USA bomber syriske styrker igjen der Norge deltar

17

USA har igjen bombet styrker fra den syriske arméen i den sørøstre delen av landet. De angrep en styrke fra regjeringsgæren som var på vei mot grenseovergangen al-Ranf. Det er almasdarnews som melder dette.

Det er i dette området norske styrker fra Telemarkbataljonen deltar. Norge er altså direkte delaktig i den folkerettsstridig krigen mot Syria. Det at syriske styrker prøver å få kontroll over grenseovergangen slår beina under forsvarsminister Eriksen Søreides argumentasjon om at Norge må være der i et «sjølforsvar av Irak».

Meldinga bekreftes av  Pentagon, som 6. juni 2017 sendte ut ei melding der det het at:

“The Coalition destroyed additional pro-regime forces that advanced inside the well-established de-conflication zone in southern Syria on June 6.”

USAs Central Command (CENTCOM) skriver at de syriske styrkene rykket inn i dette omårdet, altså syrisk territorium, «til tross for tidligere advarsler». Stort klarere går det ikke an å si at USA fører en krig fullstendig i strid med FN-pakten. Dette er syrisk territorium. Det er Syrias rett og plikt å forsvare sitt eget land og USAs koalisjon er der i strid med folkeretten. Når de så i tillegg tar seg den friheten å erklære deler av Syria som «no-go»-sone for Syrias egne styrker, så er det en frekkhet av betydelige dimensjoner.

CENTCOM sier at de ikke ønsker å angripe syriske styrker, men at USA-koalisjonen lenge har operert i dette området, og er klare til å «forsvare seg» hvis syriske eller prosyriske styrker nekter å forlate området.

«The Coalition does not seek to fight Syrian regime or pro-regime forces but remains ready to defend themselves if pro-regime forces refuse to vacate the de-confliction zone.»

USA ser det altså som sin rett å holde deler av Syria okkupert. Så langt for forsvarsministerens «sjølforsvar». Det er altså ikke lenger mulig for Ine Eriksen Søreide eller Erna Solberg å hevde at Norge ikke slåss mot Syria. Deres herre og mester har gjort det klinkende klart at det er nettopp det vi gjør. Dette burde få politiske følger her hjemme.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


17 KOMMENTARER

 1. Rakryggede norske politikere i relevante regjeringsposisjoner er for lengst rødlistet.
  Den norske faktapressen løper etter.
  NATO-senderen på Marienlyst er deres videostativ.
  Lykke til med fremtiden.

  • Dette forklarer en hel del. Hvis Søreide har autopilot som fungerer, synes jeg hun bør vurdere å levere den tilbake til Lockheed Martin, der hun sannsynligvis rappa den på en visitt en gang, for i F-35 flyene hennes er det ingenting av elektronikk som virker ordentlig.

 2. Med mindre det har skjedd noe som har gått meg helt hus forbi så er det på sin plass å påpeke faktafeil her. TMBN har riktignok hatt avdelinger i Irak for å trene opp styrker i Irak, men dette er etter invitasjon fra irakiske myndigheter og derfor iht internasjonal lov og helt på sidelinjen av det som skjer i Syria. Nå er jeg usikker på om de fortsatt er i Irak i det hele tatt.
  Men styrken som Norge deltar med for å trene opp såkalte «moderate» styrker i Syria er ikke TMBN, men spesialstyrker. Altså FSK. Så med mindre man har gitt TMBN et nytt mandat, i den grad de fortsatt er i Irak, så er dette en faktafeil som bør rettes opp.

 3. Norske styrker befinner seg trolig i det området hvor den planlagte gassrørledningen fra Qatar til Europa planlegges å skulle gå. I tillegg må USA også tvinge Qatar å slutte med samarbeid med fienden, gassrørledningen fra Qatar skal ikke gå gjennom Syria og ikke gjennom Iran (og evt Russland).

  For tiden foregår det (iflg Aftenposten) store kamper om IS-hovedstaden Raqqa i Syria ledet av kurdiske styrker som er støttet av USA. Hvordan skal man tolke dette? Er budskapet fra USA til IS at de rett og slett har tatt grundig feil av hvor kalifatet deres egentlig ligger, at kalifatet deres isteden faktisk ligger lenger vestover i Assad-land?

 4. «USA bomber syriske styrker igjen der Norge deltar»

  Uansett hvordan Gerna Smørberg og Ine «Er-rik-sånn» «Sør-raider» søker å legitimere norsk krig mot Syria, er det brudd mot Grunnlovens § 25: «Landvernet og de øvrige tropper som ikke kan henregnes til linjetroppene, må aldri uten Stortingets samtykke brukes utenfor rikets grenser.»

  Stortinget har ikke samtykket til norsk krig mot Syria eller syriske styrker.

  Den norske krigingen er ulovlig etter Grunnloven. QED.

  • Grunnloven og feiringen av 17. mai er i bunn og grunn et bedrag av det norske folket. Er det noen som noen gang har blitt stilt for retten for brudd på grunnloven i det store og hele?

   • Javisst. – Grunnloven er en aktiv lov, som brukes som rettsreferanse i viktige rettssaker hele tiden.

 5. Det er naturligvis riktig at det er Erna,Børge Brende og Søreide som er ansvarlig for dette, men er det ikke like viktig å spørre: Hva foretar SV seg,Rødt,Klassekampen?
  Eller riktigere: foretar de seg noe i det hele tatt?
  Er det noen som har oppdaget noe på en eller annen bortgjemt web?

 6. «The US military has again struck at the Syrian army in Syria. US jets attacked a group of Syrian armored vehicles. By their own claims they destroyed or damaged all of them.
  This is the fourth time US forces have attacked Syrian government forces in Syria, the third time since Donald Trump became president, and the second time since the current stand off over US presence in southern Syria at al-Tanf developed.»

  Les helst resten også:
  http://russia-insider.com/en/military/us-bombs-syrian-army-syria-again/ri20047

 7. Hva slags belønning får norske politikere for å gjøre alt USA ber dem om ? Er det noe i likhet med jobben til Stoltenberg?

  • Ja. Simpelthen. Dessverre. Gråkorrupsjon og kollusjon. Helt åpent og freidig.

   Det er som om de fandenivoldsk skøyeraktig ber publikum gjette på hvor mye to pluss to er.: – Eh, tolv? Minus åtte?? Ingen sammenheng???

   • Jeg tenker ofte i samme baner; at det må pinadø være en slags test, mange av de mest opplagte frekkhetene ved høylys dag. «Hvis folk ikke reagerer og tar til gatene nå, er de fortsatt i dyp hypnotisk søvn, og vi kan gå videre», liksom …

    (Fem. Hvis ikke skal det jaggu bli brøk her.)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.