Jødisk leder fra Kiev: Antisemittismen i Ukraina setter det jødiske samfunnet i fare

20
Hyllest av fascisten Stepan Bandera er nå beskyttet av loven

Lederen for den Kiev-baserte Jewish Comitte, Eduard Dolinsky, har vært på besøk i Israel for å søke støøtte til kampen mot antisemittismen i hjemlandet. I en samtale med Jerusalem Post beskriver han situasjonen som svært dyster:

Antisemitism and Holocaust denial are among the struggles the community is grappling with. Dolinsky flags a failure by his country in monitoring antisemitism, partly stemming from a lack of any definition of antisemitism and hate crimes.

He points to numerous instances of vandalism of Holocaust mass graves and Jewish cemeteries, as well as continued glorification of nationalist Holocaust deniers and antisemites.

On New Year’s Day, for instance, a march to mark the birthday of Nazi collaborator Stepan Bandera saw participants yelling antisemitic slogans, including ‘Juden raus’ (Jews out!) in German. “It was guarded by hundreds of police… but after the march police told journalists they hadn’t seen any antisemitic incidents,” Dolinsky recalls.

According to Dolinsky, the glorification of Holocaust-denying Ukrainian nationalist groups is “getting worse by the day.”

Det Dolinsky beskriver, har jeg beskrevet mange ganger her på steigan.no. Regimet i Kiev er infiltrert av antisemitter og nazister og det hyller nazikollaboratører som Stepan Bandera. Men verken den norske regjeringa eller EU, for ikke å snakke om HL-senteret på Bygdøy har tatt dette alvorlig. De har vendt døve ører og blinde øyne til denne framveksten av en aggressiv antisemittisme og nazisme i Europa. Det interessant er, som også Dolinsky peker på i intervjuet, er at denne tausheten også gjelder Israel:

«It’s an absolutely unacceptable situation to which Israel does not react.”

Dovid Katz, som er tidligere professor i jiddisch-studier ved universitetet i Vilnius, Litauen, skriver for ConsortiumNews at Vesten har en farlig tendens til å undervurdere eller se bort fra oppvåkningen av nazismen i Ukraina og resten av Øst-Europa. Han skriver at det er særlig to punkter som går ut over Ukraina og ikke minst gjelder de nye medlemslanda i EU:

Det første er uformell aksept av nynazistiske elementer, symbolikk og ideologi som en del av enhver form for et angivelig sentrums mainstream. I Latvia og Estland, kan man se dette ved en stilltiende (eller ikke så stilltiende) statlig støtte til utmerkelser for disse landenes Waffen SS divisjoner. I Litauen kan det uttrykkes i statsstøttete minnesteder for den Litauiske Aktivist Frontens (LAF) mordere som utløste Holocaust jødiske naboer før de første tyske soldatene hadde kommet.

Men det er et annet problem som er mye dypere, og har ingenting å gjøre med disse mer prangende typer nazitilbedelse. Og det problemet er historie.

Det kan gjelde heltedyrkelse av Ungarns Miklós Horthy, av Kroatias hitleristiske Ustasja, Waffen-SS-divisjonene i Latvia og Estland eller slike folk som Ukrainas Bandera og hans OUN og UPA.

Det er en hån mot vestlige verdier at en NATO- eller EU-stat, eller kandidat til å bli det, gir statsstøtte til forvrengning av historien, tilsløring av Holocaust og oppbygging av samfunn som beundrer noen av de verste rasistene i historien.

Les også artikkelen Folkemord, fascisme og førerkult i Ukraina.

Og jeg spør igjen, som jeg har gjort så mange ganger før: Børge Brende, Erna Solberg og ledelsen for HL-senteret: Hvorfor er deres tause om nazismen og antisemittismen i Ukraina?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


20 KOMMENTARER

 1. Dette antisemitt-ordet får det til å vrenge seg i meg. Ikke alle semitter er jøder, men alle jøder er semitter. En semitt nedstammer fra Sem, en av Noahs tre sønner. Semittene finner vi i dag i Europa, Midt-Østen, USA, Kanada, Australia, New Zealand og boerne i Sør-Afrika – de alle er semitter, men den store majoriteten av semittene er ikke jøder, verken av blod eller ånd. Nordmenn er semitter, så da å si at vi skulle være anti-semitter, betyr at vi er imot oss selv, hvilket er absurd. En som kaller seg jøde må enten nedstamme fra Judah, en av Jacob/Israels 12 sønner eller følge Torahen (Det Gamle Testamentet). Anti-jødeisme hadde derfor vært langt mer presist enn antisemitisme.

  Men det er trist og leit at noen, i dette tilfellet jøder, føler seg forfulgt eller truet. Det er ikke slik det skal være, uansett slektskap eller tro. Men slik er det alltid, at et regime eller en gruppe peker på noen andre for å heve seg selv eller få fokuset bort fra seg selv.

