Bare tullinger tror på det USAs regjering sier om Nord-Korea

18

Av Caitlin Johnstone.

Politisk IQ-test: Hva betyr det når CNN, MSNBC, Fox News og den amerikanske presidentens Twitter-konto alle er enige om at en utenlandsk stat plutselig har blitt en trussel mot USA?

 1. A) Hvis alle er enige om det må det være sant!
 2. B) Vel, jeg liker ikke noen av disse mediene, men jeg stoler da på et av dem.
 3. C) Den amerikanske etterretningstjenesten ville aldri lyve for oss.
 4. D) Hmm … dette høres forferdelig likt ut som opptakten til Irak?

Denne artikkelen av Caitlin Johnstone ble først publisert på hennes blogg. Oversatt til norsk av Kari Angelique Jaquesson


Hvis du svarte noe annet enn D, er du selvfølgelig en jævla dust. Maktapparatet i USA har en omfattende historie med bruk av løgner, falsk-flaggaksjoner og propaganda for å manipulere sine hundrevis av millioner innbyggere til å støtte unødvendig militær intervensjonisme.

Fra Tonkingulfen til det falske Nayirah-vitnesbyrdet til det utrolige nettverket av løgner som ble spunnet  rundt Saddam Hussein til den «humanitære» intervensjonen i Libya, til den hensynsløse Bana Alabed-psy-op´en i Syria, er det ingen grense for hvor dypt den amerikanske krigsmaskinen vil stupe for å bedra publikum om behovet for å dumpe det kostbare inventaret til det militærindustrielle komplekset på et tredjeverdensland. Det finnes ingen grense for hvilken ondskap USA´s ikke-folkvalgte elite er villig til å utøve for å beholde den geopolitiske dominansen og ingen grense for massemedienes villighet til å formidle krigspropaganda som om det var objektive sannheter.

Det er helt enkelt umulig å være paranoid nok når det gjelder disse personene. Om du hadde en bekjent som var en kjent serieløgner med et omfattende rulleblad i å manipulere folk til å slåss mot hverandre for sin egen sosiopatiske underholdning, hvordan ville du da reagere om han ga deg en pistol og fortalte deg at naboen stod klar til å angripe deg?

Den amerikanske regjeringen lyver om krig, og Phil Donahue fikk sparken fra sitt superpopulære TV-show fordi han våget å uttrykke skepsis over Irak-invasjonen. Dette faktum bør overstyre hvert eneste nyhetsinnslag du ser som har det minste å gjøre med å stemple noen som en potensiell militær rival eller trussel for USA og deres allierte.

Akkurat slik som Dr. Gregory Houses (lege i TV-serie) stadig gjentar mantraet «folk lyver», er det helt essensielt å være seg bevisst på den amerikanske krigsmaskinens forkjærlighet for svik, manipulasjon om man skal kunne bevare klart syn på verden.

Dette vil dog ikke si at Washington Posts nylige artikkel om de amerikanske etterretningstjenestene som bryter all journalistisk skikk og bruk ved å ikke opplyse om at avisen faktisk er heleid av en CIA-entreprenør,  hvor påstandene er blottet for dokumentasjon informasjon om kilder er helt usann.

Det er absolutt mulig at Nord-Korea har fått til miniatyrisering, og at de nå er teknologisk i stand til å montere kjernevåpen i stridshodene på interkontinentale ballistiske raketter (ICBM); Nord-Korea har hevdet å ha dette siden mars i fjor. Det er helt forståelig om Kim Jong Un har lært av Gaddafis feilsteg om å frafalle Libyas atomprogram, og heller skaffe seg de avskrekkende ICBM-atomvåpnene så raskt som mulig, gitt den skinnende blanke målskiven som nasjonen har blitt påmalt av den vestlige krigsmaskinen.

Det som har betydning i denne sammenhengen er ikke hvorvidt Nord-Korea faktisk har kjernevåpen med langdistansekapasitet, det som betyr noe er at den amerikanske krigsmaskinen vil at du skal tro at de har det akkurat nå. En fortelling blir konstruert, og vårt fokus bør være på hva de planlegger å bruke den til. Dersom, bare å ta et vilt eksempel , Guam skulle bli jevnet med jorda av en atombombe i neste uke, vil jeg være den første til å kalle det en falsk-flagg-hendelse. Det er all grunn til å anta at den amerikanske krigsmaskinen, så fullstendig gjennomsyret av ondskap som den er, ville kunne gjøre noe sånt for å generere støtte til å sikre sin geopolitiske dominans på Kinas grenser, og det er ingen grunn til å tro at Kim Jong Un spontant ville gjøre noe slikt. Det finnes ingen psykisk sykdom i DSM som er både arvelig og som utarter seg spesielt som uprovoserte atomangrep; det de påstod at Kim Jong Il ville gjøre er det de sier Kim Jong Un vil gjøre , og det gir overhodet ingen mening. Ikke tro ikke på disse menneskene.

