Tysk etterretning spionerte på BBC

10

Den tyske etterretningstjenesten (BND) har spionert på BBC og andre vestlige mediabedrifter. Dette går fram av dokumenter fra en parlamentarisk undersøkelseskommisjon i den tyske forbundsdagen som Der Spiegel har fått tak i.

BND har spionert på mer enn femti telefon- og faksnumre, samt apostadresser til journalister og redaksjoner i vestlige medier, skriver Der Spiegel. Ifølge dokumentene skal BND ha spionert på BBCs journalister i Afghanistan, samt BBCs kontorer i London. Reuters og New York Times skal også ha blitt overvåket av BND.

BBC reagerer skarpt på avsløringene og sier med britisk understatement at «vi er skuffet over å høre dette».

I 2015 ble det kjent at BND spionerte på allierte stater, samt Vatikanet.

Den tyske avdelinga av Reporters without Borders kaller spionasjen for «et grovt angrep på pressefriheten» og «et alvorlig brudd på grunnloven».

Det burde ikke overraske noen at tyske etterretning overvåker mediene. Det gjør alle etterretningsorganisasjoner. Det er bare pinlig hver gang det blir avslørt. Da Edward Snowden avslørte at NSA spionerte på USAs allierte, inkludert Angela Merkels private mobilteleforn, sa Merkel at «allierte burde ikke spionere på hverandre». Men avsløringene i 2015 viste at BND samarbeidet med NSA om å spionere blant annet på den franske presidenten og på EU-kommisjonen, sa Merkel at «jeg visste ikke at BND drev med dette». Tro det den som vil.

Saka med BNDs overvåking av utenlandsk presse blir nok dysset ned ganske fort, også i de mediene som er rammet. Men man kan jo bare forestille seg hva slags sirkus det hadde blitt om det var russiske etterretning det gjaldt.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


10 KOMMENTARER

 1. Problemet eller et problem er jo at om det er korrupsjon i samfunnshierarkier. For da «spionerer» ikke diverse aktører for samfunnets beste uten for private aktører som kun tenker mer penger til meg:)

 2. Jag frågar mig bara vad Tyskland får ut av detta spionage. Fram till Trump har den tyska utrikespolitiken gått helt i USAs ledband. Möjligen sker en del av Tysklands spionage för USAs räkning.

 3. Telefonavlytting er ikke noe nytt. Tidligere Bundeskanzler Helmut Smith fortalte han pleide å si etter hver telefonsamtale: «Da ønsker jeg deg en fortsatt god dag, også til alle dere som har lyttet til samtalen»: I dag er telefonavlytting ikke nok. «Objektet» inviteres til et hemmelig» luksus-hotell» hvor ingen andre har adgang. Her finnes ALT man kan bare drømme om, og de mer naive / beduggede gjestene blir filmet i situasjoner som absolutt ikke tåler dagens lys. Man kan da spørre HVEM Regjerer? For ikke å snakke om alle «Uoffisielle Medarbeidere» som alle etterretninger har, som står på deres lønningslister og utspionerer sine nærmeste venner mot betaling. Disse metodene sjokkerte alle de utspionerte med ødelagte liv og karierer da DDR – Deutsche Demokratische Republik på falt sammen i seg selv. Norge har alltid lignet mest på DDR. Selv «Humoren» er den samme. Vest-Tyskere ler ikke av de samme filmene og vitsene. Slikt oppdager man som norsk – ved personlig å ha opplevd begge tyske kulturer, som er forskjellig.

  Det har nylig kommet frem i lyset et noe annet bilde av Angela Merkel som kom fra DDR, og gjorde en meget bemerkelsesverdig og utrolig hurtig politisk karriere i Vest-Tyskland. Hun kom fra eliten i DDR med spesielle «rettigheter». Vi kan foreløbig kun spekulere på HVEM hjalp henne frem? Vi har neppe glemt Willy Brand og hans nærmeste medarbeider: Spionen som var plantet på høyeste nivå. Selvsagt skjer dette også i dag med lang forberedelse og planlegging.

