Kongressen i USA: Fullmakt til angrep på Iran

22

Mens offentligheten i USA er fullt opptatt med helt andre saker har Kongressen behandlet en lov som vil gi presidenten fullmakt til et såkalt «preventivt» angrep på Iran. Loven har den megetsigende tittelen:

To authorize the use of the United States Armed Forces to achieve the goal of preventing Iran from obtaining nuclear weapons.

Kjernen i loven uttrykkes slik:

The President is authorized to use the Armed Forces of the United States as the President determines necessary and appropriate in order to achieve the goal of preventing Iran from obtaining nuclear weapons.

Lovforslaget er fremmet av representanten Alcee Hastings, Demokratene, Florida. Det kan lastes ned her.

Hvorfor kommer dette nå? Ron Paul Institute har følgende kommentar:

President Trump — and, importantly, his entire national security team — has been extraordinarily aggressive toward Iran, repeatedly threatening that country both at the negotiating table and on the battlefield. H.J.Res 10 would be just the blank check the Administration craves to realize such threats.

And thanks to ongoing US and allied sabre-rattling in the Persian Gulf, tensions continue to escalate. At the end of this month, the UK, US and allied military forces will take part in operation «Unified Trident,» a joint exercise in the Persian Gulf that will simulate a military confrontation with Iran.

Og man kan jo spørre seg hvordan Washington ville ha reagert hvis parlamentet i Iran, majlis, hadde vedtatt en fullmakt om å gå til krig mot USA og den iranske marinen hadde begynt felles militærøvelser med Kina i Mexicobukta der de simulerte angrep på USA.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


22 KOMMENTARER

 1. USA er like glad i å krige som Tyskland var for snart 80 år siden. Med andre ord bruker dem samme metoden som nazistene gjorde i denne perioden. Det er intet nytt under solen.

  • Tyskland var vel ikke så glade i å krige, men de måtte jo forsvare seg mot de som erklærte krig, angrep og til slutt beseiret dem, altså de som styrer verden nå. Om noen har fortalt deg og meg noe annet, er det vel strengt tatt versjonen til de som styrer verden nå vi har blitt foret med? Og hva er det som får deg til å tro at de som styrer verden nå er inkarnasjonen av sannhet og visdom, det er vel strengt tatt svært få ting som tyder på det? Sannheten setter oss fri sier vel ordtaket og da er det vel på høy tid at noen også begynner å avdekke den etter all sannsynlighet største løgnen som noen gang har florert i hjernene våre, plantet på vegne av noen som har svært mye å skjule og ikke vil oss vel. Vi kan starte her:
   «Adolf Hitler’s Struggle For Peace»
   https://www.youtube.com/watch?v=TW-pw4rRvUI

 2. Nå er det seg selv de skyter på og merket leste i fra utendlands departementet tweet at den time lange teleonsamtalen med Trumf ble brutt i fra Trumf sin side så da er det jo pussig at våre vestlige korrespodenter forteller om en timelang samtale som ikke er funnet sted. Og hva skulle Russland som har helt stille i jernbrepet til Nato ikke har gjort noe, ikke en gang når Nato framrykker med tungt militært våpen nærmere Russland for å virkelig manne fram en storkrig som vil gi Russland skylden. Hvet ingen hvorfor utenrikskomisjonen ikke fikk visa eller innreise til Russland for ett parr dager siden så vil du som en vanlig nordmann få veiledning om politisk asyl om du søker deg til Russland, og til dere som er kristne og hvet at våre fiender til syvende og sist skal ha fjernet navnet Jesus en gang for slik at Luzifer skal fortsatt sitte trygt som vanlig, Jeg er en nytids levende himmelsendt og vinen gitt ved frelse så om dere vil lytte so er det ingen vits å røre runt i grøten vi må alle med gode hensikter for verden be for at den fortsatt ikke skal straffe de uvitende og de som vanskelig kommer ut av satans grep slik vi ser Russland som land hele tiden må så da er det så jævelig at ikke flere får lest det Putin gang på gang får fortalt oss. Han vil stoppe «the new world low order» og hvis ingen hvet hva som er planene der så ikke skyld på Putin for han samarbeider ikke lenger med satanister og ingen satanister kommer inn i Russland heller. I Norge var set 3 i stortinget som gikk til krig mot Iran det var Jens Støre, og Halvorsen. Uten engang å infiormerer det Norske storting som kan kalles storting=kongressen så hva skriker vi om når vi lar 3 drittsekker på vårt storting gjøre Norgews værste forbrytelse i all den tid Demokratiet HAR VERT VÅR STYRINGFORM DE UNNLOT Å FORTELLE STORTINGET HVA PLANENE DERES VAR OG BLE TIL de er skikkelig krimminelle og av den grunn burde alle 3 stilles til domstol utendoe Norges grenser da våre dommere ikke lenger følger Norskee grunnlover men er blitt enda værre Eu burokrTER ENN DE SOM ER SENDT NEDOVER

