Den norske politiske ukulturen

38
Se som han stråler! Det med "honorable" kan vel diskuteres ...

Norge har gitt store gaver til private stiftelser kontrollert av folk som Clinton, Gates og Soros. Norske politikere er raske til å bevilge milliarder til prosjekter som støtter USAs agenda over hele verden. Og norske toppolitikere kan sole seg i glansen fra de norske gavene vel vitende om at det ligger internasjonale toppjobber og venter på dem. Denne flommen av norske skattepenger går stort sett utenom vanlig demokratisk kontroll og dokumentasjonen er det så som så med. Dette er en politisk ukultur, en form for politisk korrupsjon, som det er på tide å ta et oppgjør med.

En kjapp telefon til sin norske utenriksministerkollega Jonas Gahr Støre (Ap) ga på få dager Hillary Clinton 3,6 millioner kroner i støtte til et nyopprettet fond.

Bør Børson, Jens Stoltenberg og Erna Solberg

Det er utvilsomt de norske oljeinntektene som har skapt et sånt hovmod hos den norske politikerkasten. Det norske oljefondet, som fullstendig misvisende kalles Statens pensjonsfond, utland, er verdens største uavhengige investeringsfond, og eier omkring 1,5% av verdens aksjer.

Noe av avkastninga fra oljefondet kan styres inn i norsk økonomi, og dermed kan store utgifter passere uten at det blir noen diskusjon om dem. Det blir monopolpenger som kan øses ut hit og dit uten å bli stilt opp mot nødvendige investeringer i Norge.

Norske politikere minner om Johan Falkbergets figur Bør Børson jr., en bondegutt som blir stormannsgal og lærer seg å imitere fraser fra de fine inne i byen og slå om seg med sin nyrikdom. Falkberget skrev romanen som en satire over jobbetida og de oppkomlingene den skapte. Han kalte den epoken for «den verste tulltiden». 

Våre dagers tulltid overgår den mange ganger. Våre toppolitikere elsker smiskinga og rampelyset sammen med utenlandske berømtheter og det skal ikke mye smiger for å få dem til å øse bøttevis med norske skattekroner over milliardærenes og USAs prosjekter.

Kongelig mottakelse

En av dem som har fått milde gaver fra norske politikere er verdens rikeste mann, Bill Gates. I Norge mottas han som en kongelig av kronprins Haakon og av statsministrene Stoltenberg og Solberg, og han på sin side er smart nok til å rose dem, slik at de blir enda lettere å bruke. – Jeg ble veldig godt kjent med Jens Stoltenberg. Han har vært fantastisk å jobbe med. Uansett hvem som styrer i Norge, ønsker vi å ha et veldig sterkt partnerskap, sier Gates.

Bill & Melinda Gates Foundation har gjort Norge til partnerland og Norge har til gjengjeld øst minst en milliard norske skattekroner over i milliardærenes stiftelser.

Alltid er det edle motiver, naturligvis. Men Gates Foundation er en privat stiftelse med sin egen agenda.

Avisa LA Times gjorde i 2007 en sånn skikkelig journalistisk jobb som man skulle ønske at mange aviser gjorde. De gikk bak den vakre fasaden til Gates-stiftelsen og fant et langt mindre flatterende bilde. (Oversikt over alle artiklene her.) I en av artiklene gikk de tett på situasjonen i Nigeria, der Gates-stiftelsen har gitt mange penger til vaksinasjoner. Det de fant var at det var ikke mangel på vaksine som var det store helseproblemet for folk i Niger-deltaet, men de giftige utslippene fra oljeselskapenes anlegg. Og så viser det seg at samtidig med at stiftelsen investerer $218 million i vaksineprogrammer, som blant annet går til Nigeria, investerer den $423 millioner i Eni, Royal Dutch Shell, Exxon Mobil Corp., Chevron Corp. og Total – selskaper som er ansvarlig for mesteparten av den faklinga som dekker Niger-deltaet med forurensning.

Omtrent halvparten av gavene til landbruk gikk til fire store grupperinger; CGIARs globale forskningsnettverk, internasjonale organisasjoner (Verdensbanke, FN-byråer osv.), AGRA (som er opprettet av Gates sjøl og African Agricultural Technology Foundation (AATF) med blant annet Rockefeller Foundation, USAID og Pepsico blant sine investorer. Den andre halvparten gikk til hundrevis av organisasjoner over hele verden. Blant dem gikk 80% av gavene til organisajoner i USA og Europa, 10% til Afrika.

