etter alle direktiver derifra, (som om vi var medlem) samt betaler klekkelige milliardbeløp for markedstilgangen. Nesten som mafiaens ‘beskyttelsespenger’, for at butikken ikke skal utsettes for hærverk.
  Det andre som følger med her er organiseringen og gjennomføringen av helt vanlig og nødvendig arbeid som bygging og maling. Her er Norge gjennomregulert, med de aller beste hensikter, med arbeidsmiljølov og alt som godt er. Hele spekteret er dekket, men det blir fryktelig dyrt. En sykepleier må arbeide 3 dager for å betale regningen fra rørleggeren som ordnet med lekkasjen i varmtvannskolben. Og det er her tankekorset setter inn. For ikke å si tankene til sykepleieren som har hør at jobben lar seg gjøre for bare en dags helsearbeid. Vedkommende får et loyalitetsproblem. Finansministeren eller egen lommebok. Hele østEuropa står klare til å hjelpe, takket være EØS. Det er lett å dømme kjøperne av slike tjenester, men det er politikerne som har skylden. Saken kommer opp med jevne mellomrom, men så lenge vi ikke gjør noe med de bakenforliggende årsaker så vil det fortsette som før. Det blir nesten som med alkohol og løse kvinner. Vi liker det ikke, men vi har lært oss å leve med det. Siden tidenes morgen.

  • Vi må først få kartlagt hva du egentlig skjønte da du leste artikkelen. Det blir vanskelig å svare hvis grunnlaget ikke er der. Som om man skulle snakke til et barn.

   • At folk må gjennom en test på hvor godt de forsto artikkelen før de får lov å kommentere på den, er et smart påfunn som f.eks. NRK nå driver pionervirksomhet på nettet innen:

    https://nrkbeta.no/2017/08/10/kommentarfelt-quizen-var-brukes-mye-men-ikke-for-a-kommentere/

    En sånn test kan jo fort utformes slik at dersom man for en gitt artikkel egentlig bestrider noen underliggende premisser som ikke ønskes diskutert fordi det ikke ville være PK å gjøre det, vil man ikke få anledning til å kommentere, medmindre man driter i å være ærlig, men bare svarer det man skjønner at man forventes å svare for å komme innafor døra i første omgang. Så kan Storebror evt. følge opp med en policy om å kaste ut igjen og slette folk som har lurt seg inn på falske premisser; han/ hun hadde jo ikke skjønt artikkelen godt nok likevel, forstår dere. Frekkingen. Makan.

     • Vedrører ikke saken mer enn at det var en nærliggende assosiasjon til det du skrev til Aresvik. Jeg hadde aldri hørt om en sånn quiz i døra til kommentarfeltene før NRK Beta fant det på nettopp, og rett etterpå kommer du og slår fast at vi må få kartlagt hvor mye en annen kommentator her hos Steigan forsto av artikkelen han kommenterte, før det går an å vite hvor omtrent på komplisert-skalaen man bør legge et eventuelt svar. Det var som sagt bare en assosiasjon, og en som gav en grei anledning til å informere dere alle om det nyeste innen informasjonskontroll og tankepolitiforsøk fra NRK – iflg. deres egen artikkel et tiltak mange andre sensurkåtinger har tent på også.

      Hva jeg synes om forslaget til ny riksgrenselov? Tja, jeg vil vel si at jeg misliker det, og at jeg tipper den viktige delen av informasjonen om den, er følgende avsnitt (pent pakket inn i intetsigende formaliteter):

      «Den foreslåtte grenseloven viderefører også folkerettslige avtaler Norge er bundet av, særlig gjennom Schengen-samarbeidet».

  • Dette er Kosovo-albanere, og de har jo siden 2013 hatt noen fordeler knyttet til EØS. Men for å svare deg sikkert, må jeg kjenne til hvilke triks de har brukt da de etablerte selskapene, hvor de er registrery osv. At albansk mafia utnytter seg av EUs fri flyt i Norge er det ingen tvil om. Og er de først innenfor chengen, er det ingen kontroll. (Eller det har ikke vært, nå er det stikkontroller.)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.