IS og al-Qaida feirer og går til angrep

5

Jihadistene i Syria jubler over USAs angrep på landet. Ahrar Al-Sham, Tahrir Al-Sham (AlQaida) and IS skal ha sendt ut hyllester til angrepet.

Gjennom angrepet på den syriske flybasen har USA fungert som jihadistenes flyvåpen. For det er fra denne basen noen av de mest effektive angrepene mot IS og al-Qaida blir utført.

Den islamske staten skal ha utnyttet angrepet på flybasen til å starte en kraftig offensiv om morgenen 7. april, bare få timer etter at krysserrakettene slo ned på flybasen.
IS-angrepet retter seg mot den syriske armeens stillinger i nærheten av den strategiske byen Al-Furqaias, skriver almasdarnews.

Det er ennå ikke meldt om at IS har gjort noen framganger.
Shayrat-flyplassen, som USA bombet, er en av de viktigste basene for Syrias angrep på IS-stillingene nær Palmyra og Deir Ezzor.

AlMasdarnews skriver:

The Islamic State (ISIL) forces in the eastern countryside of the Homs Governorate launched a powerful offensive this morning, a local military source informed Al-Masdar.

Capitalizing on the U.S. missile strikes, the Islamic State stormed the Syrian Arab Army (SAA) checkpoints near the strategic town of Al-Furqalas.

According to local sources, the Islamic State has yet to make any gains near Al-Fuqalas, but without necessary air support, the situation could worsen in the coming hours.

The Shayrat Military Airport is one of the Syrian Air Force’s most important installations in the fight against the Islamic State due to its proximity to the Palmyra and Deir Ezzor fronts. Has the US Government strike strategically assisted ISIS?

I USA feirer også jihadistenes venner John McCain og Lindsey Graham, de som Donald Trump kritiserte for å «always looking to start World War III».

Krigshisserne hyllet Trump med følgende:

“Unlike the previous administration, President Trump confronted a pivotal moment in Syria and took action. For that, he deserves the support of the American people.”

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


5 KOMMENTARER

 1. Donald Trump vet at Assad ikke verken trengte å bruke giftgass, og aller minst risikere det som skjedde, at USA og muligens allierte startet angrep mot hans regime. Det er soleklart at hans styrker ikke har bombet med kjemiske våpen, det som kan ha skjedd og som Russland sier, er at flyene muligens traff ett lager av giftgass som tilhører opprørsgrupper som kontrollerte området. Dette er en reprIse av Irak invasjonen og bombingen av Libya, Vesten lyger verdensamfunnet opp i ansiktet og USAs politikere og presidenten og hans stab har alle medier til disposisjon, selv FN! De kan beskylde alle for hva som tjener de og rettferdigjør en ny krig, de kan sende ut fake news på rekke og rad, like fort som brusfabrikken produserer coca cola flasker.
  Angrepet sist natt var en desperat handling fra en president som siden han ble valg er presset fra skanse til skanse, han har uten stopp blitt angrepet og mistenkeliggjort av medier og noen av sine egne, tapt sine prestisjesaker, de verste krigshisserne, deriblant taperne senatorene Mc Cain og Lindsey Grahamsom har motarbeidet Trump etter alle kunstens regler etter valget og er derfor ettertraktet i mediene med sine grunnløse beskyldninger mot han. . Det var ISIS og andre terrororganisasjoner Donald Trump skulle bekjempe i Syria, det han gjorde i natt hylles av de samme terrorister, en ren gavepakke. USAs problem her som andre steder er at de ikke forstår konsekvensen av sine handlinger, de vil bekjempe diktatorer og despoter, men resultatet blir at de som erstatter er langt verre, det finnes ikke noe i araberverden som heter demokrati eller forståelse for dette, av flere grunner. For det første er muslimer og arabere ikke veldig opptatt av demokrati, men vil holde på en konservativ islam, og de tror at demokrati er noe som kun tilhører Vesten. I araberverden er det faktisk ikke mange som lengter etter demokrati som faktisk krasjer med islam, det vi ser åpenbarer seg i Syria som i Libya og delvis i irak, og i andre muslimske land, er en kamp mellom ulike salafist grupper, grupper som vil ha sharia lover, men som likevel definerer islamsk lov forskjellig. Faktum er at det er liten forskjell på ISIS og ett land som Saudi Arabia og hvordan de tolker koranen. Vi sakker her om de strengeste sharia lover;

 2. Her kommer til å renne kristenmanns blod:

  «90 000 kristne ble myrdet for sin tro i 2016 – en tredjedel av disse ble myrdet av salafistmilitsen ISIL. Drapene foregår hovedsakelig i Syria og Irak. I Irak talte man ca 1,5 millioner kristne i 2003. I dag finnes det kun 275 000 igjen, og tallet er stadig fallende. Men i tillegg foregår det et regelrett folkemord på kristne i Egypt og Libya, samt i en rekke afrikanske stater. Pakistan, India og Myanmar er også ivrige kristofober, og anser kristendommen som fritt vilt, siden religionen kom til deres land via vestlige misjonærer og kolonialister.

  Slike nyheter får du ikke lese her hjemme på berget. Kristofobiske redaktører og deres kommentatorer, passer nøye på å utelate slike opplysninger. Litt av frykt for å bli sett på som islamofober, men mest av frykt for de andre kristofobene: De vil ikke fortelle deg om korsfestelser, halshugginger og kristne som brennes levende i Midt Østen i dag, av frykt for å bli sett på som abortmotstandere og homohatere.

  De samme redaktørene vil samtidig unnlate å fortelle om homofile som kastes levende fra høye bygninger av de samme islamistene, av frykt for å bli sett på som – ja, tro det eller ei: rasister. Fasiten er, i all sin absurditet, at: Kristne kvinner som dekker håret, er kvinneundertrykt.»

  http://www.hannenabintuherland.com/otherregions/grov-kristofobi-blant-norske-eliter-livredd-islamofobi-mens-kristofobi-er-helt-greit-hans-erik-dyvik-husby-hankvonhell/#comment-3630

 3. Ja for IS var dette som sendt fra himmelen, en bekreftelse på at bønner besvares.

  Ironien, eller tragedien, er at Trump med sin flystøtte til IS gjør oppdraget til US-army farligere og vanskeligere. Noen arbeider som kjent med å bekjempe IS oppe i alt dette.

  At Assad benekter å ha gitt ordre om bruk av gass er en vital opplysning som preller av som vann på gåsa. Man velger dermed å tro mer på fanatiske islamister.

  Egentlig er saken et godt bevis for at USA befinner seg i en omstendighet der vold gjennomsyrer menneskers måte å tenke på. Vold har blitt lettere å ty til som problemløser enn de juridiske og diplomatiske redskaper.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.