Kongressen i USA: Fullmakt til angrep på Iran

0

Mens offentligheten i USA er fullt opptatt med helt andre saker har Kongressen behandlet en lov som vil gi presidenten fullmakt til et såkalt «preventivt» angrep på Iran. Loven har den megetsigende tittelen:

To authorize the use of the United States Armed Forces to achieve the goal of preventing Iran from obtaining nuclear weapons.

Kjernen i loven uttrykkes slik:

The President is authorized to use the Armed Forces of the United States as the President determines necessary and appropriate in order to achieve the goal of preventing Iran from obtaining nuclear weapons.

Lovforslaget er fremmet av representanten Alcee Hastings, Demokratene, Florida. Det kan lastes ned her.

Hvorfor kommer dette nå? Ron Paul Institute har følgende kommentar:

President Trump — and, importantly, his entire national security team — has been extraordinarily aggressive toward Iran, repeatedly threatening that country both at the negotiating table and on the battlefield. H.J.Res 10 would be just the blank check the Administration craves to realize such threats.

And thanks to ongoing US and allied sabre-rattling in the Persian Gulf, tensions continue to escalate. At the end of this month, the UK, US and allied military forces will take part in operation «Unified Trident,» a joint exercise in the Persian Gulf that will simulate a military confrontation with Iran.

Og man kan jo spørre seg hvordan Washington ville ha reagert hvis parlamentet i Iran, majlis, hadde vedtatt en fullmakt om å gå til krig mot USA og den iranske marinen hadde begynt felles militærøvelser med Kina i Mexicobukta der de simulerte angrep på USA.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.