Tidligere CIA-offiser: – Etterretning bekrefter den russiske versjonen i Syria

0

Tidligere CIA-offiser Philip Giraldi har kommentert det angivelige gassangrepet nær Idlib i Syria. Giraldi jobbet 18 for CIA og regnes for å ha god kjennskap til de hemmelige tjenestene og til regionen. Han har kommentert for BBC, MSNBC, 60 Minutes, al Jazeera og en rekke andre nyhetskanaler. Han sa i et intervju med Scott Horton’s Webcast:

Jeg hører fra kilder på bakken i Midtøsten, folk som har meget god kjennskap til etterretningene som foreligger, og de sier at den fortellinga vi alle hører om at den syriske regjeringa eller russerne bruker kjemiske våpen mot uskyldige sivile, er falsk.

Giraldi sa at hans kilder er mer på linje med de analysene som sier at utslippet av giftgass skjedde på grunn av at et al-Qaida-lager med giftgass ble truffet av et russisk luftangrep.

«Etterretningene bekrefter i høy grad den framstillinga som russerne har gitt, nemlig at de traff  et lager der opprørerne, som vi jo vet er forbundet med al-Qaida, hadde lagret sine egne kjemikalier og at det var en eksplosjon der som førte til dødsfallene og skadene. Det later til at etterretningene er svært klare på dette punktet.»

Giraldi sa at folk i etterretningsmiljøet er sinte på den forvrengninga av fakta som har skjedd for å rettferdigggjøre Trumps militære gjengjeldelse, ja så sinte at noen hemmelige agenter vurderte å gå ut offentlig med dette.

«Folk både i byrået (CIA) og i det militære er sjokkerte over dette, fordi Trump har framstilt det fullstendig feil, enda han må ha vist eller burde ha visst at det ikke stemmer. Og de frykter at denne framstillinga lett kan føre til væpnet konflikt. De er også sjokkerte over hvordan dette framstilles og brukes av regjeringa i USA og av media.»

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.