Øyestikkerdrone det neste for de militære?

4

Forskere ved Howard Hughes Medical Institute har funnet ut hvordan de kan gjøre en fluestikker om til en styrt drone. Det jobbes med å lage stadig mindre droner til ulike forhold, ikke minst til overvåking. Men på et punkt blir det vanskelig å lage dem enda mindre. Disse forskerne har funnet en vei rundt det.

De har brukt en genmodifisert fluestikker og montert på den en «ryggsekk» med teknologi som blant annet kan styre fluestikkerens flukt ved hjelp av lyspulser.

Cyborg-insekter vil bli brukt til ulike sivile formål, naturligvis, slik som å undersøke steder der det er vanskelig å komme til. Men det er ikke vanskelig å se for seg hvordan de kan bli brukt til militære formål, spionasje og overvåking. På tide å skaffe seg ny fluesmekker?

KampanjeStøtt oss

4 KOMMENTARER

  1. Nuvel, for å slå litt kaldt vann i blodet her:

    Ulv, ulv kan man alltids rope, faktum er at potensialet til konvensjonelle droner på modellflystørrelse og ned til papirflystørrelse på langt nær er uttømt.

    Og faktum er at når man kommer ned i insektsstørrelse blir løftekapasiteten så liten at de ikke lenger har våpenkapasitet, og de kan settes ut av spill med en – nettopp! – fluesmekker eller den moderne varianten med innebygget batteri.

    Dette tror jeg blir av begrenset militær interesse, derimot er det jo toppinteressant for Paparazzier og lignende kviser på samfunnets rumpe..

  2. For noen år siden ble det laget en fenomenal serie med navn «HOMELAND» som gikk på Islams tentakler langt inn og høyt opp i politiske verv i USA. Se ikke bort fra at denne nå er sensurert og bannlyst. Her brukte de slike små spion-kamera for å avsløre bombeangrep planlagt av ISIS-topper.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.