Klarte al-Qaida å snu Trump med «fake news»?

0

USAs president Donald Trump sa under en pressekonferanse 5. april 2017 at  det angivelige gassangrepet i den nordsyriske småbyen Khan Sheikhoun hadde «krysset mange, mange grenser». For kort tid siden sa utenriksminister Rex Tillerson at «det ikke var en prioritet å fjerne Assad». Nå sier Donald Trump at USA kan komme til å «handle på egen hånd» uten ryggdekning fra Sikkerhetsrådet. Så med ett slag har USA gått fra å ikke ville angripe Assad til å true med angrep. Og dette vil de ha oss til å tro er Assads verk!

August 2013 om igjen

I stedet bærer det alle spor av å være et al-Qaida-stunt med sikte på å utløse en storkrig i Syria. Dette er gammelt. Det er så 2013. Det er august 2013 om igjen. Da skjedde gassangrepet mens FNs inspektører var i Damaskus. Veldig sannsynlig? Og det førte til at Barack Obama snakket om at den «røde linja var passert». USA sto klart til full krig.

Den tyske avisa Die Welt er en solid støttespiller for NATO, USA og det atlantiske politikken. Men i august 2016 tok politiske redaktør Thorsten Jungholt til orde for et vestlig linjeskifte i Syria-politikken. Dette skjedde gjennom en artikkel som bar tittelen «Fred med Assad?» 

Langt inne i artikkelen skrev han at da det kom rapporter om at det var blitt brukt giftgass i Damaskus-forsteden Ghouta 21. august 2013, var Obama klar til å bombe Syria med krysserraketter fra marinefartøyer i Middelhavet. Men så fikk han beskjed fra den britiske etterretningstjenesten om at de hadde analysert en prøve av saringassen og at den ikke kunne komme fra den syriske hæren, men tvert om fra lagrene til al-Nusra. Da avblåste Obama angrepet, skrev altså USA-vennen Jungholt.

Seymour Hersh skrev om dette i artikkelen «Whose Sarin?» der han gjengir samtaler med kilder i USAs militære og etterretning som var djupt frusterte over falsk etterretning. Hersh sannsynliggjør at sarinangrepet ikke kom fra den syriske hæren.

White Helmets (al-Qaida) bruker hele tida barn i propaganda for full krig

CIA og al-Qaida har hele tida villet ha en «flyforbudssone». Til dette har de blant annet brukt «White Helmets», som ikke er noe annet enn al-Qaidas PR-avdeling. Nå ser vi igjen at White Helmets er på plass etter det angivelige gassangrepet i Khan Sheikhoun. Deres folk går omkring uten adekvat beskyttelse og tar på angivelige gassofre.

Folk fra White Helmets uten verneutstyr i et område der det angivelig er brukt giftgass

Donald Trump sier nå at gassangrepet «har endret hans syn på Syria,» skriver New York Times. Og vi kan føye til at det var akkurat det som var hensikten.

Alt stinker fake news til himmels, og main stream media går på med begge beina. De liker den nye episoden fra al-Qaida Productions og bryr seg ikke om at poengene ble brukt i 2013-sesongen av samme serie. og Børge Brende er på banen og krever krig, slik han har for vane. Nå må vi «fase ut» Assad.

Dette er de samme folkene som opptrådte fullstendig likegyldig da USA bombet og drepte over 200 sivile i Mosul. Det var mange barn blant dem også, men ingen som ropte at «nå må vi fase ut Trump».

Det var en markant forskjell på medienes dekning av bombinga i Aleppo og i Mosul, skrev Ivar Espås Vangen Radikal portal.

Der hvor vi i Aleppo daglig ble bombardert med vitnesbyrd om lidelsene som fulgte bombingen, har det vært betraktelig stillere fra Mosul. Langt oftere har vinklingen vekta rent militærtekniske, heller enn humanitære hensyn.

Blant de rundt 230 døde kroppene som ble dratt ut av ruinene i Mosul var det for det meste kvinner og barn, skrev Telegraph.

Moralsk dobbeltbokholderi

– Hvor mange flere barn må dø før Russland bryr seg? sa USAs FN-ambassadør Nikki Haley og viste fram bilder som angivelig skulle bevise Assads grusomheter.

USA bryr seg katten om at barn dør. Dette er ingen påstand, det er objektivt fakta. For å konstatere dette er det bare å vende blikket et llite øyeblikk mot Jemen der Saudi-Arabia, med USAs fulle støtte, fører en krig som dreper barn i tusentall.

Redd Barna og FN frykter at millioner er i fare etter at den Saudi-ledede koalisjonen forbereder et stort angrep på Jemens største havneby, skriver NRK.

Men hvem snakker om å «fase ut» kong Salman eller å bombe Riyadh?

Etter bombeangrepet mot et bryllup i Sana’a

Det vil ta litt tid før vi får fakta på bordet om gassangrepet i Khan Sheikhoun. Og det vil bli spunnet mange løgner underveis til fordel for krig. Men alt tyder på at vi igjen er utsatt for et propagandastunt som har hatt som eneste hensikt å få Donald Trump vekk fra linja med å ikke føre krig mot Syria til å være på nippet til å gjøre det. I kulissene står de samme kreftene som lagde den falske historien om kuvøsene i Kuwait og om Saddam Husseins angivelige «weapons of mass destruction». Det er slik de hver eneste gang skaper opinionen for krig. Dette er deres modus operandi. Og fake stream media er hver eneste gang deres pålitelige propagandamaskiner.

Les også: Kritiske situasjoner og ukritiske medier – fortellingene som dreper.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelKemgasattacken i Syrien och journalistikens kollaps
Neste artikkel«Smarte strømmålere» – Hvordan kan «så lite stråling» være et problem?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).