al-Qaida truer med terror mot jernbanen

26
Omslaget til al-Qaida-magasinet Inspire

I det engelskspråklige magasinet Inspire, som utgis av al-Qaida på den arabiske halvøya (AQAP), har man publisert en 18-siders guide for hvordan en jihadi skal gå fram for å spore av tog i fart for å drepe flest mulig mennesker.

Omslaget til al-Qaida-magasinet Inspire

Hele denne 94-siders utgaven av Inspire er viet til togavsporing for å lære opp jihadister i hvordan dette kan gjøres. Redaksjonen skriver:

«For more than a year this idea has been extensively been researched by a group that has dedicated most of its efforts and time to come-up [sic] with a profound yet simple method in designing this tool.
«So that the Lone Mujahid [someone engaged in jihad] can carry along with him in his fight to bring great destruction upon the West’s security, military and economy — by the Help of Allah.
«We now leave you with this exciting and interesting issue.»

Redaksjonen i Inspire understreker at togavsporinger ikke er matyroperasjoner og at de derfor kan gjentas. AQAP peker ut Storbritannia, USA og Frankrike som sine fremste mål når det gjelder togavsporinger. Britiske tog har 1,7 milliarder passasjerer i året, så det er klart at mulighetene for å ramme mange mennesker på denne måten, er nokså stor.

Den tidligere MI5-sjefen i Storbritannia, Lord Evans, sier at Storbritannia antakelig vil oppleve terrortrusler i 20 til 30 år.

Sikkerhetskontrollene på fly er blitt så omfattende at AQAP ser seg om etter lettere mål, og har funnet ut at det er lett å ramme jernbanen og samtidig kunne drepe mange mennesker.
AQAP er de facto alliert med vår allierte Saudi-Arabia og terrororganiasjonens folk opererer fritt på høyt plan i Riyadh.

Jonathan Marshall skriver om dette på Consortium News:

Titusener av jemenitter har dødd i kampene, historiske byer har blitt pulverisert av kriminelle saudiarabiske bombetoktene, og mer enn 400 000 mennesker har fått dødelig kolera. Nesten to millioner barn og millioner av voksne lider av underernæring på grunn av krigsrelaterte forstyrrelser av matforsyninger og en saudisk blokade av havner i Jemen.

Lidelse og kaos gir ideelle vekstmuligheter for AQAP, som hadde kontroll over en provinshovedstad og en av Jemens største havner i mange måneder. En spesialrapport i fjor av Reuters konkluderte med at “den saudiledede militærintervensjon i Jemen,. . støttet av USA, har hjulpet Al-Qaida på den arabiske halvøya til å bli sterkere enn noen gang tidligere siden den oppsto for nesten 20 år siden.”

Det eneste formelle juridiske grunnlaget USAs regjering kan vise til for sin militære støtte til Saudi-Arabia i Jemen er lovvedtaket om bruk av militære styrker mot terrorister fra 2001. Men denne fullmakten retter seg mot al-Qaida, og nå brukes den altså til å støtte al-Qaidas allierte og gi indirekte støtte til terrororganisasjonen. Dette har fått selv kongressmedlemmer i USA til å bli urolige for bruken av amerikanske skattepenger.

I ly av Saudi-Arabias hensynsløse krig mot Jemen har de bygd seg sterkt opp, og er tydeligvis klare for nye oppgaver. Så dersom de lykkes med å skape store togulykker med metodene sine, så vet vi i hvert fall at det er utført av våre venners venner. Og vi vil også vite at deres mektige sponsorer, kongehuset i Saudi-Arabia også er en nær alliert med Norge.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


26 KOMMENTARER

 1. På tide at vi intensiverer «Krigen mot terror». I de femten første årene av denne krigen, økte terroren globalt med 6500%. Men dette skyldtes bare at krigen ikke var intens nok. Hvis vi spytter inn mer penger kommer det sikkert til å bli mindre terror.

  Flere boots on the ground og flere bombetokt. Og mer penger til «moderate opprørere» som kan styrte «onde diktatorer».