Kassakreditt for imperialistiske prosjekter

Gang på gang stiller norske toppolitikere opp med kassakreditt for diverse imperialistiske prosjekter, og kontrollen med pengeflommen er så godt som fraværende. Sammen med USA og Storbritannia har Norge sørget for å skape den afrikanske staten Sør-Sudan. Hvorfor det? Det har kostet norske skattebetalere minst 13 milliarder kroner, som for det meste har gått til å skape en søkkrik og gjennomkorrupt politkerkaste i Sør-Sudan, samt å finansiere deres kriger.

Folket hans sulter, men Sør-Sudans president og hans lederskap er alle blitt milliardærer, dette skriver NRKs mangeårige Afrika-korrespondent Tomm Kristiansen på nrk.no.

Han bygger på boka «Lives on stake» av Halle Jørn Hanssen, og siterer derfra:

«Sør-Sudan er konkurs. De som har makten har ranet staten og samfunnet for 850 milliarder kroner», skriver Hansen.

Børge Brende og Salva Kiir, Sør-Sudan

Norge har vært tungt involvert i å støtte kuppregimet i Ukraina. Børge Brende var svært tidlig ute med å legitimere ei regjering som var sterkt infiltrert av nazistiske og fascistiske elementer, og til tross for at Ukraina er beryktet for å være tvers gjennom korrupt, har Solberg-regjeringa øst hundrevis av millioner norske skattekroner til Kiev, som gave (!) til statsbudsjettet, altså totalt unndratt enhver kontroll.

Norge har bevilget 10 milliarder kroner ”til Syria” under henholdsvis Stoltenberg og Solberg. Men FN-medlemmet Syria har sett svært lite til disse pengene. De har gått til å bygge ”sivil infrastruktur” og bistand til ”opprørskontrollerte” områder, altså til jihadistene. Vi vet at pengene har gått via organisasjoner som Norsk folkehjelp og Norwac, men hvor de har blitt av til slutt, er det nesten umulig å finne ut av. Men det er hevet over enhver tvil at Norge har vært en betydelig finansiell bidragsyter til den ødeleggende krigen i Syria.

Se som han stråler! Det med «honorable» kan vel diskuteres …

Clinton og Soros

Norge og Saudi-Arabia var blant de største bidragsyterne til Clinton Foundation. «Norge har totalt bidratt med rundt 1.3 milliarder norske kroner til Clinton Foundation, i henhold til sammenlagte tall, en organisasjon som nå er i et meget kritisk søkelys i USA.»

Dette skriver Hanne Nabintu Herland på sin blogg, og hun fortsetter:

Vi er tungt inne med å gi bort norske skattepenger og parallelt er det bemerkelsesverdig mange nordmenn som stadig får toppstillinger  i de internasjonale organisasjonene som styres i all hovedsak av USAs eliter  samt Clintonfamilien – og det amerikanske maktapparatet. 

Pussig nok sammenfaller altså Norges “gaver til Clinton” med at påfallende mange nordmenn nå besitter ledende stillinger i internasjonale organisasjoner som USA kontrollerer (Jens Stoltenberg, Espen Barth Eide, Rune Andersen etc), nå sist med Erna Solberg som til tross for å være sittende statsminister ble tildelt – og takket ja til – stillingen som leder sammen med Ghanas president av en FN og “kjendisgruppe som skal bekjempe fattigdom og klimautfordringer”.

Dagbladet skrev i mai 2015 med støtte i Finansavisen at Norge har gitt 441 millioner kroner til Clinton Foundation, som angivelig skulle gå til bistand. Ifølge avisa er bare 10% gått til bistand, mens svært mye er gått til «administrasjon, reiser, lønninger og bonuser».

Den rødgrønne regjeringa stilte en garanti på 800 millioner kroner for Clinton-stiftelsens veldedige arbeid, og Heikki Holmås fra SV sa at «– Vi jobber godt sammen med Bill Clinton og Clinton Foundation. Vi har pengene, og Clinton er knallgod til å samle folk for å skaffe bedre og billigere prevensjon til fattige kvinner.»