  • Opphavsmyten om Noahs tre søner er sjølvsagt opphavet til ordet «semitt» – alle som stammar frå Sem (Shem). I følgje denne myten er alle i Afrika søner av Ham, altså «hamittar», medan resten av oss, altså dei som budde «langs kystane», er etterkomarar av Jafet. Rett skal vera rett. Men dette er altså ei mytisk framstilling.

   • Ingen myte, men fakta. Det er bare å se på folketallet i dag, regne seg bakover, så stemmer dette.

    Alle Noahs barn var lyshudede, da de nedstammet fra Adam/Adama, som betyr lys/hvit. Barna hadde med seg koner/damer ombord i arken, men Bibelen forteller ingenting om hvor mange koner/damer de hadde med seg, heller ikke av hvilken slekt de kom fra. Man antar at Hams barn er opphavet til de mørkhudede (de originale afrikanere og amerikanerne, samt indere), mens Jafet sine barn er opphavet til de gulhudede (russere og østover), og Sems barn antar man de med lys hudfarge (nord og vestover). Men før de flyttet på seg så tok disse barna og blandet seg, og dermed ble det flere nyanser i fargeskalaen. Det er nå iallefall det jeg har funnet ut etter ganske mange timer med studier av dette.
    Men du har kanskje brukt enda mer tid enn meg på å studere «myter»?

  • Jeg er naturligvis klar over dette, men jeg må sitere korrekt, og dette er det som ble sagt. Og vi skjønner jo at det han mener er negative holdninger til og angrep på jødene.

  • Er han enig med Wagners beskrivelse av jødenes modus operandi med å infiltrere befolkningen i det ladet de befinner seg for deretter å ødelegge nasjonen fra innsiden? Dette er jo så grov anti-semittisme og konspirasjonsteori mot jødene som det kan få blitt!

   Men jeg finner at eks-jøden Gilad Atzmon deler den samme videoen fra sin blogg under overskriften «Stop Everything You Do and Listen to this Rabbi!!! ».

   Det er også overensstemmende med hva den jødiske journalisten Barry Chamish skriver om i boka si SHABTAI TZVI, LABOR. ZIONISM AND THE. HOLOCAUST (pdf) som jeg leste for noen få år siden. Chamish henfører en slik organisert atferd til etterfølgerne av den jødiske Messias-kandidaten Sabbatai Tzvi (Sabbatai Zvi, Sabbatai Zevi) født i 1666 og hans arvtaker Jacob Frank.

 2. Nuvel for å vende blikket bort fra en bok full av røverhistorier og en moralkodeks på linje med ISIS:

  Jødehatet i østeuropa er så gjennomgripende at det er vanskelig å finne noen som ikke er skyldige.
  I dag er uten tvil ukrainske og polske ultra-nasjonalister de verste, i DETTE området, på verdensbasis er det det muslimske broderskap og deres underbruk Hamas, Hezbollah osv osv osv (og deres norske allierte, hvilket dessverre innkluderer Palkom m. avleggere) som er de verste.

  Det betyr ikke at de er uskyldsrene de som utsettes for artilleri og tanks-angrep fra Kiev heller.
  De hater jødene alle sammen, men sier det kanskje ikke så høyt.

 3. Og europeiske politikere advarer mot populisme og nasjonalisme i Europa bortsett fra altså i UKraina hvor det isteden dreier seg om (ekte) rasister, fascister og nazister. Det kan det se ut som NATO støtter disse farlige grupperinger som også har bevepnet seg og har opparbeidet seg krigserfaring øst i Ukraina. Og det neste blir vel kanskje at Ukraina får frihandelsavtale med EU med fri flyt av bla mennesker i hele Europa? Vi skal ikke se bort fra at fienden allerede sitter ved makten i Europa.

  • Kanskje har du rett, men kanskje er det begge deler. Dette vet jeg Pål Steigan ikke har undersøkt. Det burde han. Jan Hårstad har nylig skrevet om Chabad Lubavitch-sekten i Ukraina, og det finnes en del interessante diskusjoner og artikler hos The Saker også.

   Dette med at Israel ser for seg et mulig Khazaria på ukrainsk territorium, som lenken du deler diskuterer, er for øvrig en sak med utgangspunkt i en kommentar-artikkel i Times of Israel for en fire års tid siden

 4. Jødene har vært mislikt og hatet veldig lenge, men hva er det jødene gjør som utløser alt dette hatet?
  Det er vel ingen som blir mislikt og hatet helt uten grunn, eller?