  • Det innbærer i såfall et oppgjør med ideologien Islam i vesten. Gitt nivået av overbevisning til muhammedanere vil sannsynligvis en stor andel av disse, som ap og høyre, har importert gripe til våpen. Uansett vil vi før eller siden blir vi stilt ovenfor valget: kjemp eller konverter.

  • Er ikke sikker på om det er rette veien å gå for å hindre mer terror KZ.

   Mitt forslag er å ansette masse folk som kan sette seg ned med terroristene å snakke med dem, mange har sikkert hatt en trist barndom og kanskje en autoritær mor.
   Sier man at vist de sprenger seg selv så kan de risikere å få 10-15% trekk i trygd og ikke minst få dem til å forstå at dem dem holder på med er farlig, kanskje også smertefylt om de kommer til skade så tror jeg mye av problemet er løst 🙂
   Om ikke det hjelper så kan vi alltids prøve Nickolas Rockefellers forslag som han avslørte til Aron Russo våren 2001 som går ut på å sprenge WTC og Pentagram, skylde på muslimske terrorister og gi så mye frykt i befolkningen at alle godtar å bli chippet så de vestlige regimene kan følge alle menneskers bevegelser og bare rett og slett skru av de som ikke klarer å oppfører seg slik den nye verdensorden ønsker 🙂

 2. Hva ønsker IS? Ønsker de regimeskifte i Saudi Arabia etter at IS har blitt slaktet ned av sine støttespillere i Mosul og Raqqa? Og også Al-Qaida ønsker vel egentlig regimeskifte i Saudi Arabia. Skal vestlige land krige mot terror kan vi risikere å havne opp med at NATO må beskytte Saudi Arabia mot IS. I neste runde kan dette slå ut på en helt annen måte enn hva vi tror, det kan bli regimeskifte i Saudi Arabia, men ikke ved at IS og Al-Qaida overtar makten. Kina lokker med velstand via den nye silkeveien.

 3. Å ramme jernbanen er en svært miljøfiendtlig form for terror. Sett i lys av hvor mye flytrafikken forurenser kan det være en fordel hvis folk er redde for å fly. Men poenget er jo å få dem over på jernbane. Al Quaida tar således steget til også å bli miljøkriminelle.

   • Jeg kunne kanskje passe som standup, men komikken burde nok AF ta seg av. Knapt noen ser som ham menneskets iboende dårskap! Vi trenger de som får oss til å le av oss selv. Mennesket er jo ikke annet enn en eneste stor selvmotsigelse. Ikke minst våre ledere!

    • Som at Erna tar over stafettpinnen til Gro som leder av gruppe med blant annet Jack Ma, grunnlegger og leder av Alibaba Group i Kina, 2.rikeste i Kina, og kjent i world economic forum.
     «Gruppen, som hun leder sammen med Ghanas president John Dramani Mahama, skal være pådrivere for at de såkalte bærekraftmålene nås.» Vi har jo i følge B Brende i hans innlegg på GEF banken vært med der i 25 år.Nå skjønner vi hvorfor hun smiler.
     Trodde noen hun skulle bli bingo-vertinne etter valget ?

     :
     http://www.vg.no/nyheter/utenriks/erna-solberg/erna-skal-lede-kjendisgruppe-for-fn/a/23598530/

     • Ja, Gro er jo travel nok med å inneha posisjonen Deputy Chair of The Elders. The Elders er en bande med pensjonerte globalistveteraner fra den profesjonelle politiske arenaen som jobber videre for sin og vennenes drøm om én verden.

      http://theelders.org/about

     • Fint bilde av Shakira, så noe har da denne gruppa å vise til. Hun balanserer også Solberg godt.

