Den islamske revolusjonsgarden anklager Saudi-Arabia for å være ansvarlig for terror i Tehran

8

13 mennesker ble drept i tre terrorangrep i Tehran 7. juni 2017. Terroristene slo til i parlamentsbygningen og mot imam Khomeinis grav, altså direkte angrep på den iranske staten. Den islamske staten har tatt på seg ansvaret for terroraksjonene. Noen observatører har reist tvil om IS har den etterretninga og de kontaktene som skal til for å gjøre noe sånt midt i den iranske hovedstaden, men det at terroristene ropte slagord på arabisk, og ikke farsi, peker i retning IS.

Terroraksjonene skjedde bare ei uke atter at USA og Saudi-Arabia under Donald Trumps besøk i Riyadh erklærte Iran som «hovedsponsoren av terror i verden».
Den iranske revolusjonsgarden har anklaget Saudi-Arabia for å stå bak terroren, og har lovet hevn.

Det er ikke lagt fram noen dokumentasjon for dette. Men det er vanskelig å ikke se terroraksjonene i sammenheng med møtet i Riyadh og Saudi-Arabias skarpe konflikt med nabolandet Qatar. Qatar er beskyldt for å «støtte terror». Qatar samarbeider med Iran om utnyttelsen av det enorme gassfeltet i Persiabukta som de to landene deler.

De vestlige reaksjonene på terroren i Tehran er karakteristiske. Donald Trump tok riktignok avstand fra angrepene, men holdt seg ikke for god til å anklage offeret. Den som sponser terror «risikerer å bli offer for den terroren de fremmer», sa han, vel vitende om at alle de terroraksjonene som har rammet europeiske, afrikanske og asiatisk byer har vært gjennomført av sunnimuslimske ekstremister, og slett ikke av sjiaer.

Statsminister Erna Solberg og kong Harald, som pleier å sende sine kondolanser i forbindelse med terroraksjoner, forhold seg helt tause. Det er tydeligvis så som så med medfølelsen når terroren rammer folk i Iran.

Derimot sendte Irans utenriksminister Ali Akbar Salehi sine kondolanser til sin kollega Jonas Gahr Støre og det norske folket etter terroraksjonene i Norge 22. juli 2011, der han også fordømte terroren. Kommentarer overflødige.

KampanjeStøtt oss

8 KOMMENTARER

    • Tiltredes. – Hva fean tenker de på – å bekrefte for hele verden at Norges «humanitære» utenrikspolitikk er politisk selektiv selv i empati-ytelse?? – Skammelig.

  1. Det er riktig som de påpekes at de som begår terrorhandlinger, tilhører sunnidelen av Islam og ikke sjia.

    Dette viser oss at «kampen mot terror» i bunn og grunn er et statsfinansiert og statsdrevet svindel.
    Forretningene skal gå som normalt med handel av energi, våpen og statsobligasjoner. «Kampen mot terror» er bare en svindeloperasjon for av villede oss fra det som egentlig foregår.

  2. Hvis Qatar nå blir alliert med Iran og Russland kan resultatet bli at Qatar blir tvunget til å instille sin støtte til IS og andre jihadist grupper. Til gjengjeld kan feks Russland og Iran tilby Qatar å få sendt sin gass via disse land til Europa og Kina.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.