Ondt blod i Vesten

35

Den politiske situasjonen i USA er mer enn betent for tida. Splittelsen i landet forsterkes fra uke til uke i en politisk kamp som er uten sidestykke. I hurtigtogsfart gjennomfører Donald Trump flere av de mer kontroversielle løftene sine fra valgkampen. Kampanjen mot ham tar åpenbart sikte på å styrte presidenten.

Som kjent handler den mest aktuelle kampen om Trumps såkalte «innvandringsforbud» mot sju land med muslimsk flertall. Trumps tilhengere sier at dette vedtaket er midlertidig og at det bygger på den lista som Barack Obama hadde satt opp. Det får så være. La oss si at kritikerne har rett, og at det dreier seg om en urimelig diskriminering. Men da må det være lov å spørre: Hvor var deres raseri da Barack Obama bombet sju muslimske land? Hvor var protestene deres da Obama drepte muslimer i hopetall? Eller mener de at det er verre å diskriminere muslimer enn å drepe dem?

Hykleriet er så tjukt at det er vanskelig å ta en del av disse folkene alvorlig. Når Howard Schultz, toppsjef i Starbucks, kommer ut i protest mot innvandringsstoppen og sier at hans selskap vil svare med å ansette 10.000 flyktninger over fem år i 75 land, så er det til le rått av. Schultz har en nettoformue på 2,9 milliarder dollar og en årslønn på 21,8 millioner dollar – eller 180 millioner kroner. Mannen er blitt søkkrik på å utnytte ekstremt billig arbeidskraft og på fagforeningsknusing. Arbeidstid, lønn og arbeidsvilkår i selskapet har vært under konstant kritikk i årevis.

IWW Starbucks Workers Union, som organiserer de ansatte, skriver:

While portraying itself as a «socially-responsible» employer, Starbucks pays baristas a poverty wage usually hovering around the legal state minimum. In addition, all retail hourly workers at Starbucks in the United States are part-time employees with no guaranteed number of work hours per week. According to Starbucks figures released to the Seattle Post-Intelligencer, 40.9% of its employees (including managers) are covered by the company health care package, a lower percentage than the oft-criticized Wal-Mart, which insures 47% of its workforce.

At Howard Schultz vil ansette 10.000 flyktninger på slavelønn, er det ingen tvil om. Men å regne det som filantropisk eller humanistisk, er en annen sak.

Også Google, Apple, Microsoft og Facebook protesterer på den midlertidige innvandringsstoppen. Til en stor grad har altså Trump lagt seg ut med Silicon Valley. Og naturligvis har spekulanten George Soros en sentral rolle. Etter å ha finansiert «fargerevolusjoner» i mange land, later det til at han synes tida er kommet for USA til å få sin egen «fargerevolusjon». I en artikkel i Project Syndicate, der han forøvrig også fordømmer brexit og motstanden mot EU i Europa samt flertallet mot grunnlovsforslaget i Italia, varsler han at «USA vil stå overfor interne kamper i nær framtid».

Det vi ser i USA er altså en splittelse i den herskende klassen der ikke minst teknologimilliardærene og antakelig også de største finanskapitalistene kaster inn tyngden sin mot presidenten, som representerer en mindre del av den samme herskende klassen.

Som jeg skrev tidligere:

Denne djupstaten, som springer ut fra det militær-industrielle komplekset og finanskapitalen har inkorporert det politiske apparatet i begge partier og kontrollerer det meste av mediene. Denne monsterblekkspruten av et maktapparat lever av kriger og utplyndring av land og ressurser over hele kloden. Og deres kandidat til president i USA var helt åpenbart Hillary Clinton.

Og så gikk noe fullstendig gærnt. Outsideren, høyrepopulisten og demagogen Donald Trump, som bare var tiltenkt rollen som den tullingen til og med en så upopulær kandidat som Clinton kunne slå, gikk hen og vant. Og enda verre: han truer med å motsette seg djupstatens vilje. Han truer med, O skrekk og gru, å slutte fred med Russland!

