USA forsterker troppene sine i Tyskland med 4000 soldater

0

US Army vil forsterke sin stilling i Tyskland gjennom å utplassere 4000 nye soldater nær den midttyske byen Celle, melder DWN. Fra før er det klart at USAs tropper i Ramstein skal styrkes. En fordel for USA er at mesteparten av kostnadene skal bæres av tyske skattebetalere.

Igjen ser vi hvordan Tysklands rolle som plattform for USAs kriger forsterkes.
Dette underbygges ytterligere av CIAs etterretningssenter i USAs konsuiat i Frankfurt am Main. Dette konsulatet fungerer som en stat i staten og overvåker hvem de vil, også Tyskland.
Der jobber CIA-agentene som om de skulle være i kampinnsats, skriver DWN.

I Tyskland er det 179 militæranlegg som kontrolleres av USA, og USA har utplassert 54.280 soldater i landet. Ved Stuttgart-Vaihingen er hovedkvarteret for USAs europeiske kommando, EUCOM, Ved Stuttgart-Möhringen er hovedkvarteret for USAs afrikanske kommando, AFRICOM og i Wiesbaden er hovedkvarteret for US Army i Europa.

Så Tyskland er i realiteten fortsatt et land under USAs totale militære kontroll, okkupasjonen etter annen verdenskrig har aldri tatt slutt, den har bare fått en annen form.

Ramstein i Tyskland er base for USAs globale dronekriger og Tyskland er nøkkelleddet i USAs massive militære opptrapping mot Russland.

Forrige artikkelVil Kina investere i gjenoppbygging av Syria?
Neste artikkelAlliansen Hollywood-Pentagon og militainment
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).