 3. «Kongressen i USA: Fullmakt til angrep på Iran»

  Sinnssykt. – Særlig siden Iran ifølge CIA avviklet atomvåpen-utviklingen sin i 2003.

  Men bemerk at reelt iransk atomvåpenprogram IKKE er nødvendig for at USA søker å «achieve the goal of preventing Iran from obtaining nuclear weapons», gjerne militært.

  Det er kun påskudd, myntet på paranoide USAske kongressmedlemmer. Samt USAs øvrige «paranoidifiserte» befolkning.

  Vi kan bare håpe tilstrekkelig mange av USAs kongressmedlemmer ikke støtter vedtak av fullmakten til militær knusing av også Iran. 8-[

 4. Jeg forstår ikke hvorfor dette overrasker folk her inne.

  Trump har da hele tiden vært åpen om at han akter å angripe Iran på vegne av sine puppet masters i Israel. Det har vært kjent siden før han startet presidentkampanjen sin. Hans aggresjon mot Iran var selve grunnen til at Israel installerte ham i det hvite hus.

  Men legg også merke til den amerikanske aggresjonen mot Russland, som fortsetter under Trump. Et ubeleilig faktum som ikke bør nevnes, kanskje?

  • Og legg også merke til at i dag går norske MSM massivt ut med en nyhet om et angrep mot datasystemer tilhørende Arbeiderpartiet, og det er selvfølgelig også her Russerne som står bak for å influere valget. Akkurat som i USA.

   Jeg tror ikke et sekund på det. Selvfølgelig spionerer både Russland, Kina, USA, Israel og flere til på hverandre og alle andre så mye de kan 24/7, og gjør andre ting mot informasjonsteknologiske systemer også innimellom, jfr. stuxnet, men dette er normaltilstanden i etterretningsverdenen, og de går ikke ut med stort i offentligheten. En sånn vulgær «AP hacket av Russland!»-kladeis til frokosten er anti-russisk opprustningspropaganda.

   • Nyheten om russisk hacking av AP kom vel strengt tatt i går.

    Ved å spille offer for russisk hacking får sikkert AP en hel del sympatistemmer. Nå må høyresiden også se til å bli hacket av russere, slik at de får utjevnet forskjellen!

    Ikke sånn å forstå at det utgjør noen stor forskjell om det er AP eller Høyre som styrer Norge, særlig ikke hva utenrikspolitikk angår. Men jeg foretrekker likevel at AP holdes utenfor regjeringskontorene.

   • Men for å spekulere litt:

    Når AP nå hevder at Russland har hacket dem, betyr det vel faktisk at en stor lekkasje/avsløring er nært forestående, og at AP vet dette. Og denne må bortforklares som «russisk hacking», siden den trolig er svært uheldig for personer i Norges maktapparat.

    I USA var det insideren Seth Rich i DNC som sto for lekkasjen, og ble behørig likvidert like etterpå. I Norge kan det tenkes at det er en insider i AP som har lekket noe uheldig — kanskje om sentrale AP-folks bånd til Clintonstiftelen (menneskehandel-, narkohandel- og terrorfinansieringsorgan).

    Da er det vel på sin plass at avsløringene bortforklares som noe «russiske hackere» står bak.