      AF, en verden, en arkitektur. En arkitektur for vår tid, hvor alt lokalt særpreg er utslettet. Tom. Toten, Norges rurale alibi, vårt Totscana, har de nå kronet med et modernistisk ikon på Østhøgda, Totens høyeste punkt med 849 moh. Her bygger de nå nye Rausteinshytta, velsignet av Totentroll, som følger i kulturelitens fotefar, de som har inntatt Turistforeningen, og sammen med Thon legger den norske fjellheimen for finanselitens arkitekturføtter. Fysj for en tåfis-stank. Østhøgda er tapt til moderniteten. Kun Tjuvåskampen har vi tilbake!

      https://www.youtube.com/watch?v=GapUEKYLE1o

     • Øyvind, jeg skal aldri glemme en kompis av meg som heller ikke er dødelig forelsket i det meste av moderne arkitektur. Vi gikk forbi ett eller annet nytt skrothus av det mest utspekulert stygge slaget, det var virkelig visuell og romlig vold, og han stopper hoderystende opp, peker og freser: Moderne arkitekter! Det får nå være greit at de ikke er like flinke til å tegne hus som de gamle, det kan de kanskje ikke noe for. Men når de skjønte at de ikke klarer å finne på noe like bra selv, så kunne de jo i det minste ha herma etter de som kunne dette. Men de klarer jo faen ikke det en gang!!

  • Ja, dette var særdeles useriøst. Her snakker vi kanskje om 1000-vis av menneskeliv, så snakker du om miljøkriminaltet? Det er meget enkelt å lage en stålkonstruksjon som får tog til å spore av., som også er lett å sette på plass, i nattens mulm og mørke. Dette kommer nok. Det ender nok opp med at vi må sette et inn et «dronetog», som går 5.minutter før hvert passasjertog. Det er bare et spørmål om tid……

   • Vi trenger ingen dronetog til å passe på andre tog, for vi skal ikke ha tog i det hele tatt. Makan. Det verden skal ha er biler, biler og mer biler, samt masse fly og svære båter. Med gammeldagse forbrenningsmotorer. Alt som bruker masse bensin. Det er tross alt en av våre viktigste inntektskilder som nasjon. Jammen godt våre oljebransjekolleger og allierte i Saudi-Arabia har mer handlekraft en veike, utblandede norske jentegutter. Pføy! Der nede har de jobbet og slitt og hogd av huer og møysommelig bygget opp en innsatsgruppe som nå reiser rundt og lobber for petroleumsbrukens fortsatte utbredelse og vekst, i alle former, militæret er her en viktig målgruppe, og der gjøres det kjempefremskritt – de bruker petroleum som aldri før, og det skal du være svært takknemlig for, din humørløse togfanatiker. Dersom innsatsgruppen skulle finne å måtte spore av noen tog for å få folk til å forstå alvoret er dette mer enn innafor. Husk at passasjerene som ofres ikke er mennesker, de er fiender av staten Norge med sitt ansvarsløse valg av transportmiddel, forkledd som vanlige idioter. Hvis alle skulle kjøre tog, hadde vi gått konk i morra, Kvinlaug. Tenk på det du, i stedet for å sitte der å furte. Noen blir aldri fornøyde.

    • Togsuburbia er også noe helt annet enn bilsuburbia. Dette var småbyer som hadde alt utenom de skitne arbeidsplassene, som ble liggende igjen i storbyen, hvortil karene pendlet om morran. Her var ingen biler og masse småbutikker, et paradis for en unge. JH Kunstler skriver om dem med tårer i øynene. Det var med bilsuburbia helvete var løs. En uendelig rekke av isolerte børstekalkunhauger, med to biler i garasjen og tre frukttrær i hagen. Hvor man ligger med kikkert og skuler på naboene og lurer på om de har investert i statusobjekter som overgår dine egne. For dette er et reint utgruppesamfunn, hvor det kun er atlaskgartnerens strategier som gjelder. Intet liv i gatene, ingen butikker, bare plener og bunkere. Slik er Norge, USAs 51ste stat. Tom. senterpartiet sloss for å verne om den subeksurbane drømmen, med den isolerte eneboligen i kulturlandskapet.

