Kongressen i USA: Fullmakt til angrep på Iran

0

Mens offentligheten i USA er fullt opptatt med helt andre saker har Kongressen behandlet en lov som vil gi presidenten fullmakt til et såkalt «preventivt» angrep på Iran. Loven har den megetsigende tittelen:

To authorize the use of the United States Armed Forces to achieve the goal of preventing Iran from obtaining nuclear weapons.

Kjernen i loven uttrykkes slik:

The President is authorized to use the Armed Forces of the United States as the President determines necessary and appropriate in order to achieve the goal of preventing Iran from obtaining nuclear weapons.

Lovforslaget er fremmet av representanten Alcee Hastings, Demokratene, Florida. Det kan lastes ned her.

Hvorfor kommer dette nå? Ron Paul Institute har følgende kommentar:

President Trump — and, importantly, his entire national security team — has been extraordinarily aggressive toward Iran, repeatedly threatening that country both at the negotiating table and on the battlefield. H.J.Res 10 would be just the blank check the Administration craves to realize such threats.

And thanks to ongoing US and allied sabre-rattling in the Persian Gulf, tensions continue to escalate. At the end of this month, the UK, US and allied military forces will take part in operation «Unified Trident,» a joint exercise in the Persian Gulf that will simulate a military confrontation with Iran.

Og man kan jo spørre seg hvordan Washington ville ha reagert hvis parlamentet i Iran, majlis, hadde vedtatt en fullmakt om å gå til krig mot USA og den iranske marinen hadde begynt felles militærøvelser med Kina i Mexicobukta der de simulerte angrep på USA.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelEuroparådet kaller Gaza-beleiring for kollektiv avstraffelse
Neste artikkelDanmarks justisminister vil gi politiet fullmakt til å blokkere nettsider
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).