Saudi-investor kjøper The Independent

0

Den liberale britiske avisa The Independent har slitt lenge. Den har tapt millioner av pund i året i mange år, og ble i 2010 solgt til den tidligere KGB-agenten og oligarken Alexander Lebedev for 1 £. I 2016 ga den opp papirutgaven sin, men har lykkes med å holde en brukbar nettavis gående. Det har gitt en viss framgang, men har imidlertid ikke løst de store økonomiske problemene. Nå kommer redningen, eller hva man skal kalle det, i form av en saudiarabisk sultan.

Sultan Mohamed Abuljadayel, 42, har pløyd millioner av dollar inn i eierselskapet til den britiske avisa, Independent Digital News and Media, slik at han nå sitter med over 50%.

Ifølge Middle East Eye kommer sultanen fra en familie av forretningsfolk fra Medina. Det hevdes at investeringa kan være så stor som £100 millioner.

Salget av The Independent til den saudiske investoren har skapt en del oppstandelse blant liberale mediefolk. Oppkjøpet er ett av mange tegn på den djupe krisa main stream media befinner seg i. The Guardian, som sjøl har en del å svare for, skriver:

The Saudi investment is likely to cause concern among staff at the Independent given the publication’s liberal stance and the Middle Eastern country’s record on freedom of speech. Saudi Arabia is one of several Middle Eastern countries that has demanded the closure of broadcaster Al-Jazeera in return for lifting a blockade of Qatar. The Independent has written a number of articles questioning Saudi Arabia’s foreign policy.

Nå er de «liberale» mediene allerede svært forståelsesfulle overfor saudiarabisk wahhabisme, , men her kommer det kanskje enda en hvitvaskingsmaskin. Vi får se.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.