al-Qaida truer med terror mot jernbanen

0
Omslaget til al-Qaida-magasinet Inspire

I det engelskspråklige magasinet Inspire, som utgis av al-Qaida på den arabiske halvøya (AQAP), har man publisert en 18-siders guide for hvordan en jihadi skal gå fram for å spore av tog i fart for å drepe flest mulig mennesker.

Omslaget til al-Qaida-magasinet Inspire

Hele denne 94-siders utgaven av Inspire er viet til togavsporing for å lære opp jihadister i hvordan dette kan gjøres. Redaksjonen skriver:

«For more than a year this idea has been extensively been researched by a group that has dedicated most of its efforts and time to come-up [sic] with a profound yet simple method in designing this tool.
«So that the Lone Mujahid [someone engaged in jihad] can carry along with him in his fight to bring great destruction upon the West’s security, military and economy — by the Help of Allah.
«We now leave you with this exciting and interesting issue.»

Redaksjonen i Inspire understreker at togavsporinger ikke er matyroperasjoner og at de derfor kan gjentas. AQAP peker ut Storbritannia, USA og Frankrike som sine fremste mål når det gjelder togavsporinger. Britiske tog har 1,7 milliarder passasjerer i året, så det er klart at mulighetene for å ramme mange mennesker på denne måten, er nokså stor.

Den tidligere MI5-sjefen i Storbritannia, Lord Evans, sier at Storbritannia antakelig vil oppleve terrortrusler i 20 til 30 år.

Sikkerhetskontrollene på fly er blitt så omfattende at AQAP ser seg om etter lettere mål, og har funnet ut at det er lett å ramme jernbanen og samtidig kunne drepe mange mennesker.
AQAP er de facto alliert med vår allierte Saudi-Arabia og terrororganiasjonens folk opererer fritt på høyt plan i Riyadh.

Jonathan Marshall skriver om dette på Consortium News:

Titusener av jemenitter har dødd i kampene, historiske byer har blitt pulverisert av kriminelle saudiarabiske bombetoktene, og mer enn 400 000 mennesker har fått dødelig kolera. Nesten to millioner barn og millioner av voksne lider av underernæring på grunn av krigsrelaterte forstyrrelser av matforsyninger og en saudisk blokade av havner i Jemen.

Lidelse og kaos gir ideelle vekstmuligheter for AQAP, som hadde kontroll over en provinshovedstad og en av Jemens største havner i mange måneder. En spesialrapport i fjor av Reuters konkluderte med at “den saudiledede militærintervensjon i Jemen,. . støttet av USA, har hjulpet Al-Qaida på den arabiske halvøya til å bli sterkere enn noen gang tidligere siden den oppsto for nesten 20 år siden.”

Det eneste formelle juridiske grunnlaget USAs regjering kan vise til for sin militære støtte til Saudi-Arabia i Jemen er lovvedtaket om bruk av militære styrker mot terrorister fra 2001. Men denne fullmakten retter seg mot al-Qaida, og nå brukes den altså til å støtte al-Qaidas allierte og gi indirekte støtte til terrororganisasjonen. Dette har fått selv kongressmedlemmer i USA til å bli urolige for bruken av amerikanske skattepenger.

I ly av Saudi-Arabias hensynsløse krig mot Jemen har de bygd seg sterkt opp, og er tydeligvis klare for nye oppgaver. Så dersom de lykkes med å skape store togulykker med metodene sine, så vet vi i hvert fall at det er utført av våre venners venner. Og vi vil også vite at deres mektige sponsorer, kongehuset i Saudi-Arabia også er en nær alliert med Norge.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelIsrael har gjort sin versjon av politistaten til en merkevare
Neste artikkelIS i Syria foran sitt endelige nederlag?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).