USA forsterker troppene sine i Tyskland med 4000 soldater

6

US Army vil forsterke sin stilling i Tyskland gjennom å utplassere 4000 nye soldater nær den midttyske byen Celle, melder DWN. Fra før er det klart at USAs tropper i Ramstein skal styrkes. En fordel for USA er at mesteparten av kostnadene skal bæres av tyske skattebetalere.

Igjen ser vi hvordan Tysklands rolle som plattform for USAs kriger forsterkes.
Dette underbygges ytterligere av CIAs etterretningssenter i USAs konsuiat i Frankfurt am Main. Dette konsulatet fungerer som en stat i staten og overvåker hvem de vil, også Tyskland.
Der jobber CIA-agentene som om de skulle være i kampinnsats, skriver DWN.

I Tyskland er det 179 militæranlegg som kontrolleres av USA, og USA har utplassert 54.280 soldater i landet. Ved Stuttgart-Vaihingen er hovedkvarteret for USAs europeiske kommando, EUCOM, Ved Stuttgart-Möhringen er hovedkvarteret for USAs afrikanske kommando, AFRICOM og i Wiesbaden er hovedkvarteret for US Army i Europa.

Så Tyskland er i realiteten fortsatt et land under USAs totale militære kontroll, okkupasjonen etter annen verdenskrig har aldri tatt slutt, den har bare fått en annen form.

Ramstein i Tyskland er base for USAs globale dronekriger og Tyskland er nøkkelleddet i USAs massive militære opptrapping mot Russland.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

 1. Pål, du skriver: Så Tyskland er i realiteten fortsatt et land under USAs totale militære kontroll, okkupasjonen etter annen verdenskrig har aldri tatt slutt, den har bare fått en annen form. sitat slutt. Dette er en forhastet og overdrevet konklusjon. jeg ville skrevet det annerledes

  • Den tidligere tyske general Gerd-Helmut Komossa publiserte i 2007 sin bok Die deutsche Karte, der han avslørte at tyskland i 1949 undertegnet en hemmelig traktat med USA. Tyskland gikk (under tvang) med på å bli en amerikansk koloni i 150 år.
   (Alternativet for Tyskland var Morgenthauplanen som ville redusert Tyskland til et uland, og at titalls millioner ville sultet ihjel).

   Så blir vel ikke feil å si at tyskland i realiteten fremdeles er okkupert?

 2. Etter WW2 var Tyskland og Japan USAs viktigste samarbeidspartnere i Europa og Asia. Og dette ser fremdeles ut til å gjelde. Uten økonomisk oppsving i Europa og Asia etter WW2 hadde trolig USAs kapitalisme opplevd krise på et tidligere tidspunkt enn før slutten av 1970 tallet. Etter 1918 gikk det kun 11 år før verden befant seg i økonomisk krise. USA og Tyskland har tidligere samarbeidet, jeg tenker da på oppsplittingen av Jugoslavia hvor Tyskland var en ivrig pådriver. Og en del år etter dette mottok altså EU Nobels fredspris for fredsbyggende arbeid i Europa. Det som nå mangler er vel at NATO mottar fredsprisen for bombingen av Libya.

 3. » USA forsterker troppene sine i Tyskland med 4000 soldater »

  «Tyskland er i realiteten fortsatt et land under USAs totale militære kontroll, okkupasjonen etter annen verdenskrig har aldri tatt slutt, den har bare fått en annen form.» – Slik er det.

 4. USA er jo fortsatt verdenspoliti og vil ha lederrollen i hvordan verden skal se ut og rette seg etter dem, så hvis de skal leve opp til rollen må de jo ha sine soldater overalt. Og opprustningen fortsetter, det utstasjoneres en bataljon soldater samt raketter og diverse personell og panserstyrker i Polen. Samt i de Baltiske land. Alt for å forberede den tredje verdenskrig som tydligvis Pentagon streber etter å starte, en dag vil det smelle, for alle burde vite at jo nærmere Natos militære styrker kommer russiske styrker, jo langt større en sjansen for at det bryter ut kamphandlinger mellom dem! Og med dagens moderne våpen blir dette en konflikt verden aldri har sett maken til! Og mens dette skjer roper politikerne at Putin ruster opp, hva annet skal han foreta seg når landet er omringet av fiender? Og han ruster ikke alltid opp, men moderniserer sine styrker, selv det blir sett på som forberedelse til krig, den vestlige propaganda er grusom, men hva annet kan en forvente når amerikanerne har ett så sterkt strupetak på europeiske politikere som de har? «Enten er du med oss eller du er vår fiende».

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.