  I vår tid ser vi Islamistisk overtagelse av store deler av Vest-Europa. Jeg er overbevist om at dette har lenge vært planlagt, og våre vestlige politikere lar det skje med Muslimske rådgivere. HVEM står bak og forråder sine egne folk og Nasjoner i en så «Granidos» stil? Alle disse fremmede hadde aldri forlatt sin egen kultur og ikke minst et behagelig klima, dersom de ikke hadde BLITT GODT BETALT for å gjøre nettopp dette. Man blir ikke norsk ved å bytte land. man blir ikke norsk ved å ha et norsk pass. NORSK er noe man HAR BLITT igjennom generasjoner med denne særegne kultur, som for 100 år siden fikk 14-åringer til å reise til sjøs for å sende penger hjem til resten av den barnerike familien. Hdde disse «barna» fått betalt for å dra til et land hvor man ble lovet «Himmelen på Jord» ville garantert en sikker strøm av unge normenn reist dit. Vi er en del av landskapet. Av fjellene, fjordene, kysten, det kalde klimaet. Det fortelles at når mennesker blir gamle, lengter de ALLTID tilbake til barndommens landskap. «Integrering» er noe man utøver for syns skyld, i sitt hjerte forblir man det man ER. Og dette går i flere generasjoner.

  Et par eksempler: Adopterte barn fra andre kulturer ser vi på TV gråtende fordi de så intenst lengter etter sin biologiske mor eller far, men ble omplassert i et fremmed landskap. Jeg har en meget god venninde. hennes tyske mor var kort tid gift med en mann fra Hawaii, han var soldat i Tyskland etter 2.verdenskrig. Min venninne traff sin far på Hawaii for første gang da hun var 30 år. Hun hadde aldri i Tyskland hatt med denne kulturen å gjøre. I dag sier hun åpent at hun er mer tiltrukket av «SIN EGEN KULTUR» selv om ikke er oppvokst i denne kulturen. Det ligger i Genene.

  Fant i går på nettet en tidligere CIA agent som forteller om hvor ekstremt vanskelig det er for Donald Trump å få noe som helst gjennomført – da han er omgitt av fiender og SPIONER – som alle er livredde for forandring og at deres Makt-Monopol skal forsvinne. Han sier også at EU er et KARTELL, ikke hva mennesker har blitt manipulert til å TRO.

 4. Nej. det är mycket man kan tro om Trump, men inte att han är köpt, varken av Rothschilds eller någon annan. Han är för rik själv, helt enkelt. Det är bästa garantin.

  • Det er kun ETT av mulige scenarier som den tidligere , meget intelligente CIA Agenten presenterer. Vi tror faktisk at han virkelig ønsker Forandring til det bedre, ikke kun for seg selv – men for Verden som HELHET. Han ar påtatt seg denne utrolig vanskelige og farlige oppgaven, fordi han TROR at det ER MULIG. Donald Trump er meget mer intelligent enn han fremstilles som. Får håpe han overlever.

   • Ja håller helt med dig. Jag abonnerar NY Times och läser den varje dag på nätet. Hatet mot Trump på den tidningen, även hos de flesta av tidningens kommentatorer, är skrämmande. Och det är bästa belägget för mig att Trump verkligen engagerar sig för den genomsnittlige US-medborgarens välfärd. Det är skrämmande hur ledande europeiska media och politiker deltar i denna drive mot Trump. Och i förlängningen mot oss alla.

    • Hei igjen, takk for tipset om NY time, skal sjekke det. Ellers forsøker jeg å utvikle meg selv, samtidig som jeg «vet» at vi lever i en revolusjonerende tid og det vil komme mange plutselige overraskelser. Massemedia vil etterhvert miste sin status jo mer mennesker blir klar over hvor sykt, korrupt og kriminelt dette systemet er. Det gjelder alle områder ikke minst innenfor det vi kaller vitenskap og religion, som har blitt til rene makt-Instrumenter og har Intet med ekte Visdom eller Spiritualitet å gjøre. En svensk forsker på Maya- kulturen inviterte jeg en gang til Oslo, og disse fantastiske matematikere og kosmologer utviklet en kalender som har forutsagt slutten på vår Epoke og Staten på en NY Stor syklus. Så denne forandringene skje, uten mye menneskelig innblanding, Det er Forutbestemt i Evolusjonsprosessen. Også Darwin måtte innrømme at HAN ikke kunne europeiske hvorfor Øyne «plutselig» fantes, – ikke som en trinnvis prosess. Lever du i Sverige? Take Care?

     • Ja, i en förort till Stockholm. Man behöver inte abonnera på NYTimes, det räcker med att läsa deras webbsida http://www.nytimes.com, där rätt mycket info finns. Framför allt sådan som inte är lokalbetonad. Även jag nöjer mig ofta med det som står där utan att logga in.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.