Siden da har det pågått en frenetisk kampanje fra djupstaten med sikte på å enten omgjøre valget, eller da det ikke gikk å diskreditere den nyvalgte presidenten til det punktet hvor han ikke vil kunne utøve sitt embete.

Dette har ikke skjedd før, og det er svært vanskelig å si hvordan dette vil utvikle seg. Det snakkes om å avsette presidenten og til og med om å drepe ham.

Barack Obama skapte en politistat mer omfattende enn noen president før ham. Denne politistaten står nå til disposisjon for Donald Trump – eller gjør den det? Det vil vise seg.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelMuren
Neste artikkelRomania avkriminaliserer korrupsjon
Pål Steigan
Jeg er Pål Steigan, sjefredaktør for steigan.no.

35 KOMMENTARER

 1. Sjølsagt har du rett i at mange flere områder burde vært gransket og protestert mot, men betyr det at du mener det Trump gjør er OK, bortsett fra muren mot Mexico? Det høres sånn ut.
  Men OK, det er vel greit med en påminnelse.

  • Som du ser, er det det massive hykleriet jeg peker på. Folk som glatt har bifalt eller stilltiende godtatt masseslakt av muslimer, skal plutselig framstå som muslimenes beste forsvarere. Folk som utnytter folk på slavelønner og nekter dem å organisere seg, står fram som de fremste menneskevenner. Karakteristikkene gir seg sjøl.

   • Nemlig.

    Det er faktisk nær de samme syv landene USA har bombet og knust (Obama/Bush) som det nå innføres innreisestopp for (Trump). Iraq, Syria, Libya, Somalia, Sudan og Yemen. Pakistan er bombet i tillegg «istedenfor» Iran.

    Rimelig det, at de bombede blir så sure at USA (Trump) nå er redde for gjengjeldelser (aka. «terrorisme»).

   • Takk for en krystallklar analyse av situasjonen i USA og og avdekkingen av det hykleriet som foregår og som media har satt tett lokk på, med noen få unntak. Jeg ser på Trump som leder av en revolusjon. Det er den revolusjonen som ‘trekkdyrene’ i befolkningen i de vestlige nasjonalstater har startet, mot inntrengere og det som oppfattes som snyltere på de verdier de har skapt. Det er likeledes en revolusjon mot profitørene, lederne, av dette systemet av ‘nternasjonalister’ som egentlig vil nasjonalstatene til livs. Folk som Soros arbeider intenst i det stille og bruker milliarder på å hausse opp demonstrasjoner for å få befolkningene tilbake i folden. Han klarer det ikke lenger fordi folk får sin informasjon fra andre kilder enn MSM. Folk vet faktisk at muslimer står for over 90% av terroren i verden og selv om ikke alle er terrorister så er det ingen av dem som går ut og protesterer mot sine trosfeller.

    • Om du tror muslimer står bak 90% av terroren i verden tror jeg du er på villspor. Det er nok mer riktig å si at CIA & co står bak 90% og at så lite som 10% av den ikke er iscenesatt av gutta som jobber fra skyggen. Terrorister er i stor grad en oppkonstruert fiende… Ellers har jeg ingen innvendinger mot det andre du skriver. Stå på!

    • Hei Eyvind C. Krogh, ser du er godt informert. Jeg fant denne videoen på Youtube i dag, med viktig Informasjon til alle som skjønner at Donald Trump har gitt start-signalet til en GLOBAL REVOLUSJON. Slik det nå er i verden, inklusivt i Norge, kan ikke fortsette. Her fortelles om drapet på en gruppe Amerikanske Generaler som døde i et fly-crasj som under Clinton, kunne avsløre hva han og hans hustru drev med: Solgte teknologi til Kina, og pengene gitt inn på deres private konto. Donald Trump har overtatt etter denne Gruppen Høytstående Militærfolk, og vidrefører det de dengang ikke klarte.