Spekulanten og milliardæren George Soros er en annen mottaker av rause norske gaver. Han er ekspert på å støtte NGOer som har til hensikt å fremme hans egen politiske agenda, og han har sjøl skrytt av at han har finansiert en rekke regimeendringer. I Ukraina opptrådte han nærmest som en viseregent under statskuppet i 2014, og både i Polen, Ungarn og Makedonia driver stiftelsene hans et tilsvarende undergravingsarbeid. Norge planlegger å gi hans private stiftelse i Polen, Batorystiftelsen, en gave på 340 millioner kroner. Det sier seg sjøl at dette er penger som kunne ha kommet til god nytte i Norge. Men uten debatt, uten utredninger og uten innsyn har regjeringa Solberg bestemt seg for å gi Soros denne formidable summen.

Oljefondet integrert i Wall Street

Oljefondet er nest største eier i investeringsselskapet BlackRock, det er største eier i Nestlé, som driver med privatisering av vann over hele verden, det er en av de største eierne i Monsanto, som driver med plantegift og genmodererte arter. Det betyr ikke at ”vi” kontrollerer disse selskapene, men at den norske oljeformuen er stilt til disposisjon for Wall Street. Riktignok er det forbudt for Oljefondet å investere i våpenindustri og selskaper som driver med barnearbeid, så derfor har vi i stedet investert i de selskapene som eier våpenindustrien og selskaper som driver med barnearbeid.

Dette har også gitt norske toppolitikere status blant ”dom fine”. Statsminister Jens Stoltenberg hadde 5. august 2013 besøk av Lloyd Blankfein, toppsjefen i finansbanken Goldman Sachs og lot seg rose av amerikaneren for det norske oljefondet.

Aftenposten skriver:

Ifølge en rapport fra den internasjonale kampanjen for forbud mot atomvåpen, ICAN, var BlackRock i 2012 blant de viktigste investorene i franske, britiske og amerikanske selskaper som produserer atomvåpen.

BlackRock kontrollerte også i 2012 poster på mellom 1 og 8 prosent i selskapene Hanwha Corporation, Lockheed Martin, Alliant Techsystems og Textron. Disse står alle på listen over forbudte selskaper for Oljefondet, fordi de bidrar til produksjon av klasevåpen.

Gjennom sin tunge aksjepost i BlackRock har Oljefondet forent sin strategi med dem, og blant annet gjennom det er «Statens pensjonsfond utland» nå en integrert del av den globale finanskapitalen.

Business Insider skriver at norske investeringer i USA har skapt en million jobber ”over there”. Og enda sier norske politikere at de ikke har penger på budsjettet til utkant-Norge eller fødestuer eller hva det måtte være.

Og Norg er naturligvis en av de fremste kjøperne av skandaleflyet F-35 fra Lockheed Martin. Vi er det landet som bruker mest penger per innbygger på å støtte utviklinga av dette flyet, klart mer enn USA.

En politisk ukultur

Den jappeaktige sløsinga med norske skattepenger representerer en ukultur som det må tas et oppgjør med. Toppolitikerne har aldri fått prøvd denne givergleden til milliardærene overfor velgerne. Det har aldri vært tema for noen valgkamp, og det er knapt gjenstand for revisjon.

Det gir en håndfull norske karrierepolitikere adgang til det internasjonale rampelyset – og, som Hanne Nabintu Herland er einne på, det gir dem adgang til internasjonale toppjobber med skattefrie lønninger og romslige utgiftskonti. Ved å gi bort norske skattebetaleres penger på denne Bør Børsonaktige måten sikrer de seg sjøl og sine interesser. Dette er en ukutur som ikke kan kalles noe annet enn politisk korrupsjon, og det er på tide det blir tatt et oppgjør med den.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


38 KOMMENTARER

 1. Bra at noen setter fokus på denne ‘kulturen’.
  Denne kulturen er ikke ny. Den fikk oss inn i NATO og inn bakveien i EU.

 2. Glimrende artikkel av Steigan. Veldig bra at noen setter fingeren på den utbredte korrupsjonen blant norske politikere. Dessverre er det tverrpolitisk enighet på Stortinget om å fortsette med denne korrupsjonskulturen, og derfor er det veldig vanskelig å få gjort noe med dette. Men første skritt er selvfølgelig at folk flest blir klar over korrupsjonskulturen.

