Nordatlanteren strekker seg nå til den arabiske halvøya

18

Det kan komme som en overraskelse på folk som har hatt vanlig geografi på skolen, men det ser nå ut til at Nordatlanteren har nådd fram til Den arabiske halvøya.

NATO, eller North Atlantic Treaty Organization, som den heter, har nemlig innlemmet gulflandene i sin interessesfære. Eller som den tidligere NATO-motstanderen Jens Stoltenberg sa: «NATO har nå et nytt hjem i gulfregionen.»

Stoltenberg snakket om milepæler:

 • A milestone in the friendship between NATO and Kuwait;

 • And a milestone in the blossoming partnership between NATO and the entire Gulf region.

På møtet i Kuwait var representanter for Bahrain, Qatar og De forente arabiske emirater, men Stoltenberg understreket at NATOs nye hjem omfatter hele gulfregionen, altså også Saudi-Arabia, som nå fører en folkemorderisk krig mot nabolandet Jemen. Stoltenberg la blant annet vekt på «kampen mot terrorismen», og da var han jo kommet til rett plass, siden gulflandene har vært blant hovedsponsorene for terrorismen i Libya og Syria, og siden særlig Qatar og Saudi-Arabia har ført an i støtten til jihadistene.

Det er en kjent sak at jihadistene i Libya fikk våpen og penger fra Qatar. Disse gruppene var allerede kjent for CIA som de viktigste rekrutteringskildene av jihadister til Afghanistan. Jihadistene fungerte som NATOs infanteri under krigen mot Libya og bidro til å gjøre krigen ekstra grusom. Etter Ghaddafis fall har jihadistene i Libya forsynt sine likesinnede i Mali med våpen. Hillary Clinton har innrømt at den gruppa som gjennomførte terrorangrepet på gassanlegget i In Amenas var væpnet fra Libya. Sommeren 2012 gikk den franske ukeavisa Le Canard Enchainé ut med påstander om at Qatar skaffet penger og våpen til jihadistene i Nord-Mali. Dette ble også fulgt opp av Jeune Afrique

Og det finnes ingen som helst tvil om at Qatar, Saudi-Arabia og andre oljediktaturer forsyner jihadister med våpen for å ødelegge Syria. New York Times sier til og med at mesteparten av våpnene fra Saudi-Arabia og Qatar til Syria går til å væpne jihadistene.

Qatar har naturligvis ingen egne styrker å sende. Det har ikke engang et flyvåpen som kan eskortere våpentransportene, så i Libya var det USA som tok seg av den jobben med å eskortere Qatars franske Mirage jagerfly til jihadistene i Benghazi.

Danmarks ambassadør i De forente arabiske emiratene, Merete Juhl, sier at NATO ser på emiratene som en pålitelig partner i Midtøsten. «Det er virkelig en sterk, engasjert og respektert partner,» sa ambassadør Juhl, som også ser fram til at NATO skal yte landet «logistikkstøtte» og opplæring.

Men hun overgår ikke Jens Stoltenberg, som avsluttet sin panagyriske tale slik:

Today, I am proud to say that NATO has a new home in the Gulf region. And that we have opened a new chapter in our deepening partnership.

Men bare en tanke: Siden nå Stoltenberg har funnet seg et nytt hjem i gulfregionen, kunne han tenke seg å søke varig opphold?

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


18 KOMMENTARER

 1. Man skulle tro at NATO hadde en formålsparagraf som gikk ut på at alliansen skal forsvare demokratiet og demokratiske land. Men nå går man altså i allianse med anti-demokratiske land i Midt-Østen. Egentlig er dette en politisk skandale. Når NATO og Saudi Arabia etc kriger sammen i Syria så er det ikke for å innføre/bygge demokrati i Syria. Men er det noen som bryr seg om slikt i vår tid? Men selvfølgelig: vestlige land føler seg nok presset til å holde seg inne med de store produsentene av olje og gass her i verden, og særlig Europa som har en veldig stor import av olje og gass, og som dessuten er i konflikt med Russland.Dette kan være et uttrykk for at vesten er svekket og er nedadgående.

  • Det blir vel mer og mer klart at NATO sitt mål er verdensdominans .
   ‘Demokrati’ er bare et ord de bruker for å tåkelegge hva som egentlig foregår.
   For vår del , etter som verdensdominansen skrider frem , blir vi mindre og mindre demokratisk .
   Om vi noen gang har vært et demokrati skal jeg ikke ha sagt .
   Men den gang verden var mindre og mer oversiktlig føltes det iallfall som vi hadde mere kontroll og styrte oss selv !

