95% av europeerne forkaster forbud mot kontanter

2

Storbankene i Europa og deres lojale politiske støttespillere har lenge ført en kampanje for å avskaffe kontanter. EU har nå gjennomført en meningsmåling for å lodde EU-borgernes syn på saka. Og svaret var kontant (!). Hele 95% av de spurte svarte at de er mostandere av et forbud mot kontanter.

Meningsmålinga er et resultat av en såkalt konsultasjon som er gjennomført på vegne av EU-kommisjonen. Opplegget for konsultasjonen finnes her.

Og resultatet av den, som altså viser et knusende flertall imot slike restriksjoner, finnes her.

EU-kommisjonen har vedtatt en såkalt Action Plan to further step up the fight against the financing of terrorism, og et sentralt punkt i denne planen er kampen mot kontanter:

«Payments in cash are widely used in the financing of terrorist activities… In this context, the relevance of potential upper limits to cash payments could also be explored. Several Member States have in place prohibitions for cash payments above a specific threshold.»

EU har som kjent små problemer med å støtte terrorister økonomisk og militært i Syria, og har ikke akkurat vist seg så effektivt når det gjelder å hindre opprettelsen av terrorceller i Europa, men kontanter, det er EU-kommisjonen i stand til å bekjempe. Uten at det nødvendigvis vil legge noe særlig bånd på terroristene.

Finansselskapet Bloomberg har gjennom sin nettavis startet en politisk kampanje mot kontanter. Argumentene er:

They’re dirty and dangerous, unwieldy and expensive, antiquated and so very analog.

Sentralbankene diskuterer å gjennomføre forbud mot kontanter, skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Fra og med mars 2015 har storbanken Chase innført restriksjoner på kontanter i enkelte markeder. Banken har også innført forbud mot å ha kontanter i bankbokser.

Frankrike har innført en serie restriksjoner mot kontanter:

I Sveits foreligger det et forslag om å innføre gebyrer på kontanter.

Både den franske og den tyske sentralbanken har for lengst gjort det klart at de ønsker å avskaffe kontanter. Det samme har DNB gjort.

Den amerikanske storbanken Citigroup har nylig erklært at den ikke lenger vil godta kontanter i sine filialer i Australia. En rapport fra 2015, “Cash Free Report”, sier at Australia skal bli et kontantløst samfunn innen 2022.

Kortselskapet Visa går til krig mot kontanter.

I India er det USAID og Bill Gates som står i spissen for kampen mot kontanter.

Bill & Melinda Gates Foundation er ledende deltaker i «Better Than Cash Alliance» sammen med blant annet Ford Foundation, Clinton Foundation, Citi Foundation, Omidyar Network (eBay), Coca Cola, USAID og FN.

Men 95% av europeerne er uenige og bare 4% enige. Fire prosent? Det er vel det EU-kommisjonen vil regne som kvalifisert flertall så lenge det likevel er de sjøl som bestemmer.

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


2 KOMMENTARER

 1. Målet til makteliten er vel at all betaling skal skje vhja kort og mobiltelefon.

  Når man går inn i en butikk med en påslått smart-telefon kan man allerede i dag oppleve at IT-systemet (feks Facebook) registrerer at man nå befinner seg i denne butikk (eller at man kanskje feks ligger på operasjonsbordet hvis man besøker et sykehus). I daglivarehandelen er prisene i hyllene angitt vhja elektroniske pris-brikker som viser prisen. Når en person med god råd kommer inn i butikken, så vet IT-systemet i butikken dette. Prisene på de elektroniske pris-brikkene kan da automatisk justeres opp (iflg Forbrukerrådet så justerer flere dagligvarebutikker sine priser inntil 10 ganger pr dag allerede nå). Når vedkommende kunde kommer fram til kassen for å betale (forutsatt at smarttelefonen er påslått), så vet IT-systemet også dette vhja sensorer ved kassen, og IT-systemet har mulighet til automatisk å kunne justere prisene oppover i det varene registreres i kassen. Man får altså sterkt kundetilpassete priser, dvs at alle kommer til å bli flådd økonomisk. Trolig vil folk komme til å reagere kraftig på dette (en form for digital føydalisme). Men med TISA-avtalen vedtatt i Norge, vil det ikke være mulig å kunne gjøre noe med dette. E-commerce er en del av TISA-avtalen og vil være til storselskapenes fordel, endringer for å ivareta forbrukernes interesser vil være forbudt iflg TISA-avtalen. Bare dette bør være nok til at folk flest i Norge bør si nei til TISA-avtalen. Ønsker vi å bli flådd både forlengs og baklengs?

