Omgruppering og vedvarende fare for mer krig i Syria

0

Terrormilitsenes nederlag i Øst-Aleppo var et hardt tilbakeslag for USA og deres allierte, men det var et slag, og ikke slutten på krigen. Det pågår nå omgruppering blant de antisyriske kreftene.
Den syriske armeen fortsetter å oppnå framgang mot terroristene på ulike fronter, både ved Al-Bab i retning Tyrkia og mot Palmyra i øst. Syria vinner også terreng på fronten i sør ved Daraa på grensa til Jordan.

Amerikanske Stratfor melder om at jihadistene har slåss seg i mellom:

Fighters from rival Islamist groups clashed in northwestern Syria on Feb. 13, as infighting among anti-government forces continues to degrade opposition capabilities in conflict, Reuters reported. The latest clashes took place between Hayyat Tahrir al-Sham, a newly formed conglomeration of factions including Jabhat Fatah al-Sham, and the hardline Jund al-Aqsa group. Fighting took place in the countryside north of Hama and in southern Idlib province, according to activists and fighters not involved in the clashes. Rebel infighting has increased in parts of the country under opposition control since the fall of Aleppo late in 2016, enabling the Syrian government to bide its time and to focus its resources on the Islamic State.

Men de statene som står bak intervensjonskrigen har ikke gitt seg. Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğan har vært på en rundreise til Saudi-Arabia, Bahrain og Qatar og det sentrale temaet for samtalene var å skape en fastere allianse mot Iran.

CIAs nye sjef, Mike Pompeo, har også engasjert seg for en slik strategi, skriver den tyrkiske avisa Hürriyet. I Ankara sa Pompeo at Trumps regjering vil utvikle en ny strategi, som vil bli gjort kjent i april.

Washington Times melder at Trump har godkjent et våpensalg til Bahrain som Obama hadde blokkert.

While the White House declined to discuss its plans, one U.S. official directly involved in the transfers told The Washington Times that a roughly $300 million precision-guided missile technology package for Riyadh and a multibillion-dollar F-16 deal for Bahrain are now in the pipeline ready for clearance from the new administration. …
“These are significant sales for key allies in the Gulf who are facing the threat from Iran and who can contribute to the fight against the Islamic State,” said the official, who spoke on condition of anonymity. “Whereas the Obama administration held back on these, they’re now in the new administration’s court for a decision — and I would anticipate the decision will be to move forward.”

Israels statsminister Benjamin Netanyahu skal møte Donald Trump og diskutere strategien mot Iran. Han vil opplagt presse på for en mer aggressiv linje fra USAs side og han møter en administrasjon som er svekket etter at Trumps sikkerhetsrådgiver, Michael Flynn, ble nødt til å trekke seg.

Flynn ble felt fordi han ønsket å forbedre forholdet til Russland, og det er grunn til å regne med at krigshauker som John McCain vil få blod på tann og fortsette kampanjen for en mest mulig fiendtlig holdning til Russland.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.