Øyestikkerdrone det neste for de militære?

0

Forskere ved Howard Hughes Medical Institute har funnet ut hvordan de kan gjøre en fluestikker om til en styrt drone. Det jobbes med å lage stadig mindre droner til ulike forhold, ikke minst til overvåking. Men på et punkt blir det vanskelig å lage dem enda mindre. Disse forskerne har funnet en vei rundt det.

De har brukt en genmodifisert fluestikker og montert på den en «ryggsekk» med teknologi som blant annet kan styre fluestikkerens flukt ved hjelp av lyspulser.

Cyborg-insekter vil bli brukt til ulike sivile formål, naturligvis, slik som å undersøke steder der det er vanskelig å komme til. Men det er ikke vanskelig å se for seg hvordan de kan bli brukt til militære formål, spionasje og overvåking. På tide å skaffe seg ny fluesmekker?

Forrige artikkelProfetas de fin de mundo y las tablas de multiplicar
Neste artikkelUSA har opprettet en serie ulovlige militærbaser i Syria
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).