     Men den egentlige KJERNEN i det hele ligger i Det Private Bank-systemet, som tapper alle land for deres ressurser, med vel vitende av våre fremste politikere og byråkrater. KUN 2 land i Verden i dag er utenfor dette Største Bedrageri på Verdensbasis som er historisk enestående. Fant en liste over alle Medlems-bankene på en tysk Internet-side. Norges Bank er selvfølgelig oppført. Vi trenger å være Informert og Forberedt. Dette dreier seg ikke om Politisk ståsted – Høyre eller Vestre, men om HELE FOLKET som blir rundstjålet, mens noen få ler seg skakke over hvor DUMME vi er – og BRUKER hvert eneste lands Centralbanker og samler inn Billioner til seg selv. Ikke merkelig de er livredde for menn som Donald Trump, og organiserer og Betaler mennesker pr. person for å Protestere. Dette Syke Systemet er iferd med å rakne.

     https://www.youtube.com/watch?v=9VJZMzOvHw8&index=3&list=PLkAVwIupiazntWdMgrXLvsHWH7X4RUmNf

 2. Morsomme tider dette. Har lenge syntes majoriteten i norsk opinion har beveget seg bort fra virkeligheten, og med dette Trump-hysteriet har man vell tatt det endelige steget ut i en verden man kun dømmes på hvor høflig man høres ut. Er merkelig å oppleve, men veldig glad for at vi nå endelig har forhåpninger om en presidentperiode uten nye angrep på midt-østen.

  • » men veldig glad for at vi nå endelig har forhåpninger om en presidentperiode uten nye angrep på midt-østen.»

   Hehe. Kanskje du burde sjekke ut hva slags forhold Trump har til Israel. Og hvordan han stiller seg til bl.a. Iran.

   Også vil jeg minne om at Trump allerede, på halvannen uke, har drept flere titalls uskyldige mennesker i bombe- og dronetokt både i Jemen, Irak, Syria og andre land.

   Du skjønner: Amerikansk bombing stopper ikke bare fordi (((pengemakten))) plasserer en ny marionett i det hvite hus.

 3. Du tok tydeligvis ikke poenget, elisabettreehorst. Poenget er at folk flest er noen hyklere. Eller egentlig er de bare manipulert inn i hykleriet. Played like a fiddle hyler de når main stream sier de skal, uten å spørre hvorfor, uten å være informert om hva som egentlig foregår. Hadde de vært informert – og ikke manipulert – hadde de sett propagandaen, sett sammenhengen, sett logikkbristen. Det gjør de ikke. Det går helt åpenbart fram av deres atferd.

 4. En må selvsagt regne med at det er «globalister» og selskaper og finanskapitalen som reagerer negativt på et slikt innreisebegrensning. De har jo tjent seg søkkrik på dette. Visse yrker som journalister, forskere,bank og finansfolk, IT (høyere middelklasse?) og så videre vil naturligvis også være negative til denne typen tiltak, da det kan begrense deres egne karrieremuligheter.

  Facebook, Google og de der selskapene ansetter ikke indisk IT-kompetanse for å hjelpe utviklingen i India. De tenker først og fremst på sin egen profitt.

 5. Helt enig for det var da værre og mye mere diskriminering under Obama, og at Trumf gjør ett innvandringsstopp ville jo ikke hvert gjort om ikke deet er så mange fra muslimske land som rømmer i fra krigen som isis og da skal ikke noen fortelle meg annet ann det er Obamas regjeringstid som vondt skal vondt fordrive, og jeg blir så rasende når vi antar at Trumf ikke er værre enn Obama som kommer i skyggen i dag, men han skal huskes som den antikrist han er og blir, for makan til feig f. og alle de som satt å styrte galskapen hans selvsagt. Og de som fikk gjennomgå var sivile, så på listene over flykninger det er isis folk hele jengen, og disse jobber under Cia og og det har flere mulvarper fortalt Illuminati og «the new world low order» og at det med sikkerhet er at om Hillary Clinton hadde vunnet kan det hende vi ikke hadde sittet å skrevet noe som helst for hun var som våre blødtørstig og det står jeg for det har de bevist og det er skammelig

 6. Helt rätt. Det är två falanger av den ekonomiskt dominerande klassen som står mot varandra. Jag tror dock att enda sättet att stoppa Trump är om någon lyckas mörda honom. Hans stöd bland USAs befolkning verkar växa om man får tro de nyaste opinionsundersökningarna. Bl a stöder ett klart flertal amerikaner att gränsen mot Mexiko verkligen stängs. Hittills har den varit genomsläpplig som ett såll.

