Jihadistene i Syria venter på lønna fra CIA

0
Timber Sycamore: Amerikanske soldater i Syria

Det er stor bekymring blant de såkalte «opprørerne» i Syria, les: jihadistiske leiesoldater, etter at Donald Trump signaliserte at CIAs finansiering av dem skulle innstilles. For som det kommer fram i en artikkel i Financial Times, har ikke CIA bare finansiert dem, men også hatt dem på lønningslista. Den britiske finansavisa skriver:

Opprørere som er kontaktet av Financial Times sier at deres CIA-kontakter ikke hadde bekreftet noen endringer, og politiske opposisjonsfolk som møtte amerikanske tjenestemenn i denne uken sier at de heller ikke fikk ingen antydning om noen endringer. Det Hvite Hus har ikke bekreftet at programmet har blitt kansellert.
«Inntil nå er ingenting bekreftet. Det har ikke vært noen endringer på bakken. Da vi snakket med de berørte partene [i operasjonsrommet], var de også overrasket over nyheten, sier Hassan Hamadeh, kommandør for divisjon 101, en opprørsgruppe. «Koordinering pågår, og alt har pågått som normalt.»
En opprørskommandør som ba om ikke å bli navngitt, sa at amerikansk støtte hadde latt vente på seg i flere måneder, men bemerket at opprørerne hadde fått sin lønn som vanlig i forrige måned. Likevel trodde han at beslutningen var endelig. «CIAs rolle er over,» sa opprørskommandanten.

Lesere av steigan.no er godt kjent med at USA, blant annet gjennom CIA, har finansiert og væpnet jihadistene i Syria, men dette er stort sett enten fortiet eller benektet i de store norske mediene. Nå har vi nok en bekreftelse på at USA ikke bare har finansiert disse morderbandene, men har dem på lønningslista.

Og fortsatt er det noen som lurer på hvordan man skal få slutt på krigen i Syria.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelIntegrasjonen mellom Amazon og USAs etterretning
Neste artikkelAmerikansk industri: Høyere produksjon, men færre arbeidere
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).