Trump og Macron: – Samarbeid med Russland mot terrorismen i Syria

0

Den franske presidenten Emmanuel Macron møtte USAs president Donald Trump 13. juli 2017 og i uttalelsene etter møtet sa de at de vil samarbeide om å nedkjempe terrorismen i Syria, og at for å gjøre dette, ville de også samarbeide med Russland.
Den franske presidenten sa at for Frankrike er det ikke lenger aktuell politikk å kreve at «Assad må gå», slik Vestens mantra har vært siden 2011.

Som tidligere kolonimakt i Syria har Frankrike vært i fremste rekke i den vestlige koalisjonen som med (nesten) alle midler har forsøkt å nedkjempe den syriske staten. Det at signalene fra Paris nå skifter kommer bare av at Syria er i ferd med å vinne denne krigen på bakken. Frankrike vil derfor konsentrere seg om å sikre seg så mye innflytelse som mulig i spillet om Syrias framtid.

Det at de to presidentene sier at de vil samarbeide med Russland, kommer også av at USA og Frankrike har tapt på bakken og at de innser at Russland sitter med de beste kortene i sin allianse med Syria.

Macron sa til og med at et direkte samarbeid med Russland er helt nødvendig for å nedkjempe terrorismen.

De to presidentenes uttalelser er i virkeligheten innrømmelser av at Vestens nederlag i Syria. Men det er ingen grunn til å sprette sjampanjen. De har ikke gitt opp å sikre seg en viss kontroll over «sluttspillet» i Syria, og de kan slå kontra hvis anledningen byr seg.

I likhet med Norge har Frankrike spesialstyrker ulovlig i Syria, og med sine utallige kolonikriger i Afrika, er landet ikke i noen god posisjon til å belære andre om folkerett.
Men det ville være et betydelig lyspunkt hvis Macron og Frankrike gir avkall på sin politikk med regimeskifte i Syria.

Ifølge Wall Street Journal har Frankrike gitt sine spesialstyrker i Syria ordre om å drive klappjakt på franske statsborgere som deltar på jihadistenes side for å uskadeligggjlee dem, les: drepe dem, før de vender hjem til Frankrike for å fortsette krigen sin der.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.