Jihadistene i Syria venter på lønna fra CIA

0
Timber Sycamore: Amerikanske soldater i Syria

Det er stor bekymring blant de såkalte «opprørerne» i Syria, les: jihadistiske leiesoldater, etter at Donald Trump signaliserte at CIAs finansiering av dem skulle innstilles. For som det kommer fram i en artikkel i Financial Times, har ikke CIA bare finansiert dem, men også hatt dem på lønningslista. Den britiske finansavisa skriver:

Opprørere som er kontaktet av Financial Times sier at deres CIA-kontakter ikke hadde bekreftet noen endringer, og politiske opposisjonsfolk som møtte amerikanske tjenestemenn i denne uken sier at de heller ikke fikk ingen antydning om noen endringer. Det Hvite Hus har ikke bekreftet at programmet har blitt kansellert.
«Inntil nå er ingenting bekreftet. Det har ikke vært noen endringer på bakken. Da vi snakket med de berørte partene [i operasjonsrommet], var de også overrasket over nyheten, sier Hassan Hamadeh, kommandør for divisjon 101, en opprørsgruppe. «Koordinering pågår, og alt har pågått som normalt.»
En opprørskommandør som ba om ikke å bli navngitt, sa at amerikansk støtte hadde latt vente på seg i flere måneder, men bemerket at opprørerne hadde fått sin lønn som vanlig i forrige måned. Likevel trodde han at beslutningen var endelig. «CIAs rolle er over,» sa opprørskommandanten.

Lesere av steigan.no er godt kjent med at USA, blant annet gjennom CIA, har finansiert og væpnet jihadistene i Syria, men dette er stort sett enten fortiet eller benektet i de store norske mediene. Nå har vi nok en bekreftelse på at USA ikke bare har finansiert disse morderbandene, men har dem på lønningslista.

Og fortsatt er det noen som lurer på hvordan man skal få slutt på krigen i Syria.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.