 2. Ukraina er ødelagt. Europa er i ferd med å destabiliseres. Russland er innringet. Hva er mer naturlig enn å søke seg til pengebingene i Gulfen. De vil bli kvitt Iran. Det vil også Israel. De arbeider med ‘saken’ i Syria, Irak, Jemen. Afghanistan grenser mot Russland.Kina? Alt ligger tilrette for en krig som har som mål å utslette kloden. At Stoltenberg er med som megafon viser at han like godt kunne ha hett Obama Bin Laden eller John Bagdadi eller Kongen av kjøkkenet på Frogner…Hva er det som driver den mannen? Han er blitt en lydig pengeinnkrever og buktaler

  • En slik analyse om hva som driver denne sjarlatanen som har solgt sin sjel to the devil, og nå går oligarkers ærend kunne vært intressant. Kan det være at han aldri kom til å se seg selv i speilet, og med det gjorde egne veivalg. Ble det omgivelsenes.
   Eller, er han bare nok en funksjonell psykopat. Da kan man forstå observerte felte tårer – på egne vegne. Var han IKKE underrettet om omfanget 22. juli.

 3. «Man skulle tro at NATO hadde en formålsparagraf som gikk ut på at alliansen skal forsvare demokratiet og demokratiske land. Men nå går man altså i allianse med anti-demokratiske land i Midt-Østen.»

  «Dette kan være et uttrykk for at vesten er svekket og er nedadgående.»
  Setning til ettertanke.

  «Politisk skandale», eller kanskje imperiebygging?
  «Bilderberg vil at Nato skal bli FN sin hær.»
  Daniel Estulin.

  Se artikkel av professor Filip Kovacevic | June 27, 2016
  Newsbud Exclusive-The Travels of NATO Chief Jens Stoltenberg: An Analysis: ( link under )

  «It should also be noted that Stoltenberg visited several non-NATO states in the Middle East and North Africa. He visited Jordan on December 8-10, 2014 to celebrate the 20th anniversary of the NATO-sponsored organization Mediterranean Dialogue, which includes seven states: Algeria, Egypt, Israel, Jordan, Mauritania, Morocco, and Tunis.[9] He continued on to Qatar on December 10-12, 2014 to mark another anniversary: the 10th anniversary of the Istanbul Cooperation Initiative, a NATO-led project that brings together NATO member states and Qatar, United Arab Emirates, Kuwait, and Bahrain. Stoltenberg paid another visit to the region more recently. He visited Kuwait on February 29, 2016, Iraq on March 1, 2016, and the UAE on March 2, 2016.

  Overall, in the period included in this analysis (October 2014 – June 2016), Stoltenberg made slightly less than 90 trips. His travels expose the expansionist agenda of NATO which shows no intention of slowing down. However, the intention is one thing and its becoming reality quite another».

   • Utdrag fra artikkelen:

    «Both the winners and the losers of this NATO-Russia geopolitical chess game are known. The winners are the military-industrial-intelligence complexes and the losers are the ordinary people.
    Stoltenberg’s second trip exposed even more clearly the contours of a logic that has the encirclement of Russia as its main driving force. It was a two-day trip to Turkey on October 9-10, 2014. Just like Poland in the North, Turkey is the most important NATO member in the South.Moreover, is it surprising that the country most visited by Stoltenberg so far is neither Poland nor Turkey nor the U.K. and the U.S., but Germany?He also took part in the World Economic Forum in Davos, Switzerland on January 22-23, 2016.Obviously, the pressure to integrate into NATO is the strongest in Europe and it is therefore not surprising that Stoltenberg visited almost all militarily neutral European states.»

  • Gatekeeper… Du har mange skremmende momenter, som dessverre kan være riktige! Jeg trodde, som de fleste, at NATO skulle være en forsvarspakt. Har vi tatt så grundig feil? …… Har Bilderbergerne (NWO) kuppet NATO?

   «Politisk skandale», eller kanskje imperiebygging?
   «Bilderberg vil at Nato skal bli FN sin hær.»
   (sitat Daniel Estulin).

   Det er tydelig at det er noen som står bak med store planer, og bruker Jens som en nyttig idiot! Hva kan vi vanlige borgere gjøre? Hvem kan vi stemme på til høsten?

   • «Hva kan vi vanlige borgere gjøre?» Slutte å fôre beistet, ergo slutte å betale skatt og avgifter.
    «Hvem kan vi stemme på til høsten?» Ingen, for politikerne er korrupte og ryggløse, men minst korrupsjon finnes blant partiene som ikke er på Stortinget.

   • Bilderbergerne er ikke NWO.

