Har Kievs taktikk mislykkes?

12
Krigen i Øst-Ukraina har pågått i over fire år med vekslende styrke og har krevd store tap.

Senatorene John McCain og Lindsey Graham var på fronten i Øst-Ukraina i begynnelsen av januar 2017 og oppildnet Kiev-regimets styrker til å kjempe mot sine landsmenn i Donbass.

Lindsey Graham sa:

«2017 will be the year of offense,” …. “All of us will go back to Washington and we will push the case against Russia. Enough of a Russian aggression. It is time for them to pay a heavier price.»

John McCain sa:

I believe you will win. I am convinced you will win and we will do everything we can to provide you with what you need to win.

Hensikten var åpenbart å stille den nyvalgte presidenten Donald Trump overfor et fait accompli der han ikke ville skulle få noen sjanse til å forbedre forholdet til Russland.

Kiev-regimet hadde også interesser av dette. Sjokoladeoligarken Petro Porosjenko hadde stilt seg 100% bak Hillary Clinton i valgkampen og fryktet at hans Ukraina-prosjekt ville falle i unåde i Washington. Kiev har også merket at USAs og EUs begeistring for å sponse det svarte hulet som er Ukrainas gjennomkorrupte økonomi, har vært sterkt dalende.

Derfor gjorde Kiev det de kan, nemlig å provosere til krig. Rundt Donetsk ble det innledet angrep mot østukrainske byer og landsbyer. Tapene ble større enn på lenge på begge sider. Og så ropte man på dommeren, altså Trump.

Skuffelsen ble stor da Washington ikke gikk i fella, men nøyde seg med å oppfordre partene til våpenhvile og å overholde Minsk-avtalen. Den programmessige fordømmelsen av Russland som ville ha kommet fra Obama/Kerry var det ikke spor av. AP skriver:

White House spokesman Sean Spicer had little to say on Wednesday when asked for the administration’s position on the renewed fighting that began over the weekend and persisted into early Wednesday. At least 10 people have been killed and dozens wounded. President Donald Trump has been «kept aware of developments» in Ukraine, Spicer said, and the White House will «have further updates as we go on.» It was not immediately clear when those updates would come.

Maxim Eristavi, som er en ukrainsk journalist som var maidanaktivist i 2014, skriver i Washington Post: The United States abandons Ukraine:

In any case, the United States’ refusal to take a decisive stance on the violence in eastern Ukraine sends a clear signal to Kiev: The friendship is over. And it doesn’t really matter whether the shift is the result of skillful Kremlin maneuvering or some sort of concessions offered by the Trump administration out of public view. The United States’ reaction to the latest carnage in eastern Ukraine offers a disturbing snapshot of the new geopolitical reality that is now taking shape.

Eristavi kommer med en opplysning som bekrefter noe som jeg har tatt opp flere ganger på steigan.no, nemlig hvilken aktiv rolle USAs ambassade og daværende ambassadør Geoffrey Pyatt spiltei kampen for regimeskifte i Ukraina. Han skriver:

During the crisis of 2014-16, Ukrainians had come to view the embassy as a messaging powerhouse offering round-the-clock statements of support.

Det var den gang. Nå mener han at USA har vendt ryggen til Ukraina.

Eristavi overdriver antakelig. Men hvis det er noe sant i det han skriver, er det jo positivt. Faren for at maidankuppet og den etterfølgende «antiterroroperasjonen» mot Donbass kunne ha ført til krig mellom USA og Russland har til tider vært veldig stor. Neocons i State Department i allianse med fascister i Ukraina har gjort sitt ytterste for å provosere til krig. Hvis de siste begivenhetene betyr ar de har mistet grepet, ville det være bra.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


12 KOMMENTARER

 1. Trump har gått til krig mot NWO dyp-statens agenda for imperialistisk globalisert overnasjonal handels dominans for NWO klanens globaliserte selskaper. Det har skaffet ham mange fiender. Trump´s allierte i den kampen er Putin, som i lang tid har vært offisielt i krig med NWO klanen. Skal Trump vinne frem med sin agenda, er han avhengig av en allianse med Putin og Russland. Trump´s store utfordring er å skape aksept for den alliansen.

  En allianse mellom USA og Russland er en mektig allianse, som snur opp ned på fiendebildet NWO klanen bygger sin strategi på. Derfor brukes det for tiden massiv propaganda for å forsterke det gamle fiendebildet. Vi ser det tydelig også her hjemme, hvor vi daglig får drypp med påstander om russisk cyber-war imot alle og enhver. Inkludert imot parter her i Norge.

 2. Dette var særdeles interessante opplysninger. En må til Steigan.no for å få lest slikt. Medstrømsmediene er for det meste i propagandamodus når det gjelder Ukraina og Russland.