 3. Ja, glimrende artikkel av Steigan!!!

  Den norske politiske ukulturen er en konsekvens av en korrupt media kanskje. Sikkert mange politiker som ikke liker det som skjer men hva kan de gjøre da demokratiet er kidnappet av kapitalen som styr media.

  NOAM CHOMSKY – The 5 Filters of the Mass Media Machine
  Al Jazeera English https://youtu.be/34LGPIXvU5M

  • Begge deler.
   Korrupte politikere støtter korrupt media.

   Hvorfor øremerker de ikke offentlig støtte, som går til avisene, til å åpne opp alle saker som angår Norge, for gratis lesing.

   Man må betale for å få vite hva som foregår i høgeste-rett. I hvert fall alle vanlige, som ikke vet om eller bryr seg nok, til å besøke rettens egne nett-sider.

   Man ønsker liksom, at folket skal vite minst mulig om alt viktig, og mest mulig om hva rosa-bloggerne måtte skrive

   Ikke mulig å være ansatt i media i dag, main-stream, uten å være en deltaker i hele svikeriet.

   Dersom ingen av «motstanderne» gidder å skyte på hverandre, så blir det ikke mye krig, uansett hva landets ledere måtte kommandere folket til å gjøre. Ordre-følgerne driver hele det korrupte systemet.

   Jeg har forsøkt å snakke med mange av dem, direkte, men de fleste ønsker faktisk ikke å vite hva de jobber med og for. Det er jo også et valg. Og en ikke-handling er også en handling.

 4. Paradoksi.
  Dette er lovgivere. Norske menn har ikke lov å kjøpe sex – todo del mondo.
  Det er umoralsk. Denne mer «avanserte» formen for prostituasjon – has no limit.
  Den norske redaktørforening bør snarest oppløses.

 5. Veldig bra artikkel.

  «Norg er naturligvis en av de fremste kjøperne av skandaleflyet F-35 fra Lockheed Martin…» Her må det være noe kokkelimonke. Flyet er militært sett ubrukelig, utrolig dyrt i innkjøp og ekstremt kostbart i drift og vedlikehold. 100 % sikker på at politikerne enten har blitt bestukket eller truet til dette kjøpet.

  • Grunnen til at Norge kjøper F 35, er jo at det er en del av prisen for medlemsskapet i NATO.

   Ellers er jo ikke flyet ubrukelig. F 35 er riktignok ubrukelig til å forsvare Norge, men det er glimrende egnet til å bombe land uten luftforsvar som f eks Afghanistan eller Libya. Og det er dette som F 35 er tenkt brukt til.

  • Øystein. Ikke undervurder psykopatene.

   Se ikke helt bort fra at det såkalte «F-35» egentlig er et topp hemmelig våpen-prosjekt, som ingen av oss aner noe om. Det kan for eksempel være a) Ufo prosjekt b) Utgraving av underjordiske tunneler og boliger, som eliten skal bruke i tilfelle atom-krig, polarskift-katastrofer og langt mer..

   Dette flyet de gir oss bilder av, er sikkert bare et leketøy som brukes for at det skal se ut som om vi har handlet noe av verdi.

   Kanskje like fake, som Stephen Hawkings. Hva faen vet vi om at Hawkings ikke bare er en dukke de kjører frem for showets skyld, hver gang NASA har lyst til å lansere noe teoretisk nytt.

 6. Steigan har skrevet mange viktige artikler. Dette er allikevel en av de viktigste. Begrunnelsen for å bruke våre penger i utlandet bør være veldig god. Dessverre er nok det faglige fundamentet ofte veldig svakt. Det er nok dessverre også slik, som det hevdes i artikkelen, at toppolitikere gjør seg aktuelle til internasjonale toppjobber gjennom norske pengebidrag.

 7. Men hvor er den kritiske delen av befolkningen blitt av? Trolig må også både media og en servil befolkning ta noe av skylden for at noe slikt som dette kan skje. Demokratisk styreform krever mer av både politikere, media og befolkningen. Det norske søvngjeneri er farlig i disse krisetider.

  • Den kritiske delen av befolkningen er tilfeldigvis populister, nasjonalister, rasister, nazister, konspirasjonsteknikere, etc. Og med disse titlene følger også en politisk umyndiggjøring, som betyr at de både kan og bør ignoreres uten fare for represalier.

