Tidligere CIA-offiser: – Etterretning bekrefter den russiske versjonen i Syria

16

Tidligere CIA-offiser Philip Giraldi har kommentert det angivelige gassangrepet nær Idlib i Syria. Giraldi jobbet 18 for CIA og regnes for å ha god kjennskap til de hemmelige tjenestene og til regionen. Han har kommentert for BBC, MSNBC, 60 Minutes, al Jazeera og en rekke andre nyhetskanaler. Han sa i et intervju med Scott Horton’s Webcast:

Jeg hører fra kilder på bakken i Midtøsten, folk som har meget god kjennskap til etterretningene som foreligger, og de sier at den fortellinga vi alle hører om at den syriske regjeringa eller russerne bruker kjemiske våpen mot uskyldige sivile, er falsk.

Giraldi sa at hans kilder er mer på linje med de analysene som sier at utslippet av giftgass skjedde på grunn av at et al-Qaida-lager med giftgass ble truffet av et russisk luftangrep.

«Etterretningene bekrefter i høy grad den framstillinga som russerne har gitt, nemlig at de traff  et lager der opprørerne, som vi jo vet er forbundet med al-Qaida, hadde lagret sine egne kjemikalier og at det var en eksplosjon der som førte til dødsfallene og skadene. Det later til at etterretningene er svært klare på dette punktet.»

Giraldi sa at folk i etterretningsmiljøet er sinte på den forvrengninga av fakta som har skjedd for å rettferdigggjøre Trumps militære gjengjeldelse, ja så sinte at noen hemmelige agenter vurderte å gå ut offentlig med dette.

«Folk både i byrået (CIA) og i det militære er sjokkerte over dette, fordi Trump har framstilt det fullstendig feil, enda han må ha vist eller burde ha visst at det ikke stemmer. Og de frykter at denne framstillinga lett kan føre til væpnet konflikt. De er også sjokkerte over hvordan dette framstilles og brukes av regjeringa i USA og av media.»

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


16 KOMMENTARER

 1. Det er skremmende hvor all skyld rettes mot Russland. Vesten,med USA i spissen har som regel ingen skyld i noen krigføring. Urovekkende og trist at Norge henger seg på denne propagandaen.

 2. De militære er sjokkert over dette fordi angrepet fungerer jo i praksis som luftstøtte til fienden. Det kan sammenlignes med at allierte under krigen skulle finne på å bombe russiske stillinger.

  Forøvrig kan man lure på om det store antall bomskudd skyldes at også militære i marinen fant det klokest å ikke gi IS mer støtte en høyst nødvendig.

  • Angående bomskuddene har jeg heller en mistanke om att russerne rettet ett eller annet mot rakettene som avledet dem fra målene. De er for dyre til å leke med, var det ikke opp mot ett par millioner dollar pr stykk?

 3. Igjen settes det ut informasjon på denne bloggen som overhodet ikke ksn dokumenteres. Spørsmålet er hvorfor Steigan er så opptatt av selv å konstruere fake eller sakse fake fra andre Kreml-lakeier. Hele bloggen har blitt en vits. Så hvordan skal det kunne skapes business av denn bloggen. Folk kan jo like gjerne tro på Asbjørnsen & Moe

  • Nå er jo mye av grobunnen til denne bloggen at folk allerede får servert Asbjørnsen & Moe fra de store «seriøse» aktørene.

   Jeg kan heller ikke se det store problemet med artikkelen. Den er objektiv fra start til slutt, direkte oversatt fra en som burde vite hva han snakker om, uten noe ideologisk farvelegging fra Steigan’s side. Om Giraldi her serverer svada eller direkte løgn er egentlig irrelevant, artikkelen er fortsatt en «nyhet» om Giraldi’s kommentarer til hendelsene i Syria.

  • Olaf, dette er et sitat fra et intervju med tidligere CIA offiser Philip Giraldi. https://en.wikipedia.org/wiki/Philip_Giraldi
   Hvordan kan du påstå at han er en av de du kaller «Kreml-lakeier»? I tillegg bommer du hvis du tror Steigans målsetting er økonomisk profitt, når han inviterer folk til å bli med på å bygge et større og mere synlig kompetent redaksjonelt nettverk. Intensjonen er å spre makta på flest mulig hender, slik at journalister slipper å gå på nåler når det er snakk om kritisk journalistikk. I dag lønnes Klassekampen av børsen, som de fleste av våre mediekanaler. Foruten Steigan er det ingen journalister som våger å grave i HVOR lønna deres kommer fra. På tredje linje i første avsnitt finner du en link til intervjuet. Påstår du at dette er fake, ligger bevisbyrden på din side.

 4. USA bombet flyplassen som hadde og har kjemiske våpen, og der flyene som angivelig bombet med sardin gass var stasjonert. Okay, men da ekspertene ble spurt » hvorfor traff ikke tomahawk rakettene, 59 ialt, disse gift lagre i fredagsnattas bombing»? Amerikanerne som har sine egne fortreffelige svar til sine løgnhistorier forklarte at » vi unngikk lagrene» .
  Da er det ett normalt oppegående menneske reagerer, de traff bensinlagre, fly og annet utstyr, raketene traff til og med en landsby like ved og drepte uskyldige, deriblant barn, men unngikk lagre med giftgass! Du verden for en detalj kunnskap de sitter på! Og for en «treffsikkerhet», selv om en landsby like ved ble truffet! Så dette betyr at Assad fortsatt har slike våpen? Nei, folkens, nå må dere som fortsatt tror på Trumps Syria eventyr om Assads kjemiske våpen våkne opp og vise at dere ikke er hypnotisrt at all løgn propagandaen som fremkommer.

 5. Jeg påstår ikke at Giraldi lyver, men at han blir tillagt utssgn i denne bloggen som er direkte løgn (eventyr). En etterretningsoffiser ville aldri ha uttalt seg slik det blir fremstillt her. Dessuten er det ugjendrivelige fakta på at gassen ble sluppet i et gateområde – ikke i en fabrikk. Dessuten har militære eksperter hevdet at gassen må ha nlitt sluppet fra fly, for å kunne ha den effekten den hadde. Og – hvorfor sjekket russerne området med drone i etterkant for å finne ut hvor de sårede ble fraktet, for så å sende et av sine egne fly for å bombe sykehuset. For å slette spor? Jeg bare spør. Og dertil kommer: Putin løy om russernes invasjon på Krim, noe han vedgikk et år senere. Han har bevisst løyet om våpen og troppe støtte til terroristene i Donbas. Noe han har måttet vedgå i vinter. Og nå lyver han om at det er militsiaen i Syria som har produsert gassen. Dette er nare et lite utsnitt av all den løgnen som spys ut fra Kreml, og som Denne bloggen sluker som sannhet, uten å sjekke noe som helst, samt at Steigan selv sper på med sine egne løgner. Velbekomme!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.