USA har sendt soldater til Syria

13

Til lyden av en øredøvende taushet fra de store mediene har USA sendt en tungt væpnet militærkonvoi gjennom det nordlige Syria mot byen Manbij.

Dette er naturligvis enda et brudd på internasjonal lov fra USAs side. Dem er det blitt mange av når det gjelder Syria. Militærbloggen Sofrep skriver at det er tropper fra USAs 75. Ranger regiment som har rykket inn i Syria.

After months of planning and deliberations, the 75th Ranger Regiment has been deployed to Syria to participate in the war against ISIS as the coalition closes in on the so-called caliphate’s capital city of Raqqa.  Yesterday, the first images emerged of Stryker armored vehicles on their way to Manbij.  This comes weeks after Rangers deployed to theater with their Strykers and elements of the 75th Ranger Regiment had been passing through Kurdistan.

By looking at the call sign tag on the back of the Stryker, it is evident that this is 3rd Ranger Battalion out of Fort Benning, Georgia, which has been confirmed via other sources.

Det er liten grunn til å tvile på denne meldinga. Den russiske kanalen Ruptly har video av styrkene.

Alt som kommer fra Russland og russiske kilder blir rutinemessig avskrevet som falskt av vestlige medier, men det er liten grunn til å tvile på at vi nå står overfor en militær opptrapping i Syria fra USAs side, en opptrapping der USAs egne soldater tar mer direkte del i krigen enn tidligere.

Dette bekreftes av en artikkel av Liz Sly i Chicago Tribune, der hun skriver:

The U.S. military is getting drawn into a deepening struggle for control over areas liberated from the Islamic State that risks prolonging American involvement in wars in Syria and Iraq long after the militants are defeated.

In their first diversion from the task of fighting the Islamic State since the U.S. military’s involvement began in 2014, U.S. troops dispatched to Syria have headed in recent days to the northern town of Manbij, 85 miles northwest of the extremists’ capital, Raqqa, to protect their Kurdish and Arab allies against a threatened assault by other U.S. allies in a Turkish backed force.

Dette betyr at Donald Trump. på tross av sin skarpe kritikk mot krigen i Syria under valgkampen, fortsetter i Obamas fotspor.

 

 

 

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


13 KOMMENTARER

 1. Det var en liten notis på NRK i går om at USA hadde sendt kanoner inn i Syria. Så helt taust var det ikke, men ikke langt i fra.

 2. Det prinsippielle i det at USA går inn i Syria med soldater uten tillatelse fra landets FN-anerkjente myndigheter, er selvfølgelig både forkastelig og farlig. Men slik jeg skjønner situasjonen, ser Syria og Russland på dette med omtrent samme øyne som at Tyrkia gikk inn, med primærmotivasjon å hindre de PKK-tilknytta SDF-YPG styrkene fra å ta mer territorium, ikke for direkte å konfrontere den syriske regjeringshæren. USAs innrykk nå er primært for å støtte de samme SDF-styrkene, MOT Tyrkia, ikke mot den syriske hæren. At de tyrkiske og amerikanske proxystyrkene nå ser hverandre som hverandres farligste fiender, er vel å regne som en betydelig taktisk fordel for SAA og Russland, Derfor er protestene lavmælte.

  På det nylig avholdte møtet i Antalya, lot russiske, amerikanske og tyrkiske offiserer seg for første gang avbilde sammen. Og settinga er mer at det er Russland som står i midten. Men det kan jo selvsagt endre seg raskt. Men jeg har vanskelig å se at det kan skje på annen måte enn at USA helt og fullstendig gir opp kurderstøtten, og slutter seg til Tyrkias strategi. Men det ville kommet til uttrykk ved at USA støtta de tyrkiske FSA-styrken fra lufta, med bombing og «flyforbudssone», ikke ved amerikanske soldater inne i kurdiskkontrollerte Manbij, som Tyrkia har erklært at ikke skal forbli kurdisk. Vi kan si at Donald Trump fortsetter i Obamas fotspor når det gjelder å valse over Folkeretten, men ikke helt i forhold til å fortsette Obamas, eller egentlig heller Clintons og Kerrys, og Saudhusets, linje for å styrte Syrias regjering med proxystyrker. I hvert fall ikke enda. SAA har hatt stor militær framgang etter presidentvalget, og jeg tror ikke det er tilfeldig.

 3. Den senaste insatsen med 500 man i lätta pansarfordon tycks inte handla om att kriga mot ISIS. Det förefaller i stället som om dessa soldater ska hindra Turkiet från att anfalla de kurdiska trupper som stöds av USA. Kanske ska de också avskräcka alla de andra grupper som direkt och indirekt stöds av USA från att kriga mot varandra i stället för mot syriska regeringsarmén.