  • Plutokratene i Silicon Valley er rasende—–Trump vil satse på hjemlige ingeniører—-ikke billige fra Sør-/Ost-Asia–

 7. Fantstisk valg av illustrasjon! Den forteller det meste om kulturen det hele foregår i. «Ville Vesten er ikke som før» het det i en vise om Davy Crockett, men det er jo nettopp det det er! Ville Vesten er akkurat som før når fernissen skrelles av slik Trump har gjordt.

 8. Det ser ut til at Trump ikke har kontroll over de viktigste politiske våpenene.
  Media kjører massivt mot han og det kan vel ikke gjøre noe med. De er styrt av økonomisk makt, og de tunge kapitalistene som står bak, rår han ikke over.
  Etterretningstjenesten ser det heller ikke ut til at han har kontroll på. Her kan han bytte ut ledere, men ikke uten kamp.
  Her har han et kjempeproblem.
  Når maktkampen ikke kan vinnes med politiske midler, vil det være kuler og krutt som avgjør.

 9. For et par uker siden ble det vist en dokumentar om Trump familien på NRK2.
  Den startet med hans bestefar i den ville vesten. Han var tydelig en slik person som blir skutt i alle western filmer hvor det gode seirer over det onde. Som regel gikk det nok ikke slik i virkeligheten. Den viste på en overbevisende måte hvordan han, deretter hans sønn og deretter hans søn Donald Trump har tråkket seg fram med alle midler og skapt den rikdommen han baserer sin makt på i dag.
  Utmerket.
  Spørsmålet er: Hvorfor har de laget denne og sendt den ut i media? Den kom like etter at han ble innsatt som president. Hvorfor får vi ikke se historia til Clinten familien og andre røvere vist på samme utilslørte måte? Der er nok mange lignende historier der borte.

  • «Hvorfor har de laget denne og sendt den ut i media?»

   De har gjort det for å demonisere Trump, slik at han skal fremstå som en outsider og fantastisk anti establishment-fyr i den gemene hops øyne. Det kalles markedsføring.

   Når den gemene hop — takket være MSMs konstante, hysteriske Trump-demonisering — er helt overbevist om at Trump jobber MOT «eliten», kan nettopp denne skjulte eliten (som eier både Trump og MSM og sentralbankene osv.) la Trump øke fullmaktene til politistaten. Og de kan la ham innføre stadig mer drakoniske policies.

   Mens alles blikk nå er vendt mot innreiseforbudet i USA, er det ingen som ser hva Trump foretar seg i Midtøsten, på vegne av sine puppet masters i Israel. Ingen legger merke til bombingen han allerede har begynt med. Ingen ser at han fortsetter Obamas nedslaktning av sivile i land som Jemen, Syria og Irak. Og ingen har fått med seg hans aggresjon mot Iran, som han akter å ødelegge fordi sjefen i Israel forlanger det.

   • Du er nok inne på noe her. Det er flere grunner til at jeg slettes ikke er overbevist om at han har tenkt å levere varene. For det første er han på godfot med Netanyahu og hans gode amerikanske venn Larry Silverstein, som Trump uttalte i et intervju at han mente var en kjernekar. Det er han slettes ikke. Ingen av dem. For det andre snakker han ikke om alle de som er blitt drept av ‘Bushama’-politikken, kun om de tusener av amerikanere som mistet livet som følge av dette. Men han er en interessant fyr, og det er ganske fornøyelig å høre gærninger som Brende, Egeland og resten av hylekoret hyklerisk fordømme Trump for å være uansvarlig rasist. Like fornøyelig er det å lese at alle mulige forståsegpåere i USA fabler om å være på kant med grunnloven, mens hvem som helst kan se at det er en dårlig vits tatt i betraktning av hva hans to forgjengere bedrev presidentskapet sitt med. Rasere hele land, og drepe millioner… På løgnaktige påstander uten fnugg av bevis for noe som helst. Snakk om sirkus! 🙂

 10. «Ball i den borgerlige leier.»
  Både i USA og i Norge.Og i den globale selvutnevnte liberale elite.Med MSM som talerør.

