«Killary» er tilbake: – Vi bør bombe Syrias flyvåpen

12

Hillary Clinton krever at USA skal «ta ut», det vil si bombe, det syriske flyvåpenet og opprette en «flyforbudssone». På konferansen «Woman of the world» sa hun:

«Assad has an air force, and that air force is the cause of most of these civilian deaths as we have seen over the years and as we saw again in the last few days. And I really believe that we should have and still should take out his air fields and prevent him from being able to use them to bomb innocent people and drop sarin gas on them.»

Clinton leverte også et spark til Barack Obama, da hun sa:

«I still believe we should have done a no-fly zone. We should have been more willing to confront Assad.»

Som kjent er «flyforbudssone» et forskjønnende uttrykk for full krig, slik den artet seg i Libya i Clintons periode som utenriksminister. Å bombe de syriske flyplassene vil bety å komme i direkte krig med Russland. Og hun levnet ingen tvil om at det var det hun mente, da hun sa at hun ville ha sagt til russerne at de måtte være: «either with us or against us on this no-fly zone.»

Under valgkampen gjorde Hillary Clinton det også klart at med henne som president, ville USA bombe Syria.

The Guardian skrev da: «Many in US national security circles consider the risk of an aerial confrontation with the Russians to be severe.»

Så Clinton fortsetter å agitere for en politikk som vil være strake veien mot en tredje verdenskrig. Og det er fortsatt mulig at hun kan få ønsket sitt oppfylt.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


12 KOMMENTARER

 1. På den annen side så bruker Assad masseødeleggelsesvåpen mot sine egne. Hva og hvorfor er folk så lite engasjert i og få slutt på borgerkrigen i Syria? Alle vil noe men hvis Usa får viljen sin så blir det 3dje verdenskrig. Jeg får hetta. Vil ikke lete etter syndebukker eller hvem som tar feil versus det rette. Og vi må samarbeide på tvers om dette skal funke. I mine ører så er det Assad som ikke vil høre. Får gjøre som nettavisene sier og samle litt proviant, vann osv. Sukk

 2. Hillary kan nå sole seg i glansen til «hva var det jeg sa – jeg fikk rett». Videre kan hun indikere på dette at folk like godt kunne stemt på henne, for krig blir det uansett.

  Forskjellen mellom Hillary og Trump synes mest å være at Hillary trengte ikke noe påskudd for å bombe Syria, hun hadde allerede bestemt seg for å gruse landet. Sånn sett kan det fortsatt være et lite håp igjen, for at Trump nøyer seg med disse viagramissilene, og ikke kaster verden ut i en fullskala Killary.

  Hillary har forøvrig i likhet med Obama et betydelig ansvar for å ha initiert krigen i Syria. En krig som kunne vært stoppet ved fødselen om fredsprisvinneren hadde realitetsorientert seg og lest Nobels statuetter.

 3. Trump neste krig blir muligens mot Nord Korea, det er allerede flere amerikanske krigsskip på vei til området. Nord Korea har imidlertid en enorm mengde med raketter og artilleri som kan legge både Seoul og Tokyo i ruiner. Ryktene sier at Trump vil bruke taktiske atomvåpen for å forhindre at Nord Koreas våpen blir brukt. Trump blir kanskje verre enn Killary.

  http://www.pravdareport.com/video/07-04-2017/137417-dprk-0/

  • I realiteten har nok ikke US så mange alternativer å velge mellom når det gjelder å ødelegge NKs atomprogram, der installasjonene ligger dypt under bakkenivået.

   USA har riktignok utviklet en «superbombe» med stor gjennombruddsevne. Bomba er på tretten tonn og oppgis å bryte seg seksti meter ned i bakken gjennom betong. Flyvåpenet skal nå være i besittelse av åtte slike bomber, utviklet av Boeing (MOB). Bomben er spesialutviklet med tanke på nettopp installsasjoner i Iran og Nord Korea.

   Bomba blir omtalt som det nærmeste det er mulig å komme samme effekt som fra en atombombe, uten at det er det. Men problemet er at mye av effekten brukes opp for å smelte seg vei ned i grunnen. Bomba er i realiteten en forvokst torpedo. (En torpedo er anrettet slik at en konisk innretning styrer eksplosjonen fremover mot skipets stålplate, som smelter av varmeutviklingen).

   Erfaring fra Afghanistan med forgjengeren BLU-109 viser imidlertid, som nevnt, at mye av futten i bomba er oppbrukt når den når hulrom, selvsagt avhengig av dybden. MOB er imidlertid ti ganger kraftigere enn forgjengeren, så den er selvsagt mer effektiv.

   Det finnes ikke noe annet alternativ til MOB enn et såkalt taktisk atomvåpen. Konvensjonelle missiler og granater har ingen effekt på dype installasjoner. Dersom MOB skal leveres fra et hangarskip må det i tilfelle gjøres med et Chinook 47F lastehelikopter, som kan løfte over 20 tonn.

   Den styrken som nå er på tur mot NK har sannsynligvis ingen direkte kapasitet mot NKs dype installasjoner. Denne kapasiteten kan komme inn med bombefly når marinen er på plass for å sikre eventuelle motreaksjoner.

   • Norge hjalp USA med å utvikle atomvåpen beregnet på å sprenge seg gjennom installasjoner begravd dypt under bakken. Prøvesprengningene foregikk i største hemmelighet i de nedlagte gruvene på Bjørnevatn i Finnmark, kun 2 kilometer fra den russiske grensen. De kraftige smellene fra Gruvene førte til en rekke spørsmål, og svarene fra forsvaret var at dette handlet om å bygge sikrere tilfluktsrom, men dette var en grov løgn.

    http://www.skup.no/metoderapporter/2001/2001-40%20Bomber%20og%20bedrag.pdf

    Det er nok slike små atomvåpen Trump skal bruke når han angriper Nord Korea.

 4. » «Killary» er tilbake: – Vi bør bombe Syrias flyvåpen»

  Glad vi er kvitt henne. Clinton er altfor stor belastning som taper til at mektige dypstat-krefter nå vil alliere seg med henne. – Taper.

  Men Clinton kan komme til å skape inntrykk av at «alle» vil fjerne Assad. Og det er både usant og farlig.

 5. Trump er hyperfarlig fordi han verken har politisk eller militær erfaring! I starten av valgkampen hadde han lite begrep om araberlandene og hele Midtøsten, ja, også konflikten mellom Israel og palestinerne, det ble noen ord og ingenting mer, idag er denne mannen USAs president! Jeg grøsser på fortsettelsen. Jeg hater å spre pessimisme og uro, men jeg tror at han klarer å starte den 3. verdenskrig! Og på to fronter omtrent samtidig, i Syria fordi han en dag bestemmer seg for å » fjerne» Assad, kan komme meget raskt, med de konsekvenser dette får for forholdet til Russland som ikke vil tillate dette om deres baser der blir tatt samt at Asad er deres gamle venn og alliert, og i Nord- Korea, ennå farligere fordi dette er IKKE ett muslimsk land der presidentene stikker og gjemmer seg og soldatene stikker halen mellom beina og gjør det samme om det angripes. Og landet har i tillegg til en stor og godt trent armé, atombomber! Donald Trump virker å inneha en trang nå til å vise amerikanerne og resten av verdens befolkning hvilken makt han rår over, han har en lidelse soom i psykiatrien kalles psykopati, selv om dette begrep også kan defineres narsissistisk personlighetsforstyrrelse.

 6. Det er noe med disse russerne – – – hadde de vært som amerikanerne hadde vi hatt 3. verdenskrig forlengst. Det er selvsagt ikke raseforskjeller.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.