Trump og Macron: – Samarbeid med Russland mot terrorismen i Syria

3

Den franske presidenten Emmanuel Macron møtte USAs president Donald Trump 13. juli 2017 og i uttalelsene etter møtet sa de at de vil samarbeide om å nedkjempe terrorismen i Syria, og at for å gjøre dette, ville de også samarbeide med Russland.
Den franske presidenten sa at for Frankrike er det ikke lenger aktuell politikk å kreve at «Assad må gå», slik Vestens mantra har vært siden 2011.

Som tidligere kolonimakt i Syria har Frankrike vært i fremste rekke i den vestlige koalisjonen som med (nesten) alle midler har forsøkt å nedkjempe den syriske staten. Det at signalene fra Paris nå skifter kommer bare av at Syria er i ferd med å vinne denne krigen på bakken. Frankrike vil derfor konsentrere seg om å sikre seg så mye innflytelse som mulig i spillet om Syrias framtid.

Det at de to presidentene sier at de vil samarbeide med Russland, kommer også av at USA og Frankrike har tapt på bakken og at de innser at Russland sitter med de beste kortene i sin allianse med Syria.

Macron sa til og med at et direkte samarbeid med Russland er helt nødvendig for å nedkjempe terrorismen.

De to presidentenes uttalelser er i virkeligheten innrømmelser av at Vestens nederlag i Syria. Men det er ingen grunn til å sprette sjampanjen. De har ikke gitt opp å sikre seg en viss kontroll over «sluttspillet» i Syria, og de kan slå kontra hvis anledningen byr seg.

I likhet med Norge har Frankrike spesialstyrker ulovlig i Syria, og med sine utallige kolonikriger i Afrika, er landet ikke i noen god posisjon til å belære andre om folkerett.
Men det ville være et betydelig lyspunkt hvis Macron og Frankrike gir avkall på sin politikk med regimeskifte i Syria.

Ifølge Wall Street Journal har Frankrike gitt sine spesialstyrker i Syria ordre om å drive klappjakt på franske statsborgere som deltar på jihadistenes side for å uskadeligggjlee dem, les: drepe dem, før de vender hjem til Frankrike for å fortsette krigen sin der.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

  1. Mystisk!
    Macron er kooperatistenes (les globallistenes) mann.
    Så dette samarbeidet begriper jeg ikke.
    underlig…..

  2. Det er vel ren og skjær kost-nytte vurdering som ligger bak Frankrikes valg. Skal Frankrike satse primært på å samarbeide med Qatar og Saudi Arabia om investeringer og om gassrørledning fra Qatar via Syria (som det trolig aldri vil bli noe av etter Aleppos fall og etter konflikten mellom Qatar og Saudi Arabia). Eller skal Frankrike heller primært samarbeide med Russland bla om russisk gass og russisk høyteknologi og i fremtiden kanskje motta gass fra Qatar bakveien via Iran. I tillegg kan det være formålstjenlig for Frankrike å få slutt på flyktningenstrømmen og IS-terroren i Europa og i Frankrike.

    Dette gjør at alliansen med Deep State miljøet i USA og Frankrike svekkes. Europeiske land er ikke villig til å begå økonomisk selvmord for å tekkes USA.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.