    Omveltninger er på gang, og det kan se ut til at det er en maktkamp blant politikerne i Norge også.

   • Takker for påpekelsen, AF – nøyaktig som tenkt selv om saken da den kom.

    Her er et ferskt brev fra Russlands ambassade om at:
    «PST bekrefter russisk informasjons­operasjon mot Norge for første gang. * Gjennom et falskt brev, falske nyheter og en russisk etterretningsoffiser i Oslo skal Russland ifølge Politiets Sikkerhetstjeneste ha prøvd å påvirke Nobelkomiteen for å unngå at fredsprisen havnet i Ukraina.»

    Ambassadens kommentarer i brevet til NRK kan vanskelig ses som annet enn fullstendig saklige.

    Og «å unngå at fredsprisen havnet i Ukraina» – hvor vanskelig kunne det være?? – Eller mener NRK å antyde at den russiske ambassadens folks tillit til Nobelkomiteens gangsyn er helt fraværende, slik at «å sikre at fredsprisen 2015 deles ut til Ukrainas president, Petro Porosjenko», var en reell mulighet? – Trolig kun i NRKs etterhvert forunderlig propagandistiske forestillingsverden. Og m.a.o. BS.

    «Det virker underlig at NRK bruker tid og ressurser på slike konstruerte saker. I NRK må man forstå at en viktig del av det daglige arbeidet til diplomater fra ethvert land er innsamling og analyse av informasjon om innenriks- og utenrikspolitikk, utveksling av synspunkter med våre partnere, og mye mer.

    Møter i Nobelkomiteen, deriblant det De nevner, inngår nettopp i dette. På bakgrunn av den enorme interessen verden over, og også i Russland, for Fredsprisen, møter representanter for ambassaden fra tid til annen medlemmer av Nobelkomiteen, fordi de er interessert i situasjonen med hensyn til de nominerte til Fredsprisen. Og vi er takknemlige overfor våre samtalepartnere ved Nobelinstituttet for interessante og innholdsrike samtaler.

    Til den årlige fredsprisutdelingen i desember i Oslos rådhus, for øvrig, inviteres alle ambassadørene som er akkreditert i Norge – er PST klar over det? Dessuten hadde herr Njølstad på dette tidspunktet nettopp tiltrådt i stillingen ved Nobelinstituttet og å hilse på ham er en normal og hyggelig høflighetsvisitt i den diplomatiske praksis.

    Forsøk på å se helt vanlige, kanskje endog rutinepregede diplomataktiviteter som «russisk etterretningsvirksomhet» virker paranoid. Det er høyst beklagelig at det i dette «spionspillet» også deltar statlige strukturer, som burde slåss mot reelle, ikke konstruerte trusler, som for eksempel internasjonal terrorisme, narkohandel, ulovlig våpensalg, og den statlige kringkastingen bringer dette videre. Det er norske skattebetalere, ikke vi, som må avgjøre hvor profesjonell og faglig egnet etterretningstjenesten er. Men slik er det åpenbart enklere å rettferdiggjøre sin eksistens og en sjenerøs finansiering.
     
    I den senere tid er det blitt på moten å forklare egne fiaskoer med Russlands «etterretningsoperasjoner». I det store og hele ser vi bestrebelser på å skape et negativt inntrykk av Russland, Moskvas «skyld» i det som andre er skyldige i (husk bare E. Snowdens avsløringer). Demonisering av Russland brukes også til å rettferdiggjøre tildeling av videre fullmakter for etterretningstjenesten til å blande seg inn i innbyggeres privatliv.

    I alle fall er det lettere å skremme den egne befolkningen med den «russiske trussel», «russisk etterretning» og «hybridkriger» enn å bekjempe terrorister og ekstremister (slik Russland og Syria gjør) eller finne nyhetssaker som virkelig er viktige for landene våre.»

    Kilde: https://www.nrk.no/norge/xl/pst-bekrefter-russisk-informasjons_operasjon-mot-norge-for-forste-gang-1.13339968

  • Jeg anbefaler at du presiserer hvem som er overrasket over den nevnte pågående prosessen her inne KZ. For den som kommer innom sporadisk, og leser noen av dine kommentarer – vil kunne tolke din misoppfatning bokstavelig og videreformidler det feilaktige meningsinntrykket du gir av mange folk her inne..

