Krig mot terror? al-Qaida med egen YouTube-kanal

0

De sosiale mediene har som kjent lagt stor vekt på at de vil sensurere for å bekjempe terrorisme og hatsnakk og diverse annet. Den mektigste av dem alle er antakelig Google (nå Alphabet) som dessuten profilerer seg under slagordet «Don’t be evil!» 

Google eier YouTube, og det er derfor interessant å se at deres restriksjoner mot «the evil» ikke er strammere enn at al-Qaida-klonen Hayy’at Tahrir al-Sham (HTS) har sin egen nyhets- og propagandakanal på YouTube.

al-Qaida på YouTube

Som Andre Damon og Niles Niemuth skrev i en artikkel som er publisert her, bruker nettgiganten Google sin monopolposisjon til å skjule antikrigsnettsider eller venstreorienterte nettsider. Dette gjøres under påskudd av å skulle bekjempe “falske nyheter”. Google jobber ifølge dem direkte med New York Times og Washington Post for å utføre denne sensuren.

Google er ingen nybegynner i krigen i Syria. 

Jared Cohen, som er president i ‘Google Ideas’, eller Jigsaw, som det heter nå, sendte 25. juli 2012 en epost der han skrev:

“Please keep close hold, but my team is planning to launch a tool on Sunday that will publicly track and map the defections in Syria and which parts of the government they are coming from.”

“Our logic behind this is that while many people are tracking the atrocities, nobody is visually representing and mapping the defections, which we believe are important in encouraging more to defect and giving confidence to the opposition.”

Cohen sa at hans organisasjon hadde opprettet et partnerskap med det Qatar-eide al Jazeera, som ville ta eierskap i Googles verktøy, og han understreket at verktøyet kunne ha stor politisk betydning.

Denne eposten ble sendt til viseutenriksminister Bill Burns, til Alec Ross, Clintons rådgiver for innovasjon og til Clintons stabssjef Jake Sullivan.

Sullivan sendte eposten videre til Hillary Clinton med påskriften: “FYI-this is a pretty cool idea.”

Google ga i 2016 beskjed om at YouTube,  skulle bli 100% politisk korrekt. I de nye retningslinjene for innhold på kanalen heter det blant annet at blant det som regnes som “upassende innhold” er:

Controversial or sensitive subjects and events, including subjects related to war, political conflicts, natural disasters and tragedies, even if graphic imagery is not shown.

EU-kommisjonen og IT-gigantene Facebook, Twitter, Google og Microsoft er blitt enige om en Code of Conduct. Ifølge denne innfører de regler for rask og effektiv sensur av sosiale medier og andre internettplattformer.

Når Google distribuerer YouTube-kanalen til al-Qaida får vi anta at de ikke ser store problemer med det.

 

 

 

Forrige artikkelSvensk rapport: – Elbilenes batterier er klimaverstinger
Neste artikkelNazi-marsjen: Et par argumenter for ikke-vold
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).