Lot USA IS flykte fra Raqqa?

9
IS-flukt fra raqqa

Hundrevis av kjøretøyer fra Den islamske staten er filmet under sin flukt fra Raqqa. Det er nettavisa almasdarnews som har fått tak i den nokså spesielle videoen av flukten.

IS-flukt fra raqqa

Dette var en flukt på høylys dag og droner fra USA og den kurdiske styrken i området skal ha hengt over dem. USAs kommando var altså fullstendig klar over flukten, men foretok seg ingenting. Det tyder på at det har vært en underhåndsavtale mellom IS og USAs lokale kommando.

Bilkolonnen minner om den beryktede kolonnen av hvite Toyotaer som brake IS inn i Syria i sin tid. Heller tikk da var USAs bombefly på vingene for å stoppe dem.

IS rykket fram i en kolonne av flunkende nye Toyotaer

Disse 43 hvite truckene var en gave fra USA til al-Nusra-fronten. Dette ble omtalt allerede i 2014 av den såkalte “moderate syriske opposisjonen”. Så IS har simpelthen skaffet seg bilene fra al-Nusra.

Så derfor har Deutsche Wirtschafts Nachrichten sitt på det tørre når nettavisa skriver: Syria: USA utstyrte al-Qaida-avlegger med Toyota-kjøretøyer:

IS bruker ved sine overfall og operasjoner hovedsakelig Toyota-biler av merket Hilux. Disse skal USA tidligere ha levert til de såkalte “opprørerne” i al-Nusra-fronten. Deretter skal Toyota-pickupene ha falt i hendene på IS. A-Nusra-fronten er sjøl en avlegger av al-Qaida.

Dette var i 2014. Nå gjentar det samme seg i en litt annen variant. Og omtrent samtidig skjøt USA ned et syrisk fly som var i ferd med å bombe stillingene til IS i det sørøstlige Syria.

Dette minner igjen om da USA i september 2016 satte inn et voldsomt angrep på den syriske hærens stillinger i Deir Ezzor. Dette gjorde det mulig for IS å forbedre sine posisjoner og kutte forsyningene til den syriske hærens stillinger. USA hevdet at dette angrepet var en feiltakelse, men fakta viser at det var et planlagt og bevisst angrep på den syriske hæren. Over 100 syriske soldater ble drept.

USA opptrer som en internasjonal bølle som ikke bryr seg det minste om folkeretten, FN-charteret eller lands uavhengighet. Og landet gjør dette sammen med noen av de verste terroristene verden kjenner. Norge er med på denne krigen fordi styrker fra Telemark-bataljon har gått over grensa fra Irak og sluttet seg til USA-koalisjonen i dens kamp mot Syrias lovlige regjering. Operasjonene ti US CENTCOM i Syria tar åpenbart sikte på å etablere en enklave i Syria i åpent samarbeid med kurdiske styrker og i fordekt samarbeid med IS.

Samtidig meldes det fra Iran at iranske styrker har skutt med missiler mot IS-baser ved Deir Ezzor. Det meldes også at syriske styrker som forsøkte å redde piloten fra det nedskutte flyet er blitt kraftig angrepet av USA-støttede styrker fra kurdiske SDF.

Russland og Iran er i Syria etter invitasjon fra Syrias regjering, mens USA, Norge og andre vestlige land er der i strid med den syriske regjeringas uttrykkelige protester.

At nedskytinga av det syriske flyet er i strid med folkeretten følger av den juridiske betenkninga fra UDs juridiske kontor, der det ganske enkelt heter: «Det folkerettslige grunnlaget omfatter ikke maktbruk mot andre grupperinger i Syria eller mot Assads styrker.»

Det er et svært farlig spill USA driver, og det skal ikke mye til før dette blir en krig mellom styrker fra USA og styrker fra Russland.

 

NB:

Etter at dette ble publisert har jeg fått en melding som sier at dette bildet er gammelt.

KampanjeStøtt oss

9 KOMMENTARER

  1. Det at IS-styrker helskinnet klarer å flykte uten å bli angrepet er et mønster som gjentar seg hele tiden, feks også i Mali og Afrika når franske styrker settes inn. Spennende å se om feks NRK klarer å fange opp dette mønster.

  2. Jeg kommenterte i en tidligere post at det IKKE er Telemark Bataljon som er i Syria, det er spesialstyrker fra FSK. Jeg vet ikke om du leser kommentarfeltet, Pål, men selv om det er lov å skrive feil så ser det mer troverdig ut om slike feil blir rettet opp. Spesielt når det skjer flere ganger.

    • AMN har nok her gjort en for dårlig journalistisk jobb i sin jakt på «sensasjonelle nyheter». Jeg har registrert at AMN har brukt Twittermeldinger som basis for nyheter, antakelig for å være først/tidlig ute med nyheter. Erfaringsmessig er ikke Twittermeldinger helt til å stole på og må sjekkes opp mot andre kilder.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.