USA-general: – Russland kan trekke lovligheten av vår Syria-operasjon i tvil

15

Sjefen for USAs Special Operations Command, firestjerners general Raymond A. Thomas, kom med noen oppsiktsvekkende uttalelser under et intervju på Aspen Security Forum 21. juli 2017.

Thomas ble bedt om å vurdere USAs posisjon i Syria, og han sa:

“Here’s the conundrum: We are operating in the sovereign country of Syria. The Russians, their stalwarts, their back-stoppers, have already uninvited the Turks from Syria. We’re a bad day away from the Russians saying, ‘Why are you still in Syria, US?’
“It has come up in the form of some close calls there, but it will be hard – I defer to the lawyers in the crowd and others in terms of international law on the basis for us staying there other than our CT [counterterrorism] writ. We went there for all the righteous reasons, but if the Russians play that card, we may want to stay and have no ability to do it.”

Altså: toppsjefen for USAs spesialoperasjoner innrømmer at USA ikke har internasjonal lov på sin side når det gjelder å ha tropper i Syria og å bli stående der. Og han sier at dersom Russland en dag spør: Hva har dere her å gjøre, så vil USA ha små muligheter til å bli stående.

Det betyr, slik vi har skrevet gjentatte ganger her på steigan.no, at USAs operasjon i Syria er i strid med internasjonal lov, og nå kan vi føye til: Dette er nå også erkjent av deres kommanderende general.

Intervjuet inneholder også en pussig avdeling der Thomas forteller om sitt møte med de kurdiske styrkene i Kobane og om hvor sjokkert han ble da han så at de hadde svære bilder av Ôcalan, altså PKK.

Det som burde interessere oss i Norge er at når USAs overkommando innrømmer at deres tilstedeværelse i Syria er ulovlig under internasjonal lov, så har de samtidig sagt at også Norges tilstedeværelse er det. Noen burde stille Erna Solberg noen ytterst skarpe spørsmål om dette, og det bør bli et krav i Norge at denne ulovlige operasjonen avsluttes umiddelbart.

 

Tyrkia har avslørt at USA har 10 baser i Syria, som altså er ulovlige etter internasjonal lov.

KampanjeStøtt oss

15 KOMMENTARER

 1. Spørsmålet som kan stilles er om uttalelsene er klarert med administrasjonen(Trump). I så fall kan en, om saken settes på spissen, få noen spesielle diskusjoner i kongressen/senatet. Har på følelsen av at Trump har overtatt en konflikt han har lite til overs for. En senathøring om spørsmålet vil kunne ta fokuset bort fra det såkalte Russland-sporet i forbindelse med presidentvalget.

  • Godt spørsmål. Jeg er ingen ekspert på kroppsspråk, men jeg ser en mann som svetter og har det ubehagelig og sier det han mener er et plagsomt faktum. Og han snakker om en operasjon han er sjef for.

  • Før i tida holdt enkelte konger seg med hoffnarrer. De kunne gjennom satire og spøk fortelle kongen ting om hans popularitet og andre delikate spørsmål som ingen ellers kunne si høyt uten å bli et hode kortere. Det kunne sikkert svi for en forfengelig tosk, men tosken visste faktisk at det var nødvendig å få høre litt mer enn smisk og smiger i løpet av uka hvis han skulle kunne forbli ved makten. Lite tyder på at USAske krigsfantaster pleier å være smarte nok til å la seg råde eller belære av en kritisk insider som forsøker å komme verden, her v/ Vladimir Putin, i forkjøpet. Nei, skyt nå endelig budbringeren.

 2. Jeg tror at USA og Norge er i Syria for å hindre folkemord. Man kan nemlig ikke stole på Assads styrker eller gisseltakerne i Syria. Jeg tror at hindring av folkemord overstyrer ethvert lands suverenitet, alltid.

  • Du Terje. Ha kunne Assad ha spist som gjorde at han etter tretten år ved makten plutselig begynte å angripe sitt eget folk? Du finner mange interjuer på nettet av Assad. Mange av dem er tekstet. Bruk nå litt tid på dette.

   • Det har jeg gjort. Han fortalte meg i ånden at de hadde familien hans som gisler og truet med å drepe dem. Han påsto også at han reddet de kristne ved å hjelpe dem med å flykte, men andre har altså funnet 30000 massakrerte kristne i fengslene hans.

    De som berget livet, var trolig de som flyktet før angrepene fra militsene og Assads styrker begynte og altså før de tok kristne som gisler. Jeg tror også at morderne som tok familien hans som gisler har blitt overmannet og familien hans satt fri.

    Jeg har tidligere skrevet andre steder at Assad trodde at de drepte djevelen når de bombet uskyldige sivile. Han må trolig ha vært mentalt overmannet av folk som brukte løgn som metode, slik psykologer og deres klonende professorer gjør.

 3. En Herbjørn Sørebø, en Kjell Arnhold Wiik eller en Øivind Heradstveit kunne stilt den slags spørsmål til Jens/Erna.
  Det virker som nærmest alle som er født etter 1970 er totalt indoktrinert.
  I særlig grad gjelder det norsk media.
  20 år siden jeg bivånet en Dagsrevy.
  Urix sjaltet jeg helt ut for fem år siden.
  Flytting til noe mer reelt samfunn trenger seg sterkere på – Raul frister.

 4. Selvsagt kan det stilles spørmål om lovligheten til noe som alle vet er ulovlig. Ingen land har rett til å ta seg til rette ovenfor en annen suveren stat. Syria er et eget land, en stat og et samfunn. Og det er ikke bare Russland som kan påpeke USAs ulovlighet, hele verden kan peke på dette faktum.

  Selv om uttalelsene fra generalen er oppsiktsvekkende, er det altså ikke noe spesielt nytt i dem. Syrias myndigheter ønsker ikke amerikansk innblanding. Følgelig oppholder amerikanske styrker seg ulovlig i landet.

 5. «USA-general: – Russland kan trekke lovligheten av vår Syria-operasjon i tvil»

  Nå som det er klart dem, USA, Norge «assisterer» i Syria er der ulovlig – selv i følge dem selv – MÅ det bli et krav i Norge at denne ulovlige operasjonen avsluttes umiddelbart. Ellers sprekker Grunnloven!

  Jeg skriver gjerrne brevet, til Gerna Smørberg og andre. – Hvem blir med på å sinere?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.