Denne bisarre «Kim Jong Un har en trykke-på-atomvåpenknapp-psykose, akkurat som sin far»- fortellingen har blitt brukt som en av de mange merkverdige begrunnelsene for å nekte å de-eskalere og forsøke diplomati med Nord-Korea, et tilbud som faktisk ligger på bordet. Fra den utmerkede Moon Of Alabama:

«Nå skal du vurderer hva amerikanske medier ikke forteller deg om Korea:

BEIJING, March 8 (Xinhua)China proposed “double suspension” to defuse the looming crisis on the Korean Peninsula, Chinese Foreign Minister Wang Yi said Wednesday.

“As a first step, the Democratic People’s Republic of Korea (DPRK) may suspend its nuclear and missile activities in exchange for the suspension of large-scale U.S.-Republic of Korea (ROK) military exercises,” Wang told a press conference on the sidelines of the annual session of the National People’s Congress.

Wang said the nuclear issue on the Korean Peninsula is mainly between the DPRK and the United States, but China, as a next-door neighbor with a lips-and-teeth relationship with the Peninsula, is indispensable to the resolution of the issue
.

FM Wang, «the lips», sendte en utvilsomt autorisert melding fra Nord-Korea:

«Tilbudet ligger (fortsatt) på bordet, og Kina støtter det.»

Nord-Korea kom med nøyaktig det samme tilbudet i januar 2015. Obama-administrasjonen avviste det. Nord-Korea gjentok tilbudet i april 2016 og Obama-administrasjonen avviste det igjen. I mars i år formidlet og støttet den kinesiske regjeringen dette langvarige nordkoreanske tilbudet. Den amerikanske regjeringen, nå under Trump-administrasjonen, avviste det igjen umiddelbart. Tilbudet, presentert og avvist tre år på rad, er et fornuftig tilbud. Avvisningen av det har bare ført til et enda større lager av kjernefysiske våpen og flere langdistanse raketter, som etterhvert vil kunne nå USA.”

Jeg er ikke interessert i å forsvare Kim Jong Un her, jeg bare påpeker at den amerikanske krigsmaskinen konstant lyver for å rettferdiggjøre regjeringens regimeskifter i suverene nasjoner. Det er alt. Det er vanskelig å være sikker på hvor mye av det som spinnes gjennom det enorme sløret til vestlige medier av påstander om den ulydige kommunistiske regjeringen som er forvridde fakta, men vi kan være hundre prosent sikre på at dette er snakk om en suveren nasjon, og at USAs maktapparat har en bred, vedvarende historie i å lyve for å generere støtte til krig. Være intenst skeptisk. Det er alt jeg sier her.

Det er bare én regjering i historien som har brukt atombomber på mennesker, og som gjorde det uten at det var nødvendig. En patriotisk myte gjennomsyrer fortsatt det vanlige Amerika; at Hiroshima og Nagasaki var en uheldig men nødvendig måte å avslutte krigen raskt på og å dermed redde liv. Dette er fullstendig usant. De allierte styrkene kunne ha akseptert en betinget overgivelse fra Japan i mai 1945, som umiddelbart ville ha avsluttet den verste krigen i historien hvis de hadde blitt enige om å la nasjonen opprettholde sin suverenitet og sin regjering. Det var i mai. Little Boy og Fat Man ble droppet på Hiroshima og Nagasaki i august. Den amerikanske krigsmaskinen drepte ikke 90 000-146 000 mennesker i Hiroshima og 39 000-80 000 i Nagasaki ved å slippe løs atomkreftene fordi det ville spare liv, de gjorde det fordi de insisterte, som alltid, på regimeskifte.

Det er én regjering i denne ”suppa” som har vist seg å være fullstendig sosiopatisk og upålitelig i slike saker, og det er ikke DPRK. Forbli skeptisk, vær observant og hold deg våken.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


18 KOMMENTARER

 1. De som lyver mest, er de som bruker løgn som metode. Hvem er de?

  De er noen som lager metoder og teorier. De tilber seg selv så mye at de anser teoriene for å være sanne, ubeviste, og forlanger solide beviser fra folk som mener at de er gale, før de motvillig går med på å skrote dem. Hele tiden fusker de for å lure folk til å tro at teoriene deres er riktige.