     Nei, la oss få et Norge fullt av jernbaner og Village Towns, med jernbanestasjonen som kjerne: https://blog.p2pfoundation.net/sustainable-city-twentyfirst-century/2017/06/20

 4. Da var terroristen i Spania skutt og jeg sparte en kasse øl. Hvorfor går det ikke an å vedde på f eks Unibet om dette? Jeg legger merke til at finske myndigheter nå skal navngi sin terrorist. Ikke så så spennende egentlig. Det står om den andre og sjette bokstaven i navnet. muhammed, mohammad, muhammad eller mohammed. Det hadde gått an å bette om dette også. John Mccain er like skadet som båten med hans navn. En farlig mann de driver å skrur i hjernen på. Hvorfor skjer ikke terror i Israel og USA?

 5. Det forundrer meg litt at ingen har bitt seg merke i tweetmeldingen som kunne leses i Business Insider, og som gikk nærmere inn på Al Qaedas togavsporingsplaner. I tweeten står det nemlig: «We`ve known about the content & threats presented in the current issue of AQAPs Inspire 17 prior to its release.»Meldingen er datert 13 august og er tydeligvis sendt ut av NYPDCounterterrorism. Hvordan kunne anti-terroravdelingen i New Yorks politikorps vite om disse planene før de ble offentliggjort? Er infiltratører fra politiet på ferde, eller fins det andre forklaringer? Jostein Bjørkmo spør om hvorfor det ikke skjer terror i Israel og USA. Kan forklaringen være at Israel og USA i all hemmelighet støtter Al Qaida og IS?

  • Det finns så mange mange forklaringer til og av allt å inget, at jeg bare blir i stand til å tro… på det outgrundlige… det principiellt å permanent outsielige.

   Varom man ikke kan tale… bör man tige… ty vi – arma stackare – veta ikke vad vi talar om… innen vi teinet tecknen på det Vad vi «snakker» om… först da kan vi med ögon i behåll… måske… se hur Vad blev Hur som helst relaterat – «objektivt»- subjektivt uttryckt… från en eller annen plats’ kairos’ nesten helt egen-dom-liga (av)handlings spegel-per-spektiv

   Den uppenbara uppenbarelsen är att alla svenskar, som bor å lever på Ystadsvägen, i Sthlmsförorten Björkhagen ljuger. Det är en allmännt vedertagen sanning bland barnen här, vilka har sin för- klaring i det faktum; att «sanningen» på denna plats – tro mig – består i att säga, att x = y på ett sådant sätt att andra tror på mig när jag säger att jag skriver dette… vilket även våra blinda barn in-ser; bare er tull.

   För-klaringerne er mange, og på mange måter givetvis en gåva att förvalta såpass väl-färds-systematiskt en bare kan å förmår faelles på mange måter. En måte å sie det outgrundlige på, tror jeg är självklar, nämligen; att visa sin tro på det självklara genom att säga det så uppenbart man kan inför sig själv; utan ångest inför hur egen-dom-ligt det än låter å egocentriskt framstår…
   Kontrasten; att säga sig veta vad noe annat er, tror jag, är att komplicera det självklara så mye att ingen längre tror… annat om mig… än att här å nu vara en idiot med dagens mål mätt likt den oberoende idioten från antiken där å då.

   Moral sense are the common sense sensemoral…(kan en sie for å låte som man begriper at engelsk har jeg ikke peiling på). Helga skillet – å la mellomrummet vare obefolkat – ty det viktigeste orda av individ og samfund er konjunktionen «og», inte bare (individ) «eller» (samfund), utan både ock og varken.

   För söke, duger… ettersom vi her ikke forsker på å vete Vad det er å vare god, uten for å bli det… (som sagt likt ett gammalt eko från antiken).

 6. Når alt kommer til alt har vesten bomba livskiten ut av disse terroristenes venner eller familie. Så da å importere dem i god tro holder ikke, det ser vi jo helt klare konturer av nå. Send alle i retur, uten unntak. Stopp bombingen av individenes land. Sett i gang hjelpe apparatet der de bor. Bygg de sakte opp, snakker da om 4-5 generasjoner. Ser dessverre ingen annen løsning. Hvis de da ikke er i stand til å klare seg, er det bare å legge på osteklokka.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.