USA-general: – Russland kan trekke lovligheten av vår Syria-operasjon i tvil

0

Sjefen for USAs Special Operations Command, firestjerners general Raymond A. Thomas, kom med noen oppsiktsvekkende uttalelser under et intervju på Aspen Security Forum 21. juli 2017.

Thomas ble bedt om å vurdere USAs posisjon i Syria, og han sa:

“Here’s the conundrum: We are operating in the sovereign country of Syria. The Russians, their stalwarts, their back-stoppers, have already uninvited the Turks from Syria. We’re a bad day away from the Russians saying, ‘Why are you still in Syria, US?’
“It has come up in the form of some close calls there, but it will be hard – I defer to the lawyers in the crowd and others in terms of international law on the basis for us staying there other than our CT [counterterrorism] writ. We went there for all the righteous reasons, but if the Russians play that card, we may want to stay and have no ability to do it.”

Altså: toppsjefen for USAs spesialoperasjoner innrømmer at USA ikke har internasjonal lov på sin side når det gjelder å ha tropper i Syria og å bli stående der. Og han sier at dersom Russland en dag spør: Hva har dere her å gjøre, så vil USA ha små muligheter til å bli stående.

Det betyr, slik vi har skrevet gjentatte ganger her på steigan.no, at USAs operasjon i Syria er i strid med internasjonal lov, og nå kan vi føye til: Dette er nå også erkjent av deres kommanderende general.

Intervjuet inneholder også en pussig avdeling der Thomas forteller om sitt møte med de kurdiske styrkene i Kobane og om hvor sjokkert han ble da han så at de hadde svære bilder av Ôcalan, altså PKK.

Det som burde interessere oss i Norge er at når USAs overkommando innrømmer at deres tilstedeværelse i Syria er ulovlig under internasjonal lov, så har de samtidig sagt at også Norges tilstedeværelse er det. Noen burde stille Erna Solberg noen ytterst skarpe spørsmål om dette, og det bør bli et krav i Norge at denne ulovlige operasjonen avsluttes umiddelbart.

 

Tyrkia har avslørt at USA har 10 baser i Syria, som altså er ulovlige etter internasjonal lov.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.