  • En ikke ubetydelig del av den kritiske befolkningen hører du ikke noe til, fordi den er intelligent og kynisk nok til å ha forstått at dette går til helvete, og det er intet vi kan gjøre med den saken. Det er gått for langt, og de kreftene som driver toget er for sterke til å kjempe mot. Det er selvfølgelig mulig at dette er feil – en mer insisterende optimist enn meg vil helt sikkert mene det, men det er i hvert fall det som er stemningen rundt omkring. Livsstrategien med det utgangspunktet blir da enten grader av hedonisme på vei mot stupet, eller kalkulerte valg for å forsøke å i det minste bli en av vinnerne blant taperne, i beste fall få lov å gjøre en såkalt personlig klassereise og spise kirsebær med eller nærmere makta sjæl. Vi har vært bevisst og intenst stimulert til egoisme og individualisme i rundt 40 år nå, ikke solidaritet og klassebevissthet. Og vi har hatt råd til å tro på det, så det er helt naturlig at det ble som det nå er blitt.

    • Jeg tok en virtuell tur til Dyssekilde via den blogen nå. Ser ut som de har det veldig koselig på bildene i hvert fall. Og jeg kunne godt tenke meg noe sånt sammen med de rette folka, men ikke med enhver. Og blant dem jeg ikke ville hatt så tett innpå, er det nok også flest av folk som ikke selv kunne tenkt seg å leve sånn, og som ville fnyst jævla hippier!, evt. siggøynerleir!.

     Økolandsbyer har vært (forsøkt) etablert mange steder og mange ganger allerede, det er fint, og det bør folk fortsette med. Men om jeg får noe særlig mye mer eller mindre tro på menneskene av det, er tvilsomt. Jeg kan ikke si at mitt overordnede syn på mennesket har vært til å rikke en millimeter på noen måte siden jeg var guttunge. Jeg vet hva et menneske er, og trenger ikke tro noe som helst om det.

     Hvorvidt det faktisk er mulig å gjøre oss «gode» gjennom kjemi og mikromanipulator aner jeg ikke, men mange visjonære tenkere/ forfattere har jo forfulgt denne idéen, og i de fleste tenkte scenariene blir i hvert fall folket dummere og tammere av det, og det er faktisk hele poenget.

     Og vi blir nok dessverre heller ikke «gode» av lommedemokrati. Jeg skal ikke her og nå dra noen lang forelesning om relativiteten og perspektivet vedrørende bruken av et ord som «god», men det er ikke et uproblematisk og entydig begrep, så mye kan jeg si.
     Men om vi for argumentasjonen nå forholder oss til et litt tabloidisert syn på slike relative ting, og later som om alle er enige om en definisjon av «god» og egentlig har de samme verdiene, er det allikevel ikke slik at vi blir gode av lommedemokrati. Hvis du mener et politisk demokrati etter inngruppe (RID)-modllen til Terje Bongard, minner jeg om at Bongard aldri har påstått at vi blir gode av det heller, kun at det antakelig vil være lettere å begrense utfoldelsen av og konsekvensene av en del nedarvede egenskaper og handlingsmønstre som utgjør mye av kjernen i våre problemer som art i dag.
     Og jeg tror bestemt at det er å gjøre idéen om RID eller lommedemokratier en bjørnetjeneste å forsøke å selge den inn som noe som skal gjøre oss gode per se. Det faller på sin egen urimelighet for de fleste som ikke er hardcore romantikere, og presentert slik vil det lett og med rette avvises av mange som like utopisk som en 100% oppegående, men snill og generelt lykkelig befolkning på Soma eller genterapi. Og man krangler så busta fyker, juger, svindler, bedrar, sviker og slår hverandre ihjel i økolandsbyene også, bare at tumultene og uenighetene foregår på et lavere teknologisk og materielt enklere nivå.
     Jeg sier ikke at ikke det kan være å foretrekke (har ingen sterk mening om den saken), men det er ikke det samme som at vi er blitt «gode».
     Jeg sier heller ikke at dette er et argument mot RID/ lommedemokratier, bare at man må ta det for hva det er, med sine faktiske muligheter og begrensninger, og ikke gå på sin egen limpinne og tro at man har funnet et quick fix på arvesynden. Det minner sterkt om visse idéer fra kommunistiske tenkere som neppe er denne blogens lesere fremmede. Der opereres det også med et idémessig vakum etter revolusjon og kommentariatets, unnskyld, proletariatets diktatur, som helt ut av det blå antas å automatisk bli fylt opp av gode, samarbeidende og altruistiske mennesker. Jeg unngår her bevisst begrepet «individer», da dette ikke er et prioritert perspektiv på vår art i kommunistisk teori.

