Lot USA IS flykte fra Raqqa?

0
IS-flukt fra raqqa

Hundrevis av kjøretøyer fra Den islamske staten er filmet under sin flukt fra Raqqa. Det er nettavisa almasdarnews som har fått tak i den nokså spesielle videoen av flukten.

IS-flukt fra raqqa

Dette var en flukt på høylys dag og droner fra USA og den kurdiske styrken i området skal ha hengt over dem. USAs kommando var altså fullstendig klar over flukten, men foretok seg ingenting. Det tyder på at det har vært en underhåndsavtale mellom IS og USAs lokale kommando.

Bilkolonnen minner om den beryktede kolonnen av hvite Toyotaer som brake IS inn i Syria i sin tid. Heller tikk da var USAs bombefly på vingene for å stoppe dem.

IS rykket fram i en kolonne av flunkende nye Toyotaer

Disse 43 hvite truckene var en gave fra USA til al-Nusra-fronten. Dette ble omtalt allerede i 2014 av den såkalte “moderate syriske opposisjonen”. Så IS har simpelthen skaffet seg bilene fra al-Nusra.

Så derfor har Deutsche Wirtschafts Nachrichten sitt på det tørre når nettavisa skriver: Syria: USA utstyrte al-Qaida-avlegger med Toyota-kjøretøyer:

IS bruker ved sine overfall og operasjoner hovedsakelig Toyota-biler av merket Hilux. Disse skal USA tidligere ha levert til de såkalte “opprørerne” i al-Nusra-fronten. Deretter skal Toyota-pickupene ha falt i hendene på IS. A-Nusra-fronten er sjøl en avlegger av al-Qaida.

Dette var i 2014. Nå gjentar det samme seg i en litt annen variant. Og omtrent samtidig skjøt USA ned et syrisk fly som var i ferd med å bombe stillingene til IS i det sørøstlige Syria.

Dette minner igjen om da USA i september 2016 satte inn et voldsomt angrep på den syriske hærens stillinger i Deir Ezzor. Dette gjorde det mulig for IS å forbedre sine posisjoner og kutte forsyningene til den syriske hærens stillinger. USA hevdet at dette angrepet var en feiltakelse, men fakta viser at det var et planlagt og bevisst angrep på den syriske hæren. Over 100 syriske soldater ble drept.

USA opptrer som en internasjonal bølle som ikke bryr seg det minste om folkeretten, FN-charteret eller lands uavhengighet. Og landet gjør dette sammen med noen av de verste terroristene verden kjenner. Norge er med på denne krigen fordi styrker fra Telemark-bataljon har gått over grensa fra Irak og sluttet seg til USA-koalisjonen i dens kamp mot Syrias lovlige regjering. Operasjonene ti US CENTCOM i Syria tar åpenbart sikte på å etablere en enklave i Syria i åpent samarbeid med kurdiske styrker og i fordekt samarbeid med IS.

Samtidig meldes det fra Iran at iranske styrker har skutt med missiler mot IS-baser ved Deir Ezzor. Det meldes også at syriske styrker som forsøkte å redde piloten fra det nedskutte flyet er blitt kraftig angrepet av USA-støttede styrker fra kurdiske SDF.

Russland og Iran er i Syria etter invitasjon fra Syrias regjering, mens USA, Norge og andre vestlige land er der i strid med den syriske regjeringas uttrykkelige protester.

At nedskytinga av det syriske flyet er i strid med folkeretten følger av den juridiske betenkninga fra UDs juridiske kontor, der det ganske enkelt heter: «Det folkerettslige grunnlaget omfatter ikke maktbruk mot andre grupperinger i Syria eller mot Assads styrker.»

Det er et svært farlig spill USA driver, og det skal ikke mye til før dette blir en krig mellom styrker fra USA og styrker fra Russland.

 

NB:

Etter at dette ble publisert har jeg fått en melding som sier at dette bildet er gammelt.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelBekreftet: USA har skutt ned et syrisk fly over Syria
Neste artikkelMassiv velgerprotest: To millioner blanke stemmer i det franske valget
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).