 2. Fakta du aldri hører i medienes hovedstrømskanaler. Nord Korea har verdens største forekomst av metaller/mineraler. Trump kan ikke få «America Great Again» og redde Vestens økonomi uten. De er en knapphetsressurs til industri og militærproduksjon. Det er ikke bare Kims «nyttårsraketter» dette handler om. Historien går i loop.

  http://www.mining.com/largest-known-rare-earth-deposit-discovered-in-north-korea-86139/

  http://www.businessinsider.fr/us/north-korea-is-thought-to-be-sitting-on-6-trillion-worth-of-rare-earth-metals-2012-8/

  http://thediplomat.com/2014/01/north-korea-may-have-two-thirds-of-worlds-rare-earths/

  • Det er så mye sjeldne mineraler og andre verdifulle naturressurser i dette landet, at «skrekkregimet» snarlig trenger å få litt «fred og demokrati» fra amerikanske bombefly. Og skulle det mot formodning være olje og gass der, bør vel landet få en omgang «kvinne- og menneskerettigheter» også.

 3. “As a first step, the Democratic People’s Republic of Korea (DPRK) may suspend its nuclear and missile activities in exchange for the suspension of large-scale U.S.-Republic of Korea (ROK) military exercises«

  Men dette innebærer da ikke at DPRK ville nedlegge hele sitt atomvåpenprogram og deaktivere bombene sine…bare at de ville ta en midlertidig pause i aktivitetene…eller hur?

  • «Men dette innebærer da ikke at DPRK ville nedlegge hele sitt atomvåpenprogram og deaktivere bombene sine…bare at de ville ta en midlertidig pause i aktivitetene…eller hur?»

   Vel, NK har tidligere inngått en avtale med USA, på midten av 90-tallet, der NK lovet å kvitte seg med hele atomvåpenprogrammet, mot blant annet lettelser i sanksjoner og at USA skulle forsyne NK med lettvannsrektorer som ikke kan brukes til produksjon av atomvåpen. (NK skulle kvitte seg med sine tungtvannreaktorer etter at lettvannsrektorene hadde tatt over strømproduksjonen).

   NK brukte enorme summer (om jeg ikke husker feil tilsvarende 2 statsbudsjett) for å bygge kraftverkene som skulle huse reaktorene + kraftledninger og alt som skal til for å levere strøm til forbrukere. Reaktorene ble aldri levert.

   (b hevder i en kommentar på sin blogg, Moon of Alabama, under hans egen artikkel som er linket til her at kun fundamentene til reaktorene ble bygget ferdig av NK, men dette stemmer ikke).

   Atomvåpenprogrammet ble kun startet opp igjen da det viste seg at USA ikke holdt sine forpliktelser ifølge avtalen.

 4. Det har vært våpenhvile i Korea siden 1953. Nesten utrolig at man ikke har klart å få på plass en fredsavtale i løpet av disse 64 år. Men for USA vil noe slikt trolig oppfattes som å være et slags nederlag. USA har hele tiden ønsket regimeskifte i Nord-Korea, så da kan man ikke inngå fredsavtaler. Man skulle kanskje tro at USA hadde lært av det som har skjedd i Vietnam, USAs forhold til dagens Vietnam er mye bedre enn USAs forhold til Nord-Korea.

  Frykten for at Nord-Korea skal invadere og okkupere Syd-Korea er vel i praksis tatt slutt etter 60 år med fred og en kraftig økonomisk utvikling i Syd-Korea (det ser ut som det har vært en økonomisk fordel for Syd-Korea å ha et kommunistland som nærmeste nabo, da blir man ganske pent behandlet av vestmaktene).

  USA må nå kanskje bestemme seg, ønsker USA å avslutte konflikten i Korea etter 64 år med våpenhvile eller ønsker USA heller å gjennomføre regimeskifte i et land som har atomvåpen og som bare ønsker å leve i fred. Prisen som USA må betale for regimeskifte kan bli meget stor selv om Nord-Korea er en liten militærmakt.

  Og til slutt, et spørsmål: Er det feks mulig for en atommakt å plassere en atombombe i en valing container og så sende denne container til feks USA som helt vanlig fraktgods? (Og feks å utløse denne bombe vhja signaler sendt i det ordinære internasjonale mobiltelefon nettet og signaler som mottas av en telefonsvarer el i denne container).

  • NordKorea er ingen liten militærmakt. Landet har verdens 4.største stående hær. Det er ellers like innlysende at man ikke har fått til en fredsavtale med landet etter 64 år, som at man tror man kan unngå gnagsår hvis man en hel dag går rundt med sko som er byttet om til gal fot. Det var Stalin som konstruerte NordKorea og startet dynastiet hvor den fullstendig latterlige Un nå er 3. generasjon. Han styrer så brutalt og dårlig, og folket er så gjennom kuet, fordi dette er eneste måten han kan beholde makten på. Og det går like inn til hans nærmeste familie. At landet er en «selvstendig nasjon» bør derfor ikke sjarmere noen. Når han faller så vil landet ganske sikkert over tid utvikle samme levestandard for sine innbyggere som SørKorea. Vi får bare håpe dette vil skje uten krig. Men hva skal vi svare befolkningen på Guam når de trygler om hjelp og beskyttelse?

