Tidligere CIA-offiser: – Etterretning bekrefter den russiske versjonen i Syria

0

Tidligere CIA-offiser Philip Giraldi har kommentert det angivelige gassangrepet nær Idlib i Syria. Giraldi jobbet 18 for CIA og regnes for å ha god kjennskap til de hemmelige tjenestene og til regionen. Han har kommentert for BBC, MSNBC, 60 Minutes, al Jazeera og en rekke andre nyhetskanaler. Han sa i et intervju med Scott Horton’s Webcast:

Jeg hører fra kilder på bakken i Midtøsten, folk som har meget god kjennskap til etterretningene som foreligger, og de sier at den fortellinga vi alle hører om at den syriske regjeringa eller russerne bruker kjemiske våpen mot uskyldige sivile, er falsk.

Giraldi sa at hans kilder er mer på linje med de analysene som sier at utslippet av giftgass skjedde på grunn av at et al-Qaida-lager med giftgass ble truffet av et russisk luftangrep.

«Etterretningene bekrefter i høy grad den framstillinga som russerne har gitt, nemlig at de traff  et lager der opprørerne, som vi jo vet er forbundet med al-Qaida, hadde lagret sine egne kjemikalier og at det var en eksplosjon der som førte til dødsfallene og skadene. Det later til at etterretningene er svært klare på dette punktet.»

Giraldi sa at folk i etterretningsmiljøet er sinte på den forvrengninga av fakta som har skjedd for å rettferdigggjøre Trumps militære gjengjeldelse, ja så sinte at noen hemmelige agenter vurderte å gå ut offentlig med dette.

«Folk både i byrået (CIA) og i det militære er sjokkerte over dette, fordi Trump har framstilt det fullstendig feil, enda han må ha vist eller burde ha visst at det ikke stemmer. Og de frykter at denne framstillinga lett kan føre til væpnet konflikt. De er også sjokkerte over hvordan dette framstilles og brukes av regjeringa i USA og av media.»

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkel«Killary» er tilbake: – Vi bør bombe Syrias flyvåpen
Neste artikkelIsrael vil kvele all kritikk
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).