    NWO er en verdensorden som blir innført rundt årsskiftet 2023/2024. Men først må OWO avskaffes, og det er dette Trump & Co. har fått i oppgave å gjøre.

 4. «Og det finnes ingen som helst tvil om at Qatar, Saudi-Arabia og andre oljediktaturer forsyner jihadister med våpen for å ødelegge Syria. New York Times sier til og med at mesteparten av våpnene fra Saudi-Arabia og Qatar til Syria går til å væpne jihadistene.»
  Og hvilke våpen? Når vi vet at en masse uSA produserte våpen, blandt annet utstyr for å lage bombevester, ble funnet under frigjøringen av øst Aleppo. Nylig har slike drept 59 personer i Damaskus. Kan vi,USA og NATO også stå bak disse selvmordsbomberne?

 5. Det er ingen nyhet at NATO utvider sitt område utenfor Nord-Atlanteren. I 2012 kom den utmerkede boka: The Globalization of NATO, av Mahdi Darius Nazemroaya. Kapitel 6 omhandler: NATO in the Persian Gulf, The Gulf Security Initiative. Ellers NATO og Afrika, NATO og de strategiske vannveiene, NATO i Afghanistan og om den globale militariseringen.

  AUF var absolutt i mot NATO på tidlig på 1970-tallet. Det er grunn til å stille spørsmålstegn ved Jens Stoltenbergs eventuelle NATO-motstand den gangen. Det var en del som ble med i AUF for å skape seg en politisk karriere, sjøl om de hevdet de var mot NATO, EEC og den amerikanske krigen i Vietnam. Vi ser resultatene.

  Mine faglige kamerater i Tripoli, Libya, mener forkortelsen NATO står for North Atlantic Terror Organization. Det er ikke vanskelig å være enig i en slik forståelse når NATO terrorbombet deres hjem, arbeidsplasser, familie og venner, og ikke minst ødela en velferdsstat på høyde mad Skandinavia.

  NATO med USA og EU, er de virkelige terroristene som angriper land etter land, fordi disse har egne meninger om styre og stell, og ikke villig til å rette seg etter de markedsliberalistiske prinsipper fra flernasjonale selskaper, finansinstitusjoner og høyrekrefter, – les konservative, liberale og sosialdemokrater.

  • Takk for boktips, skal skaffa meg den. Einig i det du skriv i kommentaren, men lurer på kva faget ditt er jmf. tredje avsnitt?

 6. De må skynde seg å få disse landene inn i Nato slik at Nato ikke kan bli brukt til å bombe de tilbake til steinalderen slik Nato-svina gjorde med LIBYA!!!!
  Dette er jo så tydelig å se, så nå kan ikke Nato angripe disse TERRORSTATENE!!!!
  Landssvikeren Jens Stoltenberg og Terror organisasjonen Nato hånd i hånd….
  Tror de at folk er stokk stein dumme??? at vi ikke kan se disse svikefulle sjakktrekkene???
  NORGE UT AV NATO!!!!!!

 7. Jeg var tillitsvalgt i Grafisk Forbund og på 1990-tallet var jeg en periode generalsekretær for Internasjonale Grafiske Føderasjon med kontor i Brussel og to millioner medlemmer over det meste av verden. I 1973 til 1975 var jeg sekretær i AUF, som den gangen hadde et sosialistisk program, mot NATO, mot EEC og sjølsagt mot de amerikanske krigsforbrytelsene i Viet Nam. Dagens generalsekretær i NATO var sannsynligvis medlem den gangen, noe jeg føler sterkt ubehag med i dag. AUF endret seg totalt under Thorbjørn Jagland og Jens Stoltenbergs lederskap,
  noe vi ser de politiske resultatene av i dag.

  I 1984 møtte jeg den daværende LO-lederen i Libya på en ILO-konferanse i Paris, hvor tema var: Sosiale og økonomiske følger av nedrustning. Fagbevegelsen i NATO-landene boikottet denne konferansen og mente det var kommunistisk propaganda fordi forslag om en slik ILO-konferanse kom fra Sovjetunionen. Jeg opprettholdt kontakten med min libyske faglige kamerat og utvidet nettverket ved et par besøk i landet. Skal vi tro på forsvarets skrytevideo på NRK, var det sannsynligvis norske bombefly som drepte hans familiemedlemmer når de bombet sentrale Tripoli. Våre politiske ledere, som sendte norske bombefly inn over Libya, som en del av NATOs terrorbombing, har ennå ikke stått til ansvar for sine krigsforbrytelser.

 8. Stoltenberg hadde vært en god kandidat som Trumps pressetalsmann. Stoltenberg ser ut til å tro på sine egne konstruerte historiefortellinger når han framsetter dem.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.