Den islamske revolusjonsgarden anklager Saudi-Arabia for å være ansvarlig for terror i Tehran

0

13 mennesker ble drept i tre terrorangrep i Tehran 7. juni 2017. Terroristene slo til i parlamentsbygningen og mot imam Khomeinis grav, altså direkte angrep på den iranske staten. Den islamske staten har tatt på seg ansvaret for terroraksjonene. Noen observatører har reist tvil om IS har den etterretninga og de kontaktene som skal til for å gjøre noe sånt midt i den iranske hovedstaden, men det at terroristene ropte slagord på arabisk, og ikke farsi, peker i retning IS.

Terroraksjonene skjedde bare ei uke atter at USA og Saudi-Arabia under Donald Trumps besøk i Riyadh erklærte Iran som «hovedsponsoren av terror i verden».
Den iranske revolusjonsgarden har anklaget Saudi-Arabia for å stå bak terroren, og har lovet hevn.

Det er ikke lagt fram noen dokumentasjon for dette. Men det er vanskelig å ikke se terroraksjonene i sammenheng med møtet i Riyadh og Saudi-Arabias skarpe konflikt med nabolandet Qatar. Qatar er beskyldt for å «støtte terror». Qatar samarbeider med Iran om utnyttelsen av det enorme gassfeltet i Persiabukta som de to landene deler.

De vestlige reaksjonene på terroren i Tehran er karakteristiske. Donald Trump tok riktignok avstand fra angrepene, men holdt seg ikke for god til å anklage offeret. Den som sponser terror «risikerer å bli offer for den terroren de fremmer», sa han, vel vitende om at alle de terroraksjonene som har rammet europeiske, afrikanske og asiatisk byer har vært gjennomført av sunnimuslimske ekstremister, og slett ikke av sjiaer.

Statsminister Erna Solberg og kong Harald, som pleier å sende sine kondolanser i forbindelse med terroraksjoner, forhold seg helt tause. Det er tydeligvis så som så med medfølelsen når terroren rammer folk i Iran.

Derimot sendte Irans utenriksminister Ali Akbar Salehi sine kondolanser til sin kollega Jonas Gahr Støre og det norske folket etter terroraksjonene i Norge 22. juli 2011, der han også fordømte terroren. Kommentarer overflødige.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.