Løse tråder fra Human Rights Watch

8
Kari Angelique Jaquesson

Av Kari Angelique Jaquesson

(Leserinnlegg i Dagbladet)

I forbindelse med et intervju 13.mai om min reise i Syria har Dagbladet innhentet kommentarer fra Al-Qaida-sympatisør Pål Refstad og visedirektøren i Human Rights Watch Ole Solvang. Begge avfeier og forsøker å diskreditere meg. Solvang kommer med påstander som utløser en rekke spørsmål.

Kari Jaquesson og fotograf Tor Lindseth i Syria

Solvang sier at han har besøkt og operert i områder kontrollert av al-Qaida (Jabhat al-Nusra) og IS flere ganger i løpet av krigen. Når var du der sist og hvordan reiste du inn? Leger uten Grenser og andre hjelpeorganisasjoner vurderte disse områdene som så farlige at de trakk ut sine egne ansatte for flere år siden. Hvorfor regnes det som trygt for deg? Hvem stod for beskyttelsen og hvem skulle du beskyttes fra? Er al-Qaida og IS som samarbeidspartnere av HRW å regne? Du forteller at ”HRW undersøker rutinemessig om sykehusene ble brukt til andre ting.” På hvilken måte og av hvem gjøres dette? Hvilket sykehus ble inspisert av deg personlig  ”like etter et angrep”?

HRW ”kommuniserer regelmessig med White Helmets” (WH) og insisterer på at de er ”nøytrale”. Hva legges i begrepet? På hvilken måte er følgende fakta med i vurderingen før dere konkluderte denne ”nøytraliteten”.

Syriske myndigheter evakuerer væpnede jihadister (Foto:K.A.J)

De er skapt av en britisk aktør innenfor militærindustrien så sent som i 2013, har et budsjett på flere hundre millioner dollar og finansieres av USA (USSTATE DPT) , Storbritannia (WIKI) m fl, de samme som ønsker regimeskifte i Syria.

Et betydelig antall av deres ”hjelpearbeidere” opptrer bevæpnet på bilder og videoer (GOOGLE),  i og ute av WH-uniform. De hyller og jubler sammen med al-Qaida og IS (LIVELEAK), de har filmet og tatt ”selfies” mens de  plager og torturerer krigsfanger (VIDEO) de har overvært og muligens deltatt i minst en henrettelse (LIVELEAK). Hvilken vekt har blitt lagt på en mengde vitnesutsagn fra øst-Aleppo om at de kun hjalp egne sårede stridende og ikke sivile (VIDEO1VIDEO2  VIDEO3)? Det finnes hverken noen adresse eller telefonnummer til dem, hvordan skal skadde, syke og sårede ha fått tak i dem? Har dere telefonnummeret deres? Du påstår at WH har flere tusen medlemmer. På hvilken måte og av hvem er dette er dokumentert? Har HRW tilgang på registre? Du opplyser at dere også bruker ”andre kilder”. Hvilke?  Du avviser at alle de militante gruppene er jihadister, kan du nevne i det minste én som ikke er det?

Syriske unggutter i krigsruinene (Foto: K.A.J)

”At USA, CIA eller Israel skulle stå bak jihadistene, faller på sin egen urimelighet.”  skriver Solvang. Det stemmer ikke. Hillary Clinton har selv erkjent at USA finansierte mujahedins i Afghanistan allerede på 1980-tallet (CBS) og at de nå må ta konsekvensene av det (FOX),  Abu Al Ezz en leder i al Nusra opplyser at USA støtter dem direkte og indirekte (EXPRESS), USA har også finansiert Nour al-Din al-Zinki. Medlemmer av denne gruppen skar halsen over på 12 år gamleAbdullah Issa og la udåden ut på internett (ADVARSEL: GRAFISK VIDEO). Da pressetalsmannen i State departement Mark Toner ble spurt om USA ville trekke tilbake støtten til dem ville han ikke bekrefte dette (State Dpt ca 30:00) . Senator John MCain, en veldig pådriver for krig mot Syria har hatt møter med mange jihadistgrupper, også IS (FOX  og CNN)
Et nokså utvidet samarbeid mellom jihadister og Israel er også dokumentert (TIMESOFISRAEL). Er ditt utsagn basert på til nå ukjent informasjon som motsier dette?

