«Killary» er tilbake: – Vi bør bombe Syrias flyvåpen

0

Hillary Clinton krever at USA skal «ta ut», det vil si bombe, det syriske flyvåpenet og opprette en «flyforbudssone». På konferansen «Woman of the world» sa hun:

«Assad has an air force, and that air force is the cause of most of these civilian deaths as we have seen over the years and as we saw again in the last few days. And I really believe that we should have and still should take out his air fields and prevent him from being able to use them to bomb innocent people and drop sarin gas on them.»

Clinton leverte også et spark til Barack Obama, da hun sa:

«I still believe we should have done a no-fly zone. We should have been more willing to confront Assad.»

Som kjent er «flyforbudssone» et forskjønnende uttrykk for full krig, slik den artet seg i Libya i Clintons periode som utenriksminister. Å bombe de syriske flyplassene vil bety å komme i direkte krig med Russland. Og hun levnet ingen tvil om at det var det hun mente, da hun sa at hun ville ha sagt til russerne at de måtte være: «either with us or against us on this no-fly zone.»

Under valgkampen gjorde Hillary Clinton det også klart at med henne som president, ville USA bombe Syria.

The Guardian skrev da: «Many in US national security circles consider the risk of an aerial confrontation with the Russians to be severe.»

Så Clinton fortsetter å agitere for en politikk som vil være strake veien mot en tredje verdenskrig. Og det er fortsatt mulig at hun kan få ønsket sitt oppfylt.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelDen opptrappede krigen mot Syria og behovet for internasjonal lov
Neste artikkelTidligere CIA-offiser: – Etterretning bekrefter den russiske versjonen i Syria
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).