India og Pakistan slutter seg til SCO på det viktige Astana-toppmøtet

7

En viktig nyhet som garantert får minimal oppmerksomet

Shanghai-samarbeidsorganisasjonen hadde (SCO) sitt toppmøte i Kazakstan 8.–9. juni 2017, skriver Knut LindtnerDerimot.no. Den viktigste saken på dette møtet er tilslutningen til organisasjonen fra India og Pakistan. Astana er hovedstaden i Kasakhstan. Astana er landets nest største by og ble hovedstad i 1998.

Astana er hovedstaden i Kasakhstan. Astana er landets nest største by og ble hovedstad i 1998. Astana ligger ved elven Isjim. (Wikipedia)

Både presidentene Vladimir Putin og Xi Jinping deltok på møtet sammen med de andre topplederne.  Lindtner skriver videre:

SCO vil etter møtet omfatte fire kjernefysisk makter – Russland, Kina, India og Pakistan – og minst like viktig er medlemslandenes økonomi. Ifølge omtrentlige overslag vil SCOs medlemsland til sammen omfatte omtrent halvparten av verdens befolkning og stå for en fjerdedel av verden BNP. Og også andre land står på terskelen til medlemskap. Ifølge Putins medarbeider, Yuri Ushakov, vil det også bli diskutert medlemskap for Iran som har vært et aspirant-land siden 2008.

Shanghai Samarbeid-organisasjon (SCO), også kjent som Shanghai-pakten, er en eurasiatisk politisk, økonomisk og militær union. Den ble etablert i 1996 i Shanghai av lederne i Kina, Kazakstan, Kirgisistan, russland, Tajikistan og Uzbekistan. Etter tilslutningen fra India og Pakistan vil den nå ha åtte medlemmer med Afghanistan, Hviterussland, Iran og Mongolia med observatør-status.

I en kommentar til begivenheten skriver Lindtner:

En del av kunsten å villede befolkningen er ikke å fortelle om viktige begivenheter. Det er viktig at de ikke ser i en bestemt retning, for da kan de få se noe de ikke skal. Meldingen får garantert ingen hovedoverskrift i våre medier, men er sannsynligvis en av de viktigste på lang tid. Den forteller at en organisasjon som nesten ingen har hørt om (SCO) nå omfatter halvparten av jordas befolkning. Dette er ingen papirorganisasjon.

Mens NATO nå går i oppløsning foran øynene våre og USAs autoritet smuldrer som følge av denne samme prosessen, oppstår det naturligvis nye organisasjoner som erstatter det tomrommet som oppstår. Ikke nok med det. Disse organisasjonene bidrar til den oppløsningsprosessen vi ser her i Vesten.

Det er mer enn påfallende at nesten ingen i vårt land har hørt om SCO, OBOR eller det moderne Silkeveiprosjektet som utvikles i stort tempo. Og det sier alt om medienes funksjon i dag. De fungerer i dag i stor grad som midler til å kontrollere befolkningen i vestlige land.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

 1. Jeg pleier av og til å bruke Google for å se hvor ofte slike nøkkelord brukes i norske medier:
  Søkeord denne gangen er «Silkeveien» + «silkeveier» + «silkeveiene». Avgrensning de siste 12 månedene.

  Aftenposten: 3
  VG nevnt 1 gang + 3 for den gamle Silkeveien
  Dagbladet: 1
  Nrk.no: minst 4 relevante, inkludert slike positive overskrifter som «Er Kina den nye koloniherren?» og mange flere for den gamle Silkeveien.

  I de fleste resultatene nevnes denne investeringspakken bare i forbifarten. Noen ganger er resultatene av lignende søk («Bilderberg» «fargerevolusjon») så begredelige at jeg lurer på om det er noe feil med Google.

  Det virker som om mediene rapporterer mer om de gamle Silkeveiene enn de nye!

 2. Dett er Steigan på sitt beste. Jeg er ofte kritisk til hans kommentarer fordi han blander egen politikk med fakta, men dette er jo en sammenslutning som har alle muligheter til å bli en maktfaktor.

  • Der er jeg uenig med Borse-Svensen. Min opplevelse er heller at Steigan avleder sin politikk fra fakta. Og som sannhetssøker er Steigan så langt min oversikt rekker en av de fremste i Norge.

 3. Dette er jo egentlig en ganske oppsiktsvekkende nyhet. Anti-NATO organisasjonen SCO styrker seg.

  Hvilken forbindelse har Pakistan til Saudi Arabia? Har feks Saudi Arabia vært med på å finansiere atombombe-programmet til Pakistan (med å utvikle den muslimske atombombe)? At Pakistan blir medlem av SCO betyr vel at Pakistan ikke vil være alliert med Saudi Arabia hvis det feks skulle komme til krig mellom Saudi Arabia/Israel/USA og Iran. Og nå blir det også vanskeligere for andre stormakter å skape splittelse mellom Pakistan og India. Og tenk om både Iran og Qatar også skulle komme til å tilslutte seg SCO. SCO skaper nå en bedre storpolitisk maktbalanse i verden. Tenk om det endog skulle føre til fred i verden.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.