Norge hemmeligholder hva de stemte i omstridt valg

0

Saudi-Arabia, landet hvor kvinner må ha en mannlig verge for å skaffe seg en bankkonto og nektes å kjøre bil, er valgt inn i FNs kvinnekommisjon for å styrke kvinners rettigheter. Norge nekter å opplyse hva de stemte.

Dette skriver ABC Nyheter, og fortsetter:

Mandag ble Saudi-Arabia valgt inn i FNs kvinnekommisjon, noe som blant annet vil si at landet skal være med å utforme globale standarder for likestilling.

Kommisjonen er dedikert til å fremme likestilling og å styrke kvinners posisjon», ifølge egne nettsider.

ABC Nyheter har forsøkt å få Utenriksdepartementet til å avklare hva Norge stemte. Det nekter regjeringen. …

– Å velge Saudi-Arabia til å fremme kvinners rettigheter, er som å gi en pyroman jobben som byens brannsjef. Det er absurd og moralsk forkastelig, sa administrerende direktør, Hillel Neuer, i den Genève-baserte organisasjonen UN Watch, som overvåker FN sitt arbeid, om valget.

I Saudi-Arabia må kvinner ha en mannlig verge som gir dem tillatelse til å gifte seg, reise, jobbe, ta utdannelse eller mer trivielle ting som å åpne en bankkonto. Det er også det eneste landet i verden som forbyr kvinner å kjøre bil.

– Dette er en svart dag for kvinners rettigheter, og for alle menneskerettigheter. Saudi-Arabias diskriminering av kvinner er grov og systematisk i lov og praksis, sa Neuer videre.

Børge Brende, de ukrainske fascistenes gode venn og jihadistenes beskytter, er ikke den eneste norske poltikeren som kliner seg pinlig tett innpå eneherskerdømmet i Saudi-Arabia.

Da han var statssekretær var Espen Barth Eide på statsbesøk i Saudi-Arabia. Han uttalte da at «Norge og Saudi-Arabia har gode bilaterale relasjoner og sammenfallende posisjoner innenfor flere utenrikspolitiske områder,» og gikk sterkt inn for at norsk næringsliv skal satse i Saudi Arabia.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.