     Homo sapiens er nå den eneste menneskearten på kloden. Vi har hatt fler, f.eks. neanderthalere, og vi utryddet dem. Som biologer også bekrefter: Å konkurrere med Homo sapiens om den samme maten, er en fryktelig dårlig idé. Det er f.eks. derfor ulven sliter. Og om de likner på oss, men ikke helt, er de virkelig ille ute. Det fantes også inntil for 50.000 år siden en liten populasjon av bitteliten menneskeart, Homo floresiensis på Flores i Indonesia, som vi også drepte og etter all sannsynlighet også rett og slett spiste opp. Dette er oss i et nøtteskall; brutale, kannibalistiske jegere.

     Nobelprisvinner Sigrid Undseth får avslutte for meg, da jeg må stikke nå for å tjene penger til mat så jeg slipper å slå ihjel naboen:

     «Ti sed og skikk forandres meget, alt som tiderne lider og menneskenes tro forandres, og de tenker annerledes om mange ting. Men menneskenes hjerter forandres aldeles intet i alle dager.»

     Ha en fin dag!

     • Lynkjapt tillegg:

      Sjekk Albert Camus’ «Myten om Sisyfos». Der argumenteres godt for at det er fullt mulig å leve et verdig liv kjemisk fritt for håp! 😉

     • Hei! Fint! Ja, vi blir bare flinkere til å late som vi er gode og sjenerøse/generøse i små settinger der vi blir sett. Og ja, folk har blitt utvist fra Dyssekilde også etter trusler om legemsbeskadeligelse med mer. Men ingen har blitt brent på bålet. Man har vel kommet til at den utbredte heksebrenningen i middelalderen først og fremst var et påskudd for å bli kvitt brysomme landsbybeboere. Inkvisisjonens menn og bødler påtok seg sjelden en sak før landsbybeboerne selv hadde samlet inn et tilstrekkelig beløp for å få noen undersøkt og evt. dømt for hekseri. Å få landsbyens heks brent på bålet av kirkens representant var svært kostbart, byråkratene som stod for heksebrenningen ble da også styrtrike.

      Det kommer mange flere bilder fra Dyssekilde økolandsby, det tar bare tid å redigere dem til 1920 pxl., etc. Mens det ved etableringen var underskriftsaksjoner og mye hat lokalt, er nå lokalpolitikerne overbegeistret og ønsker å utvide økolandsbyen mot landsbybeboernes vilje. Den har da også blitt Halsnæs største turistattraksjon, med besøkende grupper fra hele verden.

     • Vi kan nok anta at de politikerne som i dag gir bort våre skattepenger til diverse tvilsomme formål og personer, med glede ville påtatt seg oppgaven som heksebrennere for kirken. Heksebrennerne hadde jo også skyhøye lønninger og sikkert mange frynsegoder. De prioriterte selvsagt de landsbyene som betalte best, på samme vis som våre politikere prioriterer dem som gir dem mest tilbake. Men mens landsbybeboerne ble kvitt sine brysomme og mislikte utskudd, får vi ingen fordeler av våre politikeres grafsing i statskassa.

     • Et fornuftig og dønn pragmatisk argument jeg har sansen for.

      Ellers:

      «Jeg er våken, og det er så tidlig at de brenner hekser i gatene.»

      -Twitterdronning Ingvild Lothe

    • Heksebrenning foregår fremdeles.

     Psykiatrien gir folk diagnoser som politisk umyndiggjør den utsatte, noen ganger meget uberettiget. Stigma-diagnoser, som fører til at ingen kan eller vil ta vedkommende seriøst.