  Og kan det være slik at noen av jødene setter pris på, og legger opp til dette hatet, for ingenting er mer samlende for et folk enn en felles fiende. 🙂

  • Behandlet ganske enkelt bøndene i de områdene de kom inn i på mye tilsvarende måte som dagens israelere behandler palestinerne. Den gangen i fortiden skjedde det under beskyttelse av det voldsapparatet som konger og fyrster kontrollerte, i våre dager skjer det under dekke av et i hovedsak amerikansk/anglosaksisk zionistisk oligarki hvor jøder utgjør en ekstremt overproporsjonal andel. Ukraina skiller seg nettopp ut ved at det der fant sted en mer ekstrem utbytting av bønder og (annet) «fattigfolk» fra jødisk side enn noe annet sted. Det kan selvsagt ikke forsvare måten mange ukrainere gikk frem på ovenfor jødene når situasjonen først ga mulighet til å gi fritt utslipp for hatet, men det kan ihvertfall langt på vei forklare hvorfor det gikk som det gikk – og hvorfor såpass mange i Ukraina holder fast ved sin egen forståelse av historien den dag i dag. Les f.eks. Douglas Reeds «Disgrace Abounding» hvor han beskriver forholdene mellom jøder og småbønder i Ukraina slik de kunne være så sent som på 1930-tallet. For min del syns jeg altså at det gir sterke assossiasjoner til den situasjon palestinerne havnet i få år senere. Reed, som var en anerkjent journalist og forfatter i mellomkrigstiden ble selvsagt støtt ut av «det gode selskap» nettopp pga disse litt for åpenhjertige beskrivelsene i et par av bøkene han rakk å få utgitt rett før og etter den andre verdenskrigen.

   Carpathian Ukraine is a good place to study the persecution of a non-Jewish community by the Jewish one. Here, for the first time, I saw the Eastern Jews in their native habitat. By the time they reach Budapest, Vienna, Berlin or Prague they are already Westernized. Here, as in Poland, you have the future raw material of your Hollywood film producers and screen stars, your international bankers, your slick Jewish journalists — for here, in Carpathian Ukraine, they are learning English too, before they set off for America in search of greener pastures and another people to exploit and bring to ruin. (Italics added). Here you have a peasant population that has been plundered and bled white in centuries of exploitation, that has passed from one tyranny to another: Czars, kings, nobles, the Church, Russia, Poland, Hungary, and is now completely in the thrall of the Jewish community. According to statistics, Jews comprise only about 15 per cent of the whole population, but they control all the money power, trade, commerce and banking. Their grip on the people is far more subtle but as vice-like as that of any dictators. There is no escape for the peasant. Disgrace Abounding, by Douglas Reed (publ. mars 1939)

   • Flott skrevet Olav …… Det du sier her er det de aller fleste ikke forstår ….
    I tillegg til at de ikke innser at de er offer for «Elitens» propaganda for å holde på den martyrposisjonen «jødene» har fått etter sin dyktige indoktrinering av alle jordens folk etter «jødeforfølgelsene» der selvsagt deres «Holocaust» er kroneksempelet på en dyktig sammensatt løgnhistorie …..

    Her er en norsk oversettelse av The Controversy of Zion også av Douglas Reed …..

    http://ingridberg.com/filer/Reed_Kontroversen.pdf

   • Godt og viktig innlegg dette, Olav. Jeg kommenterte ditt innlegg for 3 dager siden, med et relevant, saklig, informativt og ryddig lite innlegg, men Steigan har enda ikke publisert det.

    Avglemt i stresset, slettet eller sensurert, Steigan?

 5. På søndag 5 februar 2017 var Netanyahu i London for samtaler med toppene der. Ifølge israelsk presse idag jobbet Netanyahu for en «unified international front to counter Irans mounting aggression…a US-UK-Israel axis against Iran.»
  Israel har jobbet for denne krigen mot Iran i årevis og har nedlagt store anstrengelser i å gjøre Aserbadsjan og Georgia til klientstater hvor de kan få bygge flyplasser og andre militære fasiliteter. Israel holder seg ikke bare med Oded Yinon-planen for balkanisering av arabiske nærområder, men også med en PEREFERI-strategi som strekker seg langt utover Yinons geografiske tenkning.
  Allerede i 2014 begynte Wayne Madsen å skrive om «Israels Secret Plan for a «Second Israel» in Ukraine» på Strategic Culture.
  Det er veldig liten interesse for at Trump-administrasjonen er dominert av zionister som har fartstid også som venner av den religiøse jødiske sekt CHABAD og den hardeste av alle: Zionist Organization of America.
  Etter mitt skjønn blir det ganske så umulig å forstå hendelsene i Ukraina uten å grave i historien samt forstå at dagens zionisme har ambisjoner også utenfor det å kaste ut palestinerne fra Gaza og Vestbredden.
  Den israelske hæren holdt forleden en femdagers øvelse i krig mot Hamas.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.