Israel vil stenge al-Jazeera

0

Israel tar sikte på å frata al-Jazeeras TV-journalister deres pressekort og stenge TV-kanalens Jerusalem-kontor, skriver den israelske avisa Haaretz.

Israel plans to revoke press credentials of Al Jazeera TV journalists, close their Jerusalem bureau and pull the Qatar-based station’s broadcasts from local cable and satellite providers, Communications Minister Ayoub Kara said on Sunday.

Kara accused the station of «supporting terrorism» and said cable broadcasters had agreed to his proposal to take the station’s Arabic and English channels off air. Closure of the station’s office would require further legislation, he added.

«Lately, almost all countries in our region determined that Al-Jazeera supports terrorism, supports religious radicalization,» Kara said.

Dette er et ekko av Saudia-Arabias og deres alliertes vedtak da de bestemte seg for å blokkere Qatar. Kravet om å stenge al-Jazeera var faktisk nummer 3 på deres 13-punktsliste av krav mot Qatar. Det vedtaket var også rettet mot al-Jazeera og med samme begrunnelse, at kanalen støtter terror.

Og det er jo moe sant i det, men det gjør Saudi-Arabia og Israel også. Det er bare at de har satset på forskjellige hester. Inntil sommeren 2017 var de likevel en slags allierte fordi de alle støttet grupper som ville styrte Assad.

Israel bruker i sin begrunnelse at al-Jazeera støtter Den islamske staten, men legger ikke fram noe som kan likne beviser for det. Det riktige er at Qatar og al-Jazeera har støttet al-Qaida og deres allierte, men IS har vært mer Saudi-Arabias baby.

Statsminister Benjamin Netanyahu tvitret sin støtte til vedtaket om å stenge al-Jazeera. Det spørs vel om de proisraelske mediene i Norge vil oppfatte dette som et angrep på pressefriheten.

Al-Jazeera på sin side fordømte det israelsk vedtaket.

Adrian White, som er direktør for det Londonbaserte Ethical Journalism Network, kalte vedtaket «et frontalangrep på pressefriheten».

Også Committee to Protect Journalists, CPJ, har tatt avstand fra vedtaket og sier at det vil «plassere Israel i samme leir som noen av regionens verste fiender av pressefriheten».

Og det er jo sant. Israel og Saudi-Arabia er jo nå som kjent allierte, og nå også i kampen mot al-Jazeera.

KampanjeStøtt oss

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.