– steigan.no uunnværlig for oss som er politisk interessert

11

Gert Nygårdshaug er en av mange som støtter steigan.no. Bli med du også og skap en alternativ mediekanal med uavhengige, samfunnskritiske stemmer! Som tidligere varslet er tiden nå inne for å gi prosjektet et solid løft. Derfor har jeg etablert et aksjeselskap som skal overta eierskapet til steigan.no. Du er velkommen til infomøtet på Litteraturhuset i Oslo! Tid: Lørdag 29. april kl 11–14. (Foto Gert N.: Bjørn Erik Pedersen via Wikimedia Commons)
Les mer og meld deg på her: https://steigan.no/aksjer/

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


11 KOMMENTARER

 1. Steigan.no er ikke bare Norges viktigste – men en av verdens beste kanaler for å forstå verdens gang. Anbefales på det varmeste. Lykke til med utvidelsen!

 2. Jeg syns dette er morsomt å lese. Dessverre så er kommunist og derav logikk borte. Jeg har også , som alle nyfødte den samme mening men kommunismens ideologi er ikke sammenfallende med det viktigste og udiskutabelt førstevalgt – mennesket. Menneske er ikke skapt til slikt under frihet og samtidig ha ansvar. Man klarer heller ikke å få det til fordi avvikende mellom mennesker er for store. Å få velstand til alle er ikke problemet – det er å få noen til å skape grunnlaget for fellesverdiene. Kapitalisme er derimot noe man vet virker – Det beste og eneste grunn til at vi for 15 år siden hadde 30% av verdens befolkningen i fattigdom – mens vi nå har 12% og at fattigdom vil være avviklet før 2030. Et av de viktigste misforståelser med kapitalismen er hva det ønsker. Her i sosialist-Norge så tror man at det er å bruke mennesker – mens virkeligheten er at man skal gi mennesker – jobb, tilfredsstillelese og ikke minst kjøpekraft. Man kan ikke være kapitalistisk hvis man ikke skal produsere for de store grupper av mennesker slik Kina bl.a.har forstått. Selv Kina vet at veien ut av fattigdom går hvis man produserer, selv søppelvarer til alle og enhver. En flott bil til en rik familie er også å foretrekke fordi den er ekstremt arbeidskrevende og gir mange mennesker litt å leve for.

 3. Aftenposten brakte 27. juni et intervju med forfatter Gert Nygårdshaug. Nærmest i en bisetning opplyses at forfatteren i har satt opp en minneplakett i egen hage for 11. september 2001. Ikke for å minnes ofrene, men for å hylle at ”USA fikk seg en smekk”.

  Begivenheten Nygårdshaug lovpriser var et massemord på om lag 3000 mennesker. Med unntak av 55 militære i Pentagonbygningen var ofrene sivile. De fleste urelatert til amerikanske myndigheter. Svært mange var utlendinger. Angrepet rammet selvsagt ikke USAs militære slagkraft eller viljen til å bruke den – tvert i mot. I 2001 lå USAs militære utenlandsengasjement på et historisk lavmål, men 9/11 medførte en helt ny aktivistisk politikk, herunder 2 omfattende kriger. Al Qaida, som stod bak angrepene er en totalitær dødskult som har massakrert titusener av sivile – de fleste fattige mennesker i den tredje verden.

  Hvordan kan en intellektuelt oppegående og populær forfatter feire dette? Jeg vet ikke. At norske forfattere hyller massemordere er imidlertid intet nytt. Det nye er at hyllesten passerer uten et eneste kritisk spørsmål.

  • Når du kopierer tekst fra Vinjes blogg Helge, bør du i det miste opplyse om det – og gjøre som han, ta med tilsvaret fra Nygårdshaug, som Vinje sjøl har posta under sitt innlegg. Her er det: http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/11-september-broen-182515b.html
   I tillegg anbefaler jeg deg og andre, å lese Mengele Zoo, slik at flere ser årsakssammenhenger i visse terroranslag som dessverre rammer sivilbefolkningen. I nevnte tilfelle rammet dette grådigheten og maktmisbrukets «hjerte» – World Trade Center. Noen måtte vite om dette, og de befant seg ikke på Manhatten. Irak ble smadra og oljeprisen skjøt fart etterhvert som forbruket steg under jakten på terroister og Saddams «masseødleggelsesvåpen».
   – Denne utenkelige type krigføring er fattigmanns redskap for å ryste befolkningen til å tenke – fordi en militær konfrontasjon mot NATO er og blir utopisk for de som blir valset ned for fote – i «vestens» jakten på deres profitable naturressurser. Har du aldri stilt deg spørsmålet om hvorfor disse utenkelige handlinger skjer Helge? Du er i såfall ikke alene. Den dagen dette blir gjort av pressen, som stort sett brukes til å tåkelegge de bakenforliggende hensikter – kan broer og veier mot fred bygges.

