AUF-leder tilfreds med at Trump bombet Syria

0

AUF-leder Mani Hussaini vet ikke om Assads styrker gasset befolkningen, men syns det er bedre at USA bombet Assads flyvåpen, enn om de ikke hadde gjort det. Dette skriver ABC Nyheter. Nettavisa fortsetter:

Mani Hussaini, lederen for Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon AUF, uttrykte fortvilelse og frustrasjon over de fryktelige tilstandene i krigsherjede Syria, som hans familie selv er flyktet fra, og andre krigsområder, da han torsdag talte til Arbeiderpartiets landsmøte.

– Vi har i dag den største flyktningekrisa på 70 år. Vi har sett barn blitt gasset og massakrert. Følelsen av handlingslammelse må ikke få oss til å gi opp. Vi bør sende mer nødhjelp og legge press på stormaktene for å finne en løsning, sa han til landsmøtet. …

Men hva ønsker Mani Hussaini at Norge skal få stormaktene til å gjøre?

– Du sa at Norge bør presse på stormaktene for å få slutt på krigene. Hva syns du om USAs bombing av det syriske flyvåpenet etter gassangrepet det er snakk om?

– I prinsippet er jeg for at alle militære aksjoner skal ha et FN-vedtak bak seg. Men jeg forstår at USA velger å slå ned på bruk av kjemiske våpen mot en sivilbefolkning, sier AUF-lederen til ABC Nyheter.

– Det er ikke et enkelt svar. Vi hadde vært enda mer frustrert dersom Assads gassing av egen befolkning ikke hadde fått noen konsekvens, legger han til.

– Føler du deg overbevist om at det var Assads styrker som brukte gass?

– Det kan man aldri vite. Her ser vi elendighet, folk som blir utsatt for ekstremisme, terrorisme og uhyrligheter uten noen konsekvens, sier Hussaini.

AUF-lederen slutter seg dermed til partileder Jonas Gahr Støres og et nesten enstemmig norsk og vestlig politikerkorps, som syns det var riktig av Trump-regimet å bombe Assad-styrker – før det var brakt på det rene fakta om meldingene om gassangrep.

AUFs leder er altså tilhenger av USAs bombing av Syria, sjøl om den er i strid med FN-pakten og sjøl om det ikke finnes beviser for at Assad-regjeringa sto bak gassangrepet.

Da Donald Trump var blitt innsatt som president i USA gikk Mani Hussaini inn for at han skulle nektes adgang til Norge. Den konkrete grunnen var Trumps innreiseforbud, som Hussaini mente brøt med vestlige verdier. Det som skulle til for å få AUFs leder til å støtte Trumps handlinger var altså at han begynte å bombe andre land. Endelig kan de stå sammen om angivelige «vestlige verdier».

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelTrond Giske er dataindustriens mann
Neste artikkel– Leger uten grenser har ingen folk i krigssonen i Syria, de bare gjengir pressemeldinger fra White Helmets
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).