  Dette handler ikke (bare)om borger-og proletar.Det handler om geopolitikk og økonomisk utvikling.
  Den hjemlige arena fylles i morgentimene av -den pågående kampanje mot Trumps utspill.
  Av PSTs uttrykte uro for russisk spionasje,koblet med «usikkerhet om Trumps grep om makten.»(v/Grandhagen).
  Brochmann II utvalget,om konsekvensene av stor innvandring.Og SSBs tall om nedadgående lønninger.(Gjennomsnittlig -økning på 1,6% er lønnsnedgang,reallønn for noen ,også nominelt for andre yrker.)

  Realiteten kan altså ikke lenger bortforklares.Det som nå kommer,som et brev på posten i gamle dager,er hardnakkede påstander om at dette er uunngåelig,og dessuten moralsk høyverdig.

  All opposisjon skal demoniseres,i den globale mobilitets navn.Som om de grenseløse kosmopolitter er framtidas gode riddere.Og at motstandere av fri flyt av kapital og folk er krypto-fascister.
  MSM er nå talerør for Status Quo.Fremst i gatebildet finner vi de hel-og halv-glamorøse .Og i -spaltene avslører de seg,med sine krav om lettere adgang til arbeidslivet-via lavere lønninger.

  De som vil arbeide for den vanlige arbeidskraftsselger behøver ikke gjøre Trump til helt.Like lite som kravet om grensekontroller er det samme som fascisme.Det nytter altså ikke å begrense seg til å skyte på de 0,1 % .
  MSM representerer flere,innkludert de 10-20% aspirerende middelklasser.Det er disse sisste som skriker høyest,og får hovedoppslagene i NRK.

 11. Enig i det meste som skrives her. Det er nok endel mennesker i dypstaten som setter opp scenarioer for hvordan få han fjærnet. Når det imidlertid snakkes om å «få han diskreditert» så tror jeg ikke dette er noe som legges ned mye arbeid i, all den tid han klarer det helt på egen hånd. Det snakkes i slike situasjoner om «en løs kanon på dekket.» I dette tilfellet er det vel mer realistisk å snakke om åpen ild i kruttmagasinet. Hva er oddsen på at han sitter ut perioden?

 12. «Kampanjen mot ham tar åpenbart sikte på å styrte presidenten.»

  Nei.
  Naturligvis ønsker mange i den gemene hop å få styrtet ham. Men kreftene som satte igang denne kampanjen — og som også trekker i Trumps tråder — ønsker bare å maksimere splittelsen i befolkningen. Det er den gamle splitt-og-hersk-strategien. Når arbeider- og middeklassen er opptatt med å slåss seg imellom (over identitetspolitikk o.l. uviktigheter), legger de ikke merke til hvem som styrer Trump. Dermed kan disse mektige kreftene fortsette å loppe folk uhindret.

 13. «Barack Obama skapte en politistat mer omfattende enn noen president før ham. Denne politistaten står nå til disposisjon for Donald Trump – eller gjør den det? Det vil vise seg.»

  Trump har ihvertfall gjort det klart at han støtter the PATRIOT Act. Og at han ønsker å øke overvåkningen massivt. Han har også ved flere anledninger sagt (bl.a. på Twitter) at han mener dødsstraff er den riktige skjebnen for varslere som Snowden og Manning.