   • Sør Korea har hatt økonomisk vekst de siste åra. Og du er ellers også dårlig orientert. Les mer her:

    «de fleste avhoppere som lar seg intervjue av forskere får betalt. I starten var det små summer for å dekke utgifter til kost og losji i forbindelse med intervjuene, men summene har steget og at en avhopper hun ville intervjue i 2014 krevde 200 dollar i timen for å stille opp. At avhopperne forstår at mediene har et ønske om å få oppsiktsvekkende historier, gjør at enkelte avhoppere kan smøre litt for tjukt på.

    – Nordkoreanske avhoppere har forstått hva tilhørerne, uansett om det er FN, den amerikanske kongressen eller vestlig media, ønsker å høre, og at spørsmålene alltid handler om hvorfor de forlot landet og hvor fælt det var der».

    http://www.dagbladet.no/2015/10/17/nyheter/utenriks/nord-korea/41495334/

    The two sides had been clashing across the Parallel for several years. What
    «What happened on that fateful day in June could thus be regarded as no more than the
    escalation of an ongoing civil war. The North Korean Government has claimed that in
    1949 alone, the South Korean army or police perpetrated 2,617 armed incursions into
    the North to carry out murder, kidnapping, pillage and arson for the purpose of causing
    social disorder and unrest, as well as to increase the combat capabilities of the invaders.
    At times, stated the Pyongyang government, thousands of soldiers were involved in a
    single battle with many casualties resulting. 2

    A State Department official, Ambassador-at-large Philip C. Jessup, speaking in
    April 1950, put it this way:

    There is constant fighting between the South Korean Army and bands that
    infiltrate the country from the North. There are very real battles, involving
    perhaps one or two thousand men. When you go to this boundary, as I did … you
    see troop movements, fortifications, and prisoners of war. 3

    Seen in this context, the question of who fired the first shot on 25 June 1950
    takes on a much reduced air of significance».

    https://archive.org/stream/pdfy-y_8iHigC3Ms5TngF/BLUM%20killing%20hope_djvu.txt

  • «Og til slutt, et spørsmål: Er det feks mulig for en atommakt å plassere en atombombe i en valing container og så sende denne container til feks USA som helt vanlig fraktgods?»

   Ja, det er fullt mulig, og da trenger ikke bombene å være minityriasert slik de må være om de skal fraktes med en rakett. (Det er bare på film at sattelitter kan spore alle atomvåpen som transporteres rundt om kring i verden om de fraktes med tog eller skip).

   Det var nettopp frykten for at containere kunne inneholde masseødeleggelsesvåpen som gjorde at man kraftig skjerpet inn sikkerheten i havner etter 9/11, og at mange byer flyttet container-havnene til områder som ikke er så tett befolket.

   Bombene kan også fraktes med/under ubåter og droppes på havbunnen og detoneres (med en timer) i havnen til for eksempel Los Angeles, San Francisco, Tokyo eller Oslo…

   Nord-Korea er verdensledene i ubåter (ihvertfall i antall), og deres ubåter besøker ofte områdene utenfor vestkysten av USA. (i internasjonalt farvann).

   Japan klarte under andre verdenskrig å lage undervanns-hangarskip (I-400-class submarine) som kunne sendes til vestkysten og østkysten av USA for så å poppe opp fra havdypet og sende ut fly for å slippe bomber og biologiske våpen i USA.

   Nord-Koreas ubåter er mye mer avanserte enn Japans ubåter under andre verdenskrig og vanskeligere å oppdage.

   • P.S.

    Mange har spekulert på om at noe ligne muligens allerede har skjedd.

    At en atommakt (Israel) har fraktet atombomber til USA som er utplassert i amerikanske storbyer – som kan detoneres via fjernkontroll og at USA holdes som gissel av Israel.

    Det kan være en mulig forklaring for hvorfor USA støtter den jødiske jihadist-staten i ett og alt… ?

    • Mossad-agenten og milliardæren Jeffrey Epstein har også kompromittert de fleste amerikanske toppolitikere ved å lokke dem inn i honningfeller og filme det de har foretatt seg med lettkledde mindreårige. Hvis de amerikanske politikerne ikke gjør som Israel forlanger, blir filmene offentliggjort, med alt hva det medfører. Denne trusselen lever amerikanske politikere under, så de retter seg etter Israels ordre, alle sammen.

     Trump, Bill og Hillary er blant Epsteins mange nære venner.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.