  • Jeg har merket meg dette, og må gi deg rett på begge punkter.

   Trump har allerede løpt fra sine valgløfter. NSA styrer i virkeligheten som før, med noen personskifter.
   Business as usual, det blir mye, mye verre, før det blir bedre.

 5. Korriger meg om jeg tar feil, men annonserte ikke Iran her for et par dager siden at de går bort fra dollaren?
  Ellers ser man men tanke på ordelaget fra den nye administrasjonen i USA at den de siste dagene har endret seg. Israel og Russland blir nå «karakterisert» på en mer karakteristisk kjent måte fra Obamas tid.
  Kan han ha rådgivere bak seg som demper de krasse uttalelsene og avstanden mellom gammelt og nytt styresett?

 6. Donald Trump og Kongressen følger opp USAs foretnings ide som er evig krig. Dette ser forøvrig ut til også å være Norges foretnings ide. Flykjøp som på sikt koster hundrevis av milliarder. Nå også ubåter fra Tyskland.
  Dette mens diskusjonen går om hvordan de kan få til en reduksjon av trygder og pensjoner.
  At Russland er den store stygge bjørnen er ikke noe nytt. Slik har det vert i hundrevis av år. Glemt er russernes innsats
  for å befri landet fra nazi åket!
  Det er riktig som blir hevdet her at det var Frankrike og Storbritania som erklærte krig. Men vi kan ikke glemme forhistorien til dette. Hva nazistene drev med kom fram i hele sin uhyggelige sannhet da krigen var over.
  USAs historie i forholdet til Iran må vi heller ikke glemme. Mosadeg, som var en demokratisk valgt president ble «avsatt» av Storbritania/ USA fordi han ville at det iranske folk skulle høste fruktene av oljeproduksjonen.
  Tilbake i femti åra var jeg flere ganger med båt til Abadan. Det kom en mindre båt opp på siden for å toppe tankene.
  På båtdekket til denne båten satt britiske offiserer i sine hvite uniformer med drinker i hånden, mens iranere nærmest kledd i filler jobbet på dekket. Termometeret viste nesten 50 grader! Det var som en sa: Nå kan vi steke egg på dekket.
  Imperiet ønsker stadig nye kriger. Mer enn 50% av det amerikanske stats budgettet blir brukt til millitær produksjon og millitæret. Her ligger enorme fortjenester! Dette mens halvparten av det amerikanske folket er kastet ut i fattigdom.
  For å få til forandring er det bare en mulighet: at folket greier å kaste forbryterne og ta makta!

 7. Jeg tror vi må sette denne Hat-Russland kampanjen som alle media står for i kronologisk sammenheng.
  28 januar startet Kiev – som i sikkerhetspolitikk er fullstendig underlagt USA/Nato – sin offensiv helt inn i østukrainske byen Avdiivka med TANKS.
  Så debuterte Trumps nye talskvinne i FN,Nikki Haley, torsdag 2 februar med en regelrett krigserklæring mot Russland som har vært undereksponert i våre media.
  Hun sier:
  Crimea is part of Ukraine.
  Our Crimea -related sanctions will remain in place until Russia returns control over the peninsula to Ukraine.»

  Her får vi minne om at krimbefolkningen i et antall av rundt 80% stemmeberettigede den 16 mars 2014 stemte for tilknytning til Russland.96% for dette.
  Hvis dette er den nye amerikanske politikken mot Russland må naturligvis Nato-media underbygge den med Hat-Russland kampanjer,ellers vil den jo ikke lykkes på noe vis.

  En vilken som helst etterretningstjeneste kan naturligvis lage «russisk hacking» i Norge, men om det var russisk hacking er jo ikke dette noe annerledes enn hva alle andre stormakter driver på med. Alle hacker.
  En kan se av artikler i Aftenposten at Russerhat er forlangt av USA/Nato i Norge over en lang tid nå.
  Men mediakrigen må trappes opp skal det bli fart på the shooting wars.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.