 14. Vi hadde alle kommet nærmere av forståelse av hva som foregår om vi hadde lagt bort alle spekulasjoner om retorikk og heller sett hva som har foregått på bakken siden Trump overtok i USA.
  I Jemen er kampene trappet opp og amerikanske soldater dør.
  I Syria får USAs proxystyrker tyngre og farligere våpen. Syrian Democratic Forces og kurdiske YPG.
  I Syria overveier Trump å sette opp No Fly Zones.
  Dette skal diskuteres med vennen Netanyahu når han ankommer Washington 15 februar.
  I Polen rykker USA/Nato nærmere Russergrensa og øver med live-ammunisjon av tyngste slag.
  I Ukraina har KIEV-armeen og paramilitære åpnet en lang front mot Folkerepublikken Donetsk.
  Harde kamper med mange døde har pågått siden 28 januar.
  Ikke noe av dette ville ha skjedd såfremt det ikke var grønt lys fra Trump.
  Trump-epoken vil bli den mest krigerske USA noen gang i sin historie har hatt.
  Det er allerede lett å se hvis man fokuserer på praksis og fakta istedet for ord.

  • Jeg har ingen illusjoner om Trumps godhet, men jeg tror verken han eller USA er klare for en storkrig nå. Jeg kan naturligvis ta feil, det skjer jo en sjelden gang. Internt står Trump overfor et mulig kupp, og må gjennomføre store utrenskninger før han har mange nok lojale folk i nøkkelposisjoner. Eksternt har han tapt allierte i Europa, og han kan ikke angripe hvem han vil. Jeg kan heller ikke se at USA reint militært er klar for en storkrig, men jeg må innrømme at jeg ikke er noen militærekspert. For meg ser det ut som om det foregår et paradigmeskifte i USA og USAs forhold til verden. Akkurat åssen det vil utspille seg, kan jeg ikke se. Jeg har ingen krystallkule. Men dramatisk blir det, det kan vi være enige om.

  • John McCain og Lindsey Graham har nettopp vært i Ukraina og oppfordret ukrainske tropper til å gå til angrep på den russiske delen av landet. En kan f.eks lese mer om dette her:

   https://www.sott.net/article/341438-Got-the-key-Its-time-to-lock-up-John-McCain-and-Lindsey-Graham

   Trump anklager John McCain og Lindsey Graham for å forsøke å starte tredje verdenskrig.

   Trump kan umulig ha mye innflytelse over miljøet rundt fascistene i Ukraina, siden de i lang tid har kommet med nedsettende uttalelser om ham. Denne russiske kilden kan melde om panikk i Kiev, etter at Trump ble president:

   http://www.fort-russ.com/2017/02/kiev-between-america-and-russia-part-2.html

   «The Ukrainian foreign minister’s statement speaks to the confusion, if not panic, that is gripping Kiev since Donald Trump’s inauguration. My sources with connections in Ukraine have confirmed that this attitude is prevalent in the ranks of the Ukrainian Armed Forces. The opinion of Ukrainian “volunteers” from the neo-Nazi battalions boils down to a simple formula: “Trump will gift Ukraine to Putin.” Poroshenko’s entourage, as far as we can judge, fears something else much more: a financial and political audit of the actions of the current Ukrainian leadership conducted by the US.»

   Hvis Trump i utgangspunktet ikke er interessert i å skape tredje verdens krig, noe som er sannsynlig, siden det vil ødelegge alle hans planer for et sterkt og velfungerende USA, vil heller ikke mobiliseringen i Europa være noe Trump prioriterer å bruke tid på. Det er tross alt en arv fra Obama. Trump kan ikke kjempe alle slagene mot sine fiender i Washington på en gang.

   Trump har allerede gang på gang nå vist at han følger opp sine egne valgkampløfter. Det betyr at det blir mye krig fra USAs side, mot det han oppfatter som jihadister, og deres støttespillere. Det er vel også en av grunnene til at store deler av den vestlige maktelite nå mildt sagt er bekymret over utviklingen.

 15. Jeg reagerer egentlig mest på hykleriet. Altså: Det er flott at folk demonstrerer mot Trump, og at de demonstrerer mot innreiseforbudet. Men da burde de sannelig også demonstrert enda mer mot alle krigene som ble igangsatt av Bush og Obama, og som Norge også har vært med på. Og de burde demonstrert mot Trumps fiendtlighet overfor Iran, og hans ubetingede støtte til Israel. Og mot krigføringen han allerede har igangsatt eller videreført i land som Jemen, Irak og Syria. Og mot de «moderate opprørerne» han fortsetter å væpne, som en videreføring av en gammel amerikansk tradisjon. (Til tross for løftene om å slutte med denne praksisen.)

