Hundrevis av studenter har forlatt universiteter i USA for å føre jihad

0

Undersøkelser som er utført av The Institute for Gulf Affairs i USA har dokumentert at om lag 400 studenter ved universiteter i USA har har reist for å slutte seg til jihadistgrupper i Midt-Østen, og særlig til IS. Det er studenter fra Saudi-Arabia og Kuwait som utgjorde flertallet av fremmedkrigerne, og tallet gjelder perioden etter 2014.

Undersøkelsene viser at myndighetene i Saudi-Arabia gjorde det de kunne for å blokkere disse informasjonene fra myndighetene i USA og eller gjorde lite for å forhindre denne strømmen av rekrutter til terroristgruppene.

The Saudi government did not share any information regarding Saudi students in the United States leaving to join ISIS and other terrorist groups in Syria and Iraq with the U.S. government.
Our investigation shows that even after the Institute provided the information to the White House National Security Council, this information was not shared with other relevant departments, namely the State Department of State,which issues visa to tens of thousands of Saudis annually.

Ifølge instituttet har altså ikke informasjon om jihadistene kommet fram til utenriksdepartementet, enda det nasjonale sikkerhetsrådet er informert. Instituttet mener at det nære personlige forholdet mellom daværende CIA-direktør John Brennan med det saudiarabiske kongehuset, og ikke minst med kronprins Mohamed Naif AlSaud, har spilt inn:

«The close personal relationship of former CIA director John Brennan with the Saudi Monarchy,
especially with the current Saudi Crown Prince and Interior Minister Mohamed Naif AlSaud, may explain the Obama’s administration turning a blind eye toward the wellestablished Saudi official involvement in supporting terrorism and terrorist groups such as ISIS, al-Nusra and similar groups.»

Rapporten viser at en rekke framtredende saudiarabere har visst om denne jihaditrafikken uten å gjøre noe med det. De omfatter kronprins Mohamed bin Naif, som også leder innenriksministeriet og sikkerhetstjenesten, Khalid Abdulrahman AlDayel, førstesekretær ved kongehusets ambassade i Washington og Saudi-Arabias utenriksminister AlJubair. Instituttet stiller med rette følgende spørsmål: Har Saudi-Arabia drevet cover-up av jihaditrafikken?

As in indication of U.S. embassy lack of knowledge on this matter, it has issued a visa to Saad AlDurihim an open supporter of ISIS and AlNusrah who urged ISIS “mujahedeen” to kill Iraqi children and women to revenge killing of Sunnis by Iraqi forces. AlDurihim arrived to the United States in December 2016.

Alt tyder på at svaret er ja; Saudi-Arabia har bevisst dekket over og beskyttet fremmedkrigerne. Men det står ikke til troende at USA med sine mange etterretningstjenester har vært uvitende om dette.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.