USA har sendt soldater til Syria

0

Til lyden av en øredøvende taushet fra de store mediene har USA sendt en tungt væpnet militærkonvoi gjennom det nordlige Syria mot byen Manbij.

Dette er naturligvis enda et brudd på internasjonal lov fra USAs side. Dem er det blitt mange av når det gjelder Syria. Militærbloggen Sofrep skriver at det er tropper fra USAs 75. Ranger regiment som har rykket inn i Syria.

After months of planning and deliberations, the 75th Ranger Regiment has been deployed to Syria to participate in the war against ISIS as the coalition closes in on the so-called caliphate’s capital city of Raqqa.  Yesterday, the first images emerged of Stryker armored vehicles on their way to Manbij.  This comes weeks after Rangers deployed to theater with their Strykers and elements of the 75th Ranger Regiment had been passing through Kurdistan.

By looking at the call sign tag on the back of the Stryker, it is evident that this is 3rd Ranger Battalion out of Fort Benning, Georgia, which has been confirmed via other sources.

Det er liten grunn til å tvile på denne meldinga. Den russiske kanalen Ruptly har video av styrkene.

Alt som kommer fra Russland og russiske kilder blir rutinemessig avskrevet som falskt av vestlige medier, men det er liten grunn til å tvile på at vi nå står overfor en militær opptrapping i Syria fra USAs side, en opptrapping der USAs egne soldater tar mer direkte del i krigen enn tidligere.

Dette bekreftes av en artikkel av Liz Sly i Chicago Tribune, der hun skriver:

The U.S. military is getting drawn into a deepening struggle for control over areas liberated from the Islamic State that risks prolonging American involvement in wars in Syria and Iraq long after the militants are defeated.

In their first diversion from the task of fighting the Islamic State since the U.S. military’s involvement began in 2014, U.S. troops dispatched to Syria have headed in recent days to the northern town of Manbij, 85 miles northwest of the extremists’ capital, Raqqa, to protect their Kurdish and Arab allies against a threatened assault by other U.S. allies in a Turkish backed force.

Dette betyr at Donald Trump. på tross av sin skarpe kritikk mot krigen i Syria under valgkampen, fortsetter i Obamas fotspor.

 

 

 

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelSør-Koreas president avsatt
Neste artikkelCIA:s illegala cyberkrigföring är en allvarlig risk för Dig!
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).