     I utgangspunktet så ønsker vel folk flest uansett å beholde sin vrangforestilling av en livsløgn. Og da er jo veldig greit, når folk som Icke, som Juklerød, får noen diagnoser. Og kanskje mest utsatt av dem alle, Charles Manson, som faen ikke engang drepte noen, men som allerede dengang snakket mye om New World Order, i media.

     Politiet etterforsker for å bevise skyld, og ikke uskyld. Betjenter som vrir og vrenger og ljuger om pågripelser. Etterforskere og jurister som tar helt av. Alt for å få bort «gudene», motstanden, fra samfunnet.

     Dagens deltakere har, som Vatikanet har gjort så mange ganger, brutt alle kosmiske lover. Forskjellen er at Vatikanet vet dette godt selv, og de forventer at de snart dauer, omtrent hele gjengen. Man får litt inntrykk av at de ikke er optimister på egne vegne.
     Våres idioter derimot. Den vanlige medskyldige byråkrat og DDR-mennesket, som vandrer i alle byenes gater.

     • Det sagt. Jordkloden er overbefolket. Først og fremst av idioter og medskyldige, fra de lavere ranker. Jeg anser også det norske Storting som meget lavt, i det globale hierarki.

      Kanskje ikke så farlig om noen flere vaksineres og chem-trailes i hjel. Men det er jo litt av en orden. Først kjører de politikk, som skaper dumme forbrukere. Og når de så skal rydde opp etter festen sin, så koker dem sammen noen vaksiner, og et globalt gass-kammer, hvor det har begynt å regne aluminiumoksid, m.m, fra lufta

      Bakvendt land.. Barneskolen advarte oss om tingenes tilstand, allerede i sangtimene.

 8. Søvngjengeriet. I de gylne oljetidene hadde jo både den norske landsbygda i stort og arbeiderklassen en unik velstandsvekst. Åpenbart var det en utbredt oppfatning i folket at dette ville fortsette i lengre tid.
  Etter II verdenskrig forholdt seg den radikale delen av den norske arbeiderklassen til NKP og etter massakren på Kråkerøy,til SF og Orientering.
  Mange unge arbeidere støttet også AKP og Klassekampen skjønt det har vært offisielt vedtatt at det var en halvgal studentbevegelse.
  En kan ikke forvente at det norske folk våkner opp fra noe søvngjengeri såfremt man ikke har et parti og en avis som er innrettet på arbeiderklassens interesser og ikke minst: å betrakte arbeiderklassen som motoren for noe samfunnsmessig nytt. Faktisk så skjønte både Wergeland,Bjørnson,Ibsen og Garborg dette.
  Det venstre har av media idag er innrettet på middelklasse/småborgerskap og det er de kanskje også gode på.
  Men vilken interesse har arbeiderklassen av dette.
  Tesen om «det norske søvngjengeriet» må også rettes mot tilstanden i det norske venstre.

  • Roderick Spode:
   -Ah, Jeeves. Glad to see you here. You’re just the sort of person we need in the movement — the working masses.

   [Jeeves stiffens]

   Jeeves: [coldly]
   -I hesitate to contradict you, Mr. Spode, but the «working masses» and I have barely a nodding acquaintanceship. Good afternoon.

 9. Jeg tror ikke dette er noe prinsipielt nytt, selv om summene kanskje har blitt større. Dette er en fortsettelse av tidligere politikk. Under den kalde krigen ble en viss del av bistandspengene brukt til strategiske (til og med para-militære) formål og for å politisk kontrollere enkelte land. Kanskje det er mindre valg i dette enn vi vanlige folk tror – hvis vestlige land ikke spytter inn sitt (tvangs)bidrag til det vestlige ‘fellesskapet’, kan det plutselig befinne seg som offer i stedet for gjerningsmann.

 10. Martin Armstrong kommenterer den norske ‘gaven’ til Polen. Han skriver
  ‘The Polish government wants to stop the distribution of Norwegian money flowing into Poland coming from Soros’ funded Batory Foundation, which manages over 800 million euros with a target of overthrowing the Polish government by 2020.’

  Dessverre skriver han ikke HVORFOR norske politikere vil kaste den polske regjeringen. Men det dreier seg vel om korrupsjon. Norske politikere blir vel betalt av Soros for å bidra til å styrte den polske regjeringen.

  https://www.armstrongeconomics.com/world-news/corruption/soros-at-it-again-trying-to-overthrown-polish-government/

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.