USA bomber syriske styrker igjen der Norge deltar

0

USA har igjen bombet styrker fra den syriske arméen i den sørøstre delen av landet. De angrep en styrke fra regjeringsgæren som var på vei mot grenseovergangen al-Ranf. Det er almasdarnews som melder dette.

Det er i dette området norske styrker fra Telemarkbataljonen deltar. Norge er altså direkte delaktig i den folkerettsstridig krigen mot Syria. Det at syriske styrker prøver å få kontroll over grenseovergangen slår beina under forsvarsminister Eriksen Søreides argumentasjon om at Norge må være der i et «sjølforsvar av Irak».

Meldinga bekreftes av  Pentagon, som 6. juni 2017 sendte ut ei melding der det het at:

“The Coalition destroyed additional pro-regime forces that advanced inside the well-established de-conflication zone in southern Syria on June 6.”

USAs Central Command (CENTCOM) skriver at de syriske styrkene rykket inn i dette omårdet, altså syrisk territorium, «til tross for tidligere advarsler». Stort klarere går det ikke an å si at USA fører en krig fullstendig i strid med FN-pakten. Dette er syrisk territorium. Det er Syrias rett og plikt å forsvare sitt eget land og USAs koalisjon er der i strid med folkeretten. Når de så i tillegg tar seg den friheten å erklære deler av Syria som «no-go»-sone for Syrias egne styrker, så er det en frekkhet av betydelige dimensjoner.

CENTCOM sier at de ikke ønsker å angripe syriske styrker, men at USA-koalisjonen lenge har operert i dette området, og er klare til å «forsvare seg» hvis syriske eller prosyriske styrker nekter å forlate området.

«The Coalition does not seek to fight Syrian regime or pro-regime forces but remains ready to defend themselves if pro-regime forces refuse to vacate the de-confliction zone.»

USA ser det altså som sin rett å holde deler av Syria okkupert. Så langt for forsvarsministerens «sjølforsvar». Det er altså ikke lenger mulig for Ine Eriksen Søreide eller Erna Solberg å hevde at Norge ikke slåss mot Syria. Deres herre og mester har gjort det klinkende klart at det er nettopp det vi gjør. Dette burde få politiske følger her hjemme.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.