 4. I denne krigen ser det ut som om alle parter bedriver et dobbeltspill (feks både støtte og bekjempe IS). Men nå kan det se ut som om det også foregår et trippelspill: nå står tyrkiske tropper oppmasjert mot USA tropper i konflikt om kurdiske områder (bla iflg dagens Aftenposten). En regel i NATO sier at medlemsland ikke skal ha uavklarte grenser mot andre land eller ha (latent) borgerkrig i landet. Så lenge (en del av) Kurdistan er en del av Tyrkia skulle ikke Tyrkia ha vært medlem av NATO. Nå ser man hvordan brudd på dette prinsipp skaper tilløp til indre konflikt i NATO. Norge kan feks risikere å trekkes inn på tyrkisk side i en krig mellom Tyrkia og Kurdistan? Det neste blir vel at Tyrkia forlater NATO og heller går i allianse med Russland???

 5. US har jo også lenge hatt sin ‘egen» flyplass i Kobane, i kurdisk område nord i Syria. Nå bygges denne tidligere småflyplassen ut til fra 1000m til 1700 meter rullebane, og hundrevis av amerikanske eksperter og militære er i full sving med å gjøre den klar til å ta imot tunge transportfly.
  På høydene rindt settes det opp radaranlegg og antiluftsskyts. Alt klart for direkte og rask innflyging av tropper og våpen uten å gå omveien via Irak eller Tyrkia.
  USA har nok ikke gitt opp håpet om å dele opp Syria, nå kappes partene om nå Raqqa og fylle tomrommet som oppstår når ISIS er jaget ut.
  Mer om flyplassutbyggibgen på dette nettstedet fra irak kurdiske Erbil:

  http://www.basnews.com/index.php/en/news/middle-east/334662

 6. Er det ikke her snakk om et på forhånd avtalt samarbeide mellom Tyrkia, Kurdernes YPG og den Syriske koalisjonen. Mener å ha lest at Tyrkia har presset det igjennom.

 7. Donald Trump har varslet at USA vil samarbeide med Russland i Syria for å utslette ISIL, jeg leser denne «invasjonen» som ett resultat at dette. Det er i nord Syria og jeg tror at USA i samarbeide med russerne og Tyrkia forbereder ett » slag» om «hovedstaden» Raqqa der ISIL har sitt hovedkvarter og som selvsagt er deres siste «håp» om å kunne fortsette som en litt » slagkraftig» terrororganisasjon. Jeg har ikke registrert noen bekymring fra russsiske myndigheter over amerikaneners innmarsj og derfor ser jeg på dette som ett resultat av det president Trump har uttalt en rekke ganger. Endel av kampen mot raddikal islam! Langt mer enn den handlingslammede Obama klarte som ikke engang kunne si » radikal islam» når det dreide seg om terrorangrep og hva som utgjorde faren for USA og den øvrige vestlige verden. Donald Trump foretar seg det han lover sine velgere, det er det mange medier ikke skjønner er mulig, for de har jo blitt vant til at snakketøyet til Hillary Clinton og Barack Obama ikke samstemmer med hva de virkelig gjør!

  • Han puttet seks Goldman Sachs-banksters i kabinettet sitt også. Mon tro om det også var noe han lovet sine velgere? Kanskje han lovet dem å ta imot råd fra Dick Cheney og Erik Prince også? Eller kom det som en hyggelig overraskelse?

   Andre ting han har lovet sine velgere:

   – Å drepe/torturere Snowden, Manning og andre «forrædere» og «terrorister» (og deres familier).
   – Å øke overvåkningen av folk flest.
   – Å sende Hillary i fengsel. (Ja, når skjer det, forresten?)
   – Å ruste opp kraftig.
   – Å starte en ny krig mot Irak, for å — sitat — «stjele oljen» USA angivelig ikke fikk tak i forrige gang. Dette løftet har han gitt CIA.

   Ja, også har han uttalt seg aggressivt mot bl.a. Russland (sjekk Twitter-feeden hans) og Iran.

 8. Nå er det igjen bombeattentater i Damaskus. Vi vet fra frigjøringen av Aleppo at mye av dette bombematerialer var «made in USA». Når vi samtidig vet at de og Tyrkia væpner og støtter disse gruppene som skifter navn hele tiden kan vel ikke være helt utenkelig at de selv organiserer dette?

 9. «USA har sendt soldater til Syria»

  Really?? How Shocking! – I never would’ve thought… anything else. ;-]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.