Norge hemmeligholder hva de stemte i omstridt valg

3

Saudi-Arabia, landet hvor kvinner må ha en mannlig verge for å skaffe seg en bankkonto og nektes å kjøre bil, er valgt inn i FNs kvinnekommisjon for å styrke kvinners rettigheter. Norge nekter å opplyse hva de stemte.

Dette skriver ABC Nyheter, og fortsetter:

Mandag ble Saudi-Arabia valgt inn i FNs kvinnekommisjon, noe som blant annet vil si at landet skal være med å utforme globale standarder for likestilling.

Kommisjonen er dedikert til å fremme likestilling og å styrke kvinners posisjon», ifølge egne nettsider.

ABC Nyheter har forsøkt å få Utenriksdepartementet til å avklare hva Norge stemte. Det nekter regjeringen. …

– Å velge Saudi-Arabia til å fremme kvinners rettigheter, er som å gi en pyroman jobben som byens brannsjef. Det er absurd og moralsk forkastelig, sa administrerende direktør, Hillel Neuer, i den Genève-baserte organisasjonen UN Watch, som overvåker FN sitt arbeid, om valget.

I Saudi-Arabia må kvinner ha en mannlig verge som gir dem tillatelse til å gifte seg, reise, jobbe, ta utdannelse eller mer trivielle ting som å åpne en bankkonto. Det er også det eneste landet i verden som forbyr kvinner å kjøre bil.

– Dette er en svart dag for kvinners rettigheter, og for alle menneskerettigheter. Saudi-Arabias diskriminering av kvinner er grov og systematisk i lov og praksis, sa Neuer videre.

Børge Brende, de ukrainske fascistenes gode venn og jihadistenes beskytter, er ikke den eneste norske poltikeren som kliner seg pinlig tett innpå eneherskerdømmet i Saudi-Arabia.

Da han var statssekretær var Espen Barth Eide på statsbesøk i Saudi-Arabia. Han uttalte da at «Norge og Saudi-Arabia har gode bilaterale relasjoner og sammenfallende posisjoner innenfor flere utenrikspolitiske områder,» og gikk sterkt inn for at norsk næringsliv skal satse i Saudi Arabia.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

  1. Her kriger norske soldater i Afghanistan bla for å sikre afghanske kvinners rettigheter samtidig som soldatens norske politiske ledere heller ser ut til å støtte motpartens synspunkter (ved å støtte Saudi Arabia som altså er et religiøst overhode/vatikan for verdens sunni muslimske ekstremister).

  2. I gott sällskap med Sverige. I pressen har det rapporterats att man från regeringen/UD sagt att det inte var ett «politiskt ställningstagande». Det vill säga att omröstningen skett på tjänstemannanivå. Eller, rättare sagt, på tjänstekvinnanivå. Vi kan skämmas tillsammans för våra regeringar.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.