 2. Før de begynner å ta kontantene fra folk, burde EU-kommisjonen feie for egen dør. De har ikke fått godkjent regnskapet på over 20 år, systemet er gjennomkorrupt og milliarder forsvinner Gud vet hvor. Omvendt hvitvasking?

  Vi kan nok vente oss en økende propaganda for å forby kontanter i tiden som kommer. Media kommer til å rydde plass for finansfolk og personer fra makteliten som gråter krokodilletårer mens de snakker om terror, skattesnyteri og allslags kriminalitet, alt på grunn av kontante penger. Er det virkelig noen som tror at bank, finans og myndigheter snakker sant, at dette er grunnen til at de ikke vil at vi skal ha adgang til penger som kan brukes uavhengig av banksystemet, altså kontanter? Den egentlige årsaken til at makteliten og sentralbankene ønsker å avskaffe kontanter har fint lite med kriminalitet og terrorisme å gjøre. Det er nemlig først når kontantene er avskaffet at bankene kan innføre negative «renter», dvs. de innfører gebyrer på innestående penger på konto, og uten kontanter intet alternativ. Forbud mot kontanter og gebyrer på innskudd er en forutsetning for full kontroll over pengene våre, og å manipulere og presse folk til økt forbruk og risikabel spekulasjon. Et viktig tiltak for å holde bankene og et dysfunksjonelt finanssystem gående.

  Dette er et prosjekt på høyt internasjonalt nivå som har pågått en god stund, og som 1 %’en nå har fått det travelt med å realisere. De er nå i ferd med å koordinere politikken. Eksempelvis publiserte IMF et arbeidsnotat i mars i år, med råd til regjeringer som ønsker å avskaffe kontanter. De anbefales å holde et lavt tempo, å begynne med tilsynelatende harmløse tiltak, som å fase ut store pengeseddler og lignende: http://www.imf.org/en/Publications/WP/Issues/2017/03/27/The-Macroeconomics-of-De-Cashing-44768

  India var en slags forsøkskanin, de avkaffet de største sedlene i november i fjor, og det i et land basert på kontantøkonomi der mange aldri har hatt en bankkonto. Det fikk katastrofale konsekvenser for millioner av mennesker. Jeg tipper Sverige kan bli det første landet i Europa uten kontanter, de er i god gang allerede, men det er ikke interessant for MSM-media så vi hører ikke noe om det. Vi kan heller ikke stole på våre egne myndigheter, de gjør det de får beskjed om fra EU, Washington/Pentagon, BIS, IMF osv.

  Folk er heller ikke klar over at innskytere etter de siste Basel-reglene nå defineres som usikrede kreditorer, og de vil stille langt bak i køen ved en ev. konkurs. Bankgrantifond etc. er først og fremst opprettet for at vi skal ha tillit til bankene, i en krisesituasjon vil det norske garantifondet som dekker ca. tre % av sikrede innskudd ikke holde lenge.

  De største kriminelle er faktisk storbankene, HSBC (Hong Kong Shanghai Bank Corporation) stiller i særklasse, grunnlagt som den er på opiumskrigene mot Kina og som har fortsatt i den tradisjonen: http://www.taxjustice.net/2015/02/27/hsbc-and-the-worlds-oldest-drug-cartel/
  En rekke storbanker i US og andre land har fått store bøter for pengevasking, men tenk, ingen blir stilt for retten.

  Og hvordan står det til her hjemme? Landets største bank, DNB, er dømt i høyesterett for å ha svindlet sine egne kunder. Og de svindler fremdeles. Noen som husker Terra-saken? Det finnes mange eksempler. Vanlige folk grunnlures av bank og finans hele tiden. Husk: banken er ikke din venn!
  Som regel lønner det seg å gjøre det motsatte av hva banken anbefaler. Derfor, la oss bruke kontanter så ofte vi kan. Litt mer tungvint kanskje, men det gjelder å bevare alternativer.
  Tenk beredskap.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.