Hva driver de med på Marienlyst? Formidler drapsoppfordring?

0

Den israelske boligministeren Yoav Galant har som tidligere meldt tatt offisielt til orde for å myrde Syrias president Bashar al-Assad. Dette har også NRK Kveldsnytt fått med seg, men 16. mai 2017 formidlet de dette som en rimelig oppfordring.

Reporter Eirik Veum sier i introen (ca. 7:30 inn i programmet) om Assad at:

«Han har brukt gass mot sitt eget folk.» «Han brenner fanger til døde.» «Nå er det dem som mener at Assad selv må betale den høyeste prisen.»

Dette er i beste fall udokumenterte påstander, i verste fall rein propaganda. Men slike forbehold tas ikke på Marienlyst. For sikkerhets skyld er det hele illustrert med videoklipp tatt av al-Nusras PR-avdeling White Helmets.

Så får boligminister Galant ordet med følgende utsagn:

Etter min mening er det på tide å drepe Assad. Enkelt og greit. Med alle følgene det måtte få.

Hva er det dere holder på med på Marienlyst? Dette er ikke en gang journalistikk. Det er formidling av opprfordring til drap.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelHar nya sidenvägen rätt profil?
Neste artikkelSvenska instituttet måtte slette sitt meningsregister
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).