Jeg ser frem til å få svar på mine spørsmål visedirektøren i Human Rights Watch Ole Solvang.

Kari Jaquesson og Tor Lindseth (Foto: Lothar Wiedmann)

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


8 KOMMENTARER

 1. Oi, dette blir det tøft for Ole Solvang og HRW å svare på. Den beste strategien her for HRW vil nok være å unngå å svare på dette leserinnlegget og fortsette å snakke i andre sammenhenger som om de aldri har sett noe av dette. For HRW er i virkelighetens verden en like lite nøytral, og en like lite faktaorientert «menneskerettsorganisasjon» som White Helmets. HRW er konstruert som del av det samme propagandakonseptet for vestlig imperialisme som White Helmets, om enn med en annerledes rolle. Mangelen på svar på dette innlegget kommer til å bekrefte det.

 2. Veldig bra av Jaquesson. Dette er det, som Torgeir nevner over, klin umulig for HRW å svare på uten å vikle seg ytterligere inn i selvmotsigelser. Og svar skal vi nok måtte vente i både sju lange og sju breie på. Derfor bør artikkelen med tydelig påpekning av manglende svar spres og promoteres i så mange kanaler som mulig.

 3. digg å se propagandanissene snuble i skjegget å slå krøll på tunga mens rævva henger ute så alle Kan se.. Keep on hammering

 4. Som andre skriver her, det å svare på slike spørsmål skygger garantert Ole Solvang/HRW langt unna.

 5. Den satt. Takk tll deg Kari Angelique. Slike norske gutter og JENTER trenger gamle Norge i denne rent diabolske utgaven av vår verden, slik den fremstår synbar for alle å se. Hittil har myndighetene gjennom årtier, v.h.a. journaliststanden søkt å undergrave informasjon. Så ikke lenger:

  Hva gjør vi ved valget 2017. Hvordan kan vi, den norske befolkning hamle opp med politikerne våre, som har underlagt seg maffiose karteller som søker verdenshegemoni; dette er kriminalitet på et nivå som ikke kan beskrives som annet enn pure ONDSKAP. Noen av følgerne, jeg har selv registrert flere tilhørende kristne miljøer, forsvarer dem ved å henvise til deres filantropiske framstøt/falske virksomhet. Den er stort sett ment som kamuflasje, en fasade å skjule seg bak. Eks. vaccinering av afrikas barn, samtidig som de styrter valgte ledere i land, innsetter «deres mann» = oppfylt regime-endring til deres fordel, idet disse ser gjennom fingrene når landets ressurser blir stjålet fra en fattig befolkning. Er det hva filantropi står for?

  «Hold lands befolkning nede i fattigdom, de kunne komme til å bli en tenkende masse, og utgjøre en trussel for våre planer om stadig mer makt og inntjening. Å slippe konkurrenter til en en styggedom, ut med dem. Skjønt, vi har jo våpenindustrien, den kan hordene knapt klare seg mot». Denne, disse psykopatenes mentalitet er dessverre sannheten i et nøtteskall.

  Forresten, botemiddel i akkurat dagens situasjon er jo migrasjon og flykningestrømmer til Europa fra Afrika og Midtøsten til Europa*. Langsmed kan anglo-amerikanske krefter arbeide med nykoloniseringsplanene begge steder. Det formålet krever mang en regimeendring, innkludert krigsoperasjoner. Konkurrentene Russland og China ses på som ren styggedom, de må fjernes.

  Kjære vår alles jord, hvordan kunne dette utvikle seg. Verdens alle psykopater har konsolidert makten/fått fritt leide. Følgerne forstår ingen ting:

  Kan de ha fått installert ledpærer i sine hoder, som fungerer som skylapper i mørket? De må holde fokus rett framover, når motgående trafikk er stor. Jeg må ta kontakt med Lyse og få utredet dette fenomenet ;).

  • Ragnhild, jeg kunne ikke sagt det bedre selv . For meg så mista HRW all kredibilitet for lenge siden. Og at Solvang har vært i Al-nusra kontrollerte områder tviler jeg sterkt på, men jeg kan ta feil – han kan jo ha gode CIA eller sterke Saudi/Qatari kontakter som beskyttere. Men uten det ville han vært ett halvt hode kortere.

 6. Min største honnør og beundring til disse to.
  De har et format over seg som forhåpentligvis blir forstått av og brukt av den øvrige norske presse.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.