 3. Jeg har presentert denne «konspirasjonen» i debattspalten til en artikkel i Aftenposten:

  «Dette (altså det pågående kjøret mot Russland i Norge, der t.o.m Jens kom på banen og gjentok sitt mangeårige mantra om russisk aggresjon i Ukraina) er etter min oppfatning ikke noe annet enn en organisert kampanje mot Russland. Det er en teori, for jeg har ingen beviser. Men indisiene er der i fullt monn. Hacking foregår hele tiden Det er altså tilfeldig i seg selv at det akkurat nå gås ut på bred front, og at motangrepet rettes ene og alene mot Russland. De siste meldingene om hackingen fra NRK tyder dessuten på at det meste av den er rettet mot bedrifter og er økonomisk motivert, altså at det er rene tyveribander som står bak. Altså skulle det ikke forundre meg at dette er organisert av tyveribander som både opererer i og oppholder seg i Vest-Europa. Det er greitt at en oppdager hacking og gjør hva en kan for å stoppe den, Men det er totalt UREDELIG å gå ut og rette mistanken mot spesielle land, grupper og personer uten fnugg av bevis. Og det trengs bare litt organisering til for å få det til å se ut som om hackingen kommer fra et bestemt sted. Dette hackerutspillet kom samtidig med visumnektutspillet. Og alt tyder på at Norge har arrangert denne visumnekten med vilje. For Grande og Solhjell stod altså på en liste over uønska som Norge visste om. Og det var Russlands gjengjeldelse mot to blant mange som bare har slengt dritt om Russland etter at våre ledere her i Vesten stelte i stand en langt alvorligere boikott av Russland. Jeg tror ikke det er tilfeldig at dette kommer like etter at senator John McCain, den hevngjerrige senator og grå eminense i det republikanske parti samt Clinton-venn, var i Ukraina og oppildnet ukrainske soldater til kamp mot Donbass, Under disse media-forestillingene i Norge, kom storstilt militær oppladning og angrepet mot Donetsk i en lomme innover langs våpenhvilelinjen mot byen. Jeg ser ikke bort fra at Norge rett og slett bare har fått ordre om å bidra litt i arbeidet med å øke aggresjonen mot Russland.»

 4. Jørgensen: jeg er redd du er en ønsketenker i spørsmålet om allianse mellom Trump og Putin. Også når det gjelder «konflikten» mellom Trump og NWO-globalister.
  Hvis du ser bort fra ord,fylles Trumplaget opp med noen av de villeste neo-con kriger-globalister som finnes i USA. Du har Michael Leeden som er ansatt som adviser for Michael Flynn,en person som svermer for Maciavelli og italiensk fascisme.
  Du har Elliot Abrams som hyres inn som deputy at state for Rex Tillerson: krigsforbryter i særklasse og viktig for igangsettelse av Irakkrigen mars 2003.Medlem av project for an american century av 1996 som var tenkemaskinen for alle krigene i Midtøsten.
  Ikke bare Jørgensen, men alle som driver og lager snodige ideer om Trump-administrasjonen,hadde stått seg på å analysere vilke politiske posisjoner nøkkelfigurene har stått for. Og står for.
  Alle de zionistiske aktivistene hos Trump forholder seg til Zionistisk Organization of America (ZOA) som israelske Haaretz advarer mot som farlige,ekstreme saker. Og både Kushner og Trump Foundation har finansiert setttlements og den rabiate Chabad-sekten.
  Alt disse karene har av politikk indikerer et snarlig sammenstøt med Russland. Det kan komme i Syria såvel som i Ukraina,Svartehavet og Polen/Baltikum.

 5. «Har Kievs taktikk mislykkes?»

  La oss håpe det. – Ser slik ut.

  Faren er bare hva som kommer etterpå – etter militær, politisk og økonomisk fallitt fra Kiev på, og i, de fleste områder.

  Huttetu-gru… #-[

 6. Ivan Katchanovski har lever en ny studie om Ukraina. (Ukrainer i Canada, og slett ikke russisk-vennlig). Konklusjonen i rapporten er at Vestens versjon om at krigen om Donbas er en krig med Russland er falsk. Separtismen i Donbass er innbyggernes egen vilje (men de har fått støtte fra Russland på forskjellig vis). Han ser liten mulighet for at Ukraina kan bli ett land igjen. Altså har Poroshenko forspilt sin sjanse. Kanskje særlig ved den siste offensiven mot Donbas som John McCain var i Ukraina og beordret? oppildnet til? Et svært interessant punkt i analysen er:
  » At the end of January (2014), the far right elements of the opposition, led by the Right Sector and football ultras, led an attack on the parliament. The attack escalated the conflict, and it resulted in a violent confrontation and a
  stand-off with the special police and interior troops units. Various evidence suggests that the
  killings of the first three protesters in January, as well as some other highly publicised but
  unresolved cases of violence which the opposition attributed to the Yanukovych forces, were in
  fact false flag operations designed to further escalate the conflict. The investigation under both
  the Yanukovych and Maidan governments determined that they were killed from close distance
  in the Maidan-controlled area (See Katchanovski, 2015b, p. 62). The Prosecutor General Office
  of Ukraine since the end of 2014 has been investigating leaders and members of UNA-UNSO,
  one of the founding organizations of the Right Sector, as suspects in the killings of these three
  Armenian, Belarusian, and Western Ukrainian protesters and another protester who was killed on
  February 18 (Pechersk, 2015a).» IK har tidligere sannsynliggjort gjennom nitide studier at de fleste som ble drept under Maidan, ble drept av fascistene (helt motsatt Steinfeldts troserklæringer). Me her blir det altså indikert med stor sannsynlighet