  Men etter 22. juli 2011, tør ikke norske politikere, journalister eller redaktører lenger å uttale seg kritisk mot Israel. Norske opinionsdannere våger ikke si noe som kan oppfattes som «antisemittisk», for da vet de at Norge risikerer et nytt 22/7.

  Både PST og mesteparten av Stortinget vet utmerket godt hvem som egentlig sto for skytingen på Utøya.

  Siden det offisielle Norge ikke våger si noe som kan oppfattes som Israel-kritikk, ser vi også at det norske etablissementet faktisk er positive til politikken Trump akter å føre i Midtøsten og mot Iran. Derfor ble Dagbladet angrepet hardt av venstresiden (og høyresiden) da avisen var «rasistisk» nok til å påpeke det faktum at Kushner er en jøde med liten politisk erfaring.

  Det mest bekymringsverdige med denne splitt-og-hersk-tiden vi lever i nå, er at det ikke lenger finnes nyanser. Alt er bare svart mot hvitt. Trump-tilhenger eller -motstander. Og er man først tilhenger av ham, da er man også automatisk positiv til alt han foretar seg. Og er man motstander, er man automatisk negativ til alt han foretar seg. Og den eneste kritikk det er godtatt at man retter mot ham, er den som går på de identitetspolitiske sakene. Nesten ingen snakker om utenrikspolitikken hans, om opprustningen av militæret og atomvåpenarsenalet. Eller om hans bånd til Goldman Sachs, Israel, militærindustrialistene, osv. Det eneste han kritiseres for er at han er en «rasistisk, kvinnemisbrukende kvinnehater». Hva med å heller kritisere ham for å være en sionistisk, Kina-hatende, krigshissende politistattilhenger som vil øke overvåkningen, gi mer penger til Wall Street og attpåtil drepe varslere som avslører krigsforbrytelser?

 16. Pål: Jeg har heller ingen krystallkule,men det kan være slik at den verbale krigsretorikken Trumpadministrasjonen slynger ut kan utløse militære begivenheter som ikke er timet i det hele tatt. Hvis man roper høyt i en snøras-farlig dal er det nok til å utløse et skred.
  Utenriksminister Rex Tillerson vil nekte Kina adgang til de omstridte øyene i SørKinaHavet og sender krigsfartøyer inn i kinesisk territorial farvann. I helt nye tonelag ber Kina USA om å dra til helvete og komme seg vekk.
  Det som høyst sannsynlig vil skje er at Kina oppretter et skarpt militært hegemoni i det omstridte område og sogar setter opp en AIR DEFENCE IDENTIFICATION ZONE. Tilsvarende det prosjektet som Trump-administrasjonen drøfter nå for Syria: en NO FLY ZONE.
  Sist man drøftet dette i Obamaadministrasjonen var det ikke politiske vurderinger som bremset det, men at det ble avsindig dyrt med safe-zones/no fly zones i Syria.
  Min prognose for militær opptrapping vil skje ved at Kina tar et kraftfullt nakkegrep om det de betrakter som sine øyer i SørKinaHavet og da stiger temperaturen også i Pentagon og Nato. Ønsket eller ikke. Ting har sin egenlogikk.

  • Iran har nettopp sagt at de skal kutte ut petrodollaren, og Trump har allerede lovet å angripe Iran på vegne av sine puppet masters i Israel. Alle som dropper dollaren blir angrepet. Iran har heller ingen Rothschild-kontrollert sentralbank, og alle som mangler dette blir, som kjent, også angrepet.

   Jeg regner med at det kommer et ganske stort falsk flagg-angrep i Vesten snart, og at Iran får skylden. Da har Trump påskuddet han trenger for å «innføre fred og demokrati» i Iran.

   Naturligvis kommer Norge til å logre med halen og sende avgårde alt vi har av jagerfly når Trump/Israel forlanger det. Norge lar seg ikke be to ganger når fred og demokrati skal innføres.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.