Israel vil kvele all kritikk

2
Jøder demonstrerte mot Israels ulovlige okkupasjon av palestinsk land mange steder i USA. Her fra en demonstrasjon i Portland. Utenfor Demonstrasjonen utenfor AIPAC-kongressen var den største jødiskledete demonstrasjonen av denne typen noensinne.

Fra den danske avisa Arbejderen

På et møde i FN’s hovedkvarter kalder Israel til krig for at kvæle dets kritikere en gang for alle. Israel stod bag et lignende møde i EU-parlamentet i januar.

I FN’s hovedkvarter har politiske ledere i 70 år truffet beslutninger om verdens fælles fremtid. I de samme lokaler holdt Israels FN-delegation i sidste uge et møde, hvor 2000 politikere, forretningsfolk, aktivister og studerende manede til kamp for at kvæle kritik af Israel.

Jøder demonstrerte mot Israels ulovlige okkupasjon av palestinsk land mange steder i USA. Her fra en demonstrasjon i Portland. Utenfor Demonstrasjonen utenfor AIPAC-kongressen var den største jødiskledete demonstrasjonen av denne typen noensinne.

Ifølge mødets initiativtager Danny Danon, Israels ambassadør til FN, er Israel truet af «snæversynede løgnere» og «rene antisemitter» i både FN og BDS-bevægelsen – der arbejder for boykot, deinvesteringer og sanktioner. Med reference til Nazityskland minder Israels kritikere ham om «historiens mørkeste side,» rasede han fra talerstolen, viser videooptagelser fra koncerencen, som kan ses på Youtube.

Indsatsen for at delegetimere Israel på universiteter og i FN er én og samme ting.
Nikki Haley, USA i FN

For selv om forårssolen stråler udenfor, har det stormet kraftig omkring Israel i FN-systemet i de sidste to uger. Først publicerede et FN-organ for økonomisk og social udvikling en rapport, der kalder Israel et ‘apartheid-regime’.

Dernæst vedtog FN’s Menneskerettighedsråd fem resolutioner, der alle kritiserer Israels behandling af palæstinenserne. Forinden, i december 2016, vedtog FN’s Sikkerhedsråd resolution om Israels bosættelser.

FN’s specialrapportør i Mellemøsten slog fast, at Israel ignorerer Sikkerhedsrådets resolution fra december, der pålægger Israel at stoppe al udbygning af ulovlige bosættelser i de besatte palæstinensiske områder.

En loyal partner

I Danons kamp mod FN’s «anti-israelske holdninger», har han fundet en loyal partner i USA’s FN-ambassadør Nikki Haley.

De to fik sammen presset FN’s generalsekretær til at trække rapporten om israelsk apartheid tilbage. USA boykottede i år FN’s Menneskerettighedsråd på grund af dets «sygelige optagethed af Israel», ifølge Haley.

Hun mener, at BDS-bevægelsens aktiviteter på USA’s universiteter og kritikken af Israel i FN er identisk.

– Indsatsen for at delegitimere Israel på universiteter og i FN er én og samme ting, sagde Haley, da hun talte til den pro-israelske forsamling i FN’s hovedkvarter efter Danon.

Som tidligere guvernør i delstaten South Carolina fik Haley i 2015 indført USA’s første anti-BDS-lov. I South Carolina kan selskaber og personer blive straffet af delstaten, hvis de går ind for en boykot af Israel.

Senere har lignende love blevet indført i 17 delstater i USA, til trods for at retten til politisk boykot er beskyttet af landets forfatning. Det er et «bekymrende angreb på ytringsfriheden», mener Harvard Law Review.

Lignende love er også vedtaget enkelte steder i Frankrige, England, Schweiz og Canada.

Ændrer strategi

Israels øgede opmærksomhed på dets kritikere er udtryk for BDS-bevægelsens sejre. Det mener i hvert fald BDS-bevægelsen selv, som i de senere år er vokset stort.

En FN-rapport giver BDS æren for et fald i udenlandske investeringer i Israel på 46 procent fra 2013 til 2014. Over 50 kommuner i Europa har indført boykot af israelske bosættervarer. Det viser en opgørelse, som juraprofessor Marjorie Cohn har lavet for det undersøgende medie Consortium News.

Israel ignorerer ikke længere bevægelsen, men bruger op mod en milliard danske kroner årligt på at bekæmpe den, skrev den israelske avis Haaretz for nylig.

En central del af strategien, er at diskreditere BDS som antisemittisk.

– Nogle siger, at voldelige angreb på jøder stammer fra højrefløjen, og at BDS er en del af venstrefløjen. Men højre- og venstrefløjen er legitime politiske bevægelser. BDS tilhører ikke venstrefløjen, for jeg nægter at kalde bevægelsen legitim, sagde Danon til årets og historiens andet anti-BDS-møde i FN.

Et lignende anti-BDS-møde blev i januar afholdt for første gang i EU-parlamentet i Bruxelles, med Israels delegation ved EU og European Jewish Association som arrangører.

Israel har også nylig indført et indrejseforbud for personer, der går ind for en boykot af landet.

For to uger siden blev BDS-grundlægger Omar Barghouti, der er bosat i Israel, anholdt af israelske myndigheder for påstået skattesvindel. Kort efter hans anholdelse, skulle Barghouti rejse til USA for at modtage Ghandi Peace Award sammen med USA’s tidligere præsidentkandidat Ralph Nader, skriver Haaretz.