 4. Etter å ha lest Nygårdshaugs innlegg i Aftenposten idag 19 april 2017 framstår han som en person som har minimale kunnskaper om internasjonal terrorisme, noe jeg også tror omfatter minnesteinen hans om 9/11.
  GN psykologiserer og freudianiserer terrorismen til å tro at det handler om forkvaklede og traumatiserte ensomme istedet for verdens militære etterretningstjenester samt tjenester for spesielle operasjoner av typen SAS,Navy Seals,Sayeret Matkal,Kidon,etc dvs CIA-RAW-MOSSAD-MIT,MI6,saudisk og qatarsk etterretning,etc
  Deres apparat er dyktige til å lete om traumatiserte patsyer som settes inn i grundig planlagte og dyre terrorhendelser som den ved Bataclan som ifølge israelske Debka må ha kostet flere millioner dollar i logistikk og operasjonskostnader.
  Da Putin talte på et lukket møte etter St.Petersburg – terroren forleden, slo han i bordet og sa at 95% av verdensterror utgikk fra CIA. Dette hang naturligvis sammen at CIA trapper om terror i Ukraina/Krim og NordKaukasus,og vurderingen var raserifylt,for det er mange andre som skal dele terrorismen med CIA.
  De forkvaklede på benkene i Nygårdshaugs Europa er bare bondebrikker,patsyer,i dette spillet,ikke offiserskorpset.

  • Finner ikke artikkel datert 19. Er det den som ble publisert den 17. du har lest? I såfall leser vi den helt forskjellig, sitat:
   – «Alt mens terrorismens bakmenn jubler. For det er på denne måten de seirer. De kan toe sine hender og godte seg over fiendesamfunnets storslagne, billedrike fortelling der en bror, en trosfelle, en sammensvoren, en martyr klarte å skape så stor oppmerksomhet i mediebildet at han på denne måten gjorde seg udødelig. En nye helt, nok en foregangsfigur, en stor inspirasjon for likesinnede.»
   KOMMENTAR: Her kommer det tydelig frem at det er «terrorismens bakmenn» som jubler uansett oppdragsgiver –
   som i det store og hele er avhengig av mennesker til å utføre ugjerningene. Og videre:
   «For i en leilighet, på en benk eller i en kafé i en annen by i Europa kan det kanskje sitte en annen med forkvaklede tanker, kanskje traumatisert, kanskje påvirket av en hatefull ideologi; de følger med mens nyhetene velter ut, oversvømmer mediene. Og de tenker: Det kunne ha vært meg, jeg kan også bli berømt, jeg kan få verdens oppmerksomhet, jeg kan få fiendesamfunnet til å skjelve, og jeg kan dø som en helt.»
   KOMMENTAR: Her er det snakk om den «ensomme» som kunne vært unngått. Det som går under benevnelse «terrorisme» har flere kategorier.
   1. Den politiske, ideologiske krigeren som har vært vitne til at liv og sitt livsgrunnlag har gått tapt for at noen fikk en neve petrodollar mer.
   2. Den indoktrinertes handling av overbevisning, som kan utnyttes av hvem som helst.
   (her kan vi tilføye utnyttelse av svakere stilt mennesker i alle kategorier)
   3. Den profesjonelle distraktive handlingen, benevnt som Fals Flag som i mange tilfeller må henvende seg til kategori to for å utføre ugjerningen.

   Når det gjelder kategori tre er det nødvendig å ha en organisasjon som påtar seg ansvar for handlingen – slik at det ikke stilles spørsmål rundt hendelsen. Som du nevner over – «grundig planlagte og dyre terrorhendelser som den ved Bataclan som ifølge israelske Debka må ha kostet flere millioner dollar i logistikk og operasjonskostnader».
   – Pablo Escobars største kunde var CIA – og det er vel grunn til å tro at omsetningen fra denne grossisten har blitt brukt til leiesoldater/mordere og visse typer organisasjoner. Da slipper de jo bokettersyn.

   Gert Nygårdshaugs plakat var vel basert på hans kunnskap rundt kategori èn, men er sannsynligvis en hoax tilhørende kategori tre hvis hensikt var å tjene oljeselskapene og deres tvilling – Det Militærindustrielle Kompleks interresser. Det slo han vel kanskje ikke den gang.
   – Etter å ha hørt Senator Thom Tillis fortelle at «There have been 81 US interventions in other countries’ elections, not counting coups and military interventions after World War II», blir det ikke urimelig å tro at over 90% på sett og vis har relasjoner til CIA. Jeg har ikke blitt forundret.

 5. Hvorfor Nygårdshaugs artikkel ble trykket i Aftenposten 19 april er jo fordi den i sin analyse understøtter den politisk korrekte måten å forstå moderne terrorisme på. GN ble også trykket i KK som er Aftenpostens søsteravis.
  Jeg finner det forskrekkelig at en eldre radiss som GN virker fullstendig bortreist fra dypkreftene i moderne terrorisme da hele seks år med Syriakrig har vært en eneste læreperiode i samspillet mellom vestlige og provestlige etterretningstjenester og leide terrorister.
  Når det smeller i Berlin eller Stockholm,Petersburg eller Paris er det ikke i sitt vesen prinsipielt annerledes. De forkvalkede på ensomme benker i Europa som GN skriver om, er ren korrekt Aftenposten-Klassekampen ideologi.Et slags cover up,om du spør meg.

  • Forstår godt at du mener innlegget preges av å være korrekt iht MSN`s «trå varsomt plakat». Og kanskje er det slik at noe har gått GN hus forbi, men det er vel en «rød linje» for hva man kan få på trykk hos denne korrumperte malstrømmen av fake news. Uansett har artikkelen et budskap som røsker opp i det «sosialpornografiske» skvipet visse journalister er i stand til å prestere.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.