Det sker nøjagtig et år efter, at Israels transportminister Yisrael Katz til et anti-BDS-møde i Jerusalem udtalte, at Israel «burde snigmyrde» BDS-ledere, ifølge det israelske medie +972.

Jødiske protester

I USA har mange pro-israelske grupper taget Danny Danons opfordring til kamp til sig. Den jødiske gruppe AMCHA har for eksempel lavet et interaktivt kort over BDS-aktivister og akademikere.

Men meget tyder på, at lighedstegnet mellem kritik af Israel og antisemitisme har lidt nederlag.

I sidste uge holdt USA’s største pro-israelske lobbyistgruppe AIPAC årsmøde. Udenfor blev de mødt af den største anti-AIPAC demonstration nogen sinde. Og den blev ledet af jødiske organisationer.

Sidst lørdag gik også tusindvis af israelere på gaden i Tel Aviv og Jerusalem for at demonstrere mod den israelske besættelse.

Til AIPAC’s årsmøde sagde Israels premierminister Benjamin Netanyahu, at Israels krig mod dets modstandere foregår på en «moralsk slagmark».

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


2 KOMMENTARER

 1. Den reaksjonære sionistiske politikken som er rettet mot alle progressive krefter over hele verden fremmer antisemmitismen, og den har gjort det helt siden 1948.

 2. Det er en legitim årsak til Anti-semittisme – et hat til den lille gruppen av menn og kvinner som har sentralbank-systemet under kontroll til å «skape» ubegrensede finansielle midler og kan derfor betale mennesker i hvert eneste Nato-land til å ruinere sitt eget folk, skape terror frykt og krig – for å gjennomføre SIN AGENDA, som er Total kontroll i en Globalisert verden, hvor noen få sitter med alle trådene til sine meget godt betalte marionetter i hvert eneste land. ISRAEL ble skapt som en del av planen til denne ufattelige pengesterke «Elite». Det samme ble de store internasjonale Institusjonene som også EU er en del av.

  Planen har ikke gått helt som forventet, spesielt nå når hele Finans-systemet kollapser, og verdens største banker egentlig er konkurs – men bedrageriet kan fortsette en stund ennå. ISRAEL trenger mer plass til sin BEFOLKNING, det er den raskest voksende gruppe mennesker i verden i dag. De trenger mer plass og støttes av hele det NATO- styrte establishment med kjernegruppen i USA, England og i Israel….men med sine Satellittstate der hvor NATO og EU har klart å utvide sine tentakler, med en helt annen agenda enn hva mennesker flest tror.

  The Deep State, Zionistene, Bilderbergerne og alle de andre Hemmelige organisasjonene som «Stay-Behind» Grups som opprinnelig ble dannet i Vesten for å beskytte Nasjonene mot en invasjon. Etter store skandaler, ble disse gruppene aldri oppløst, de gikk under jorden, og er i dag de som står bak terroren i våre land i Europa.

  Ole Dammegard har som journalist brukt store deler av sitt liv for å undersøke HVEM som står bak ødeleggelsen av våre Nasjoner, og hvilke metoder som anvendes for å skape frykt og folkets «villighet» til å følge disse lederne, som kun fører oss alle inn i enda større farer og katastrofer. Hva er så viktig med ISRAEL. Hvordan kan en så liten og Kunstig skapt «Nasjon» bli atommakt og mer velhavende enn alle andre – uten den enorme støtten fra USA, NATO og EU. Verdt å lytte til dersom du skjønner at den politisk styrte pressen ikke bringer det som er sant om verden i dag, men kun er et middel for denne lille Zionistiske eliten, som nesten har klart å erobre, bedra og stjele det folket i våre nasjoner har arbeidet og strevet for å bygge opp igjennom et helt liv…og Norge deler ut Freds-Priser til de største krigshisserne i verden. Og Nobel Komiteen i Stockholm deler ut priser til Vitenskapsmenn som ikke har skapt noe som helst intelligent, bortsett ifra å hjelpe Farmasøytisk Industri til end større profitt. Et korrupt system som trenger kronisk syke mennesker for å overleve med sine giftstoffer som pumpes inn i mennesker igjennom piller og vaksiner, selv om det eksisterer helt harmløse og nærmest gratis metoder for å holde mennesker sunne, friske og uavhengige fra elendigheten. DENNE KUNNSKAPEN ER TABU, og farlig for denne stor- Industrien. En del av agendaen til Zionistene: En svekket og syk befolkning er ikke i stand til å tenke selvstendig – og lar seg lettere lede, uansett i hvilken retning – rett i døden om det trengs.

  Man snakker om GIFT-angrep i Syria. verden over angripes mennesker av Giftstoffer av både mentalt og Kjemisk natur. Antagelig må det bli enda verre før mennesker skjønner at de blir bedratt – på nær sagt ALLE OMRÅDEr. Ole Dammegard gir et mer sammenhengende bilde av hva som foregår i verden i dag, en heltemodig innsats. Oppvokst i Danmark og i Sverige og han har også gått i dybden på hva som foregår i Norge. Skeptisk som jeg er. trodde jeg likevel ikke at det var så ille. men Norge er jo «Den flinkeste NATO» Nasjonen – som Grekenland danner syd-flanken og Norge NATOS Nord-Flanke. Vi vet jo hva som har skjedd i Grekenland. Det er takken for å finne seg i alt mulig, og aldri protestere – FØR det er for sent.

  https://www.youtube.com/watch?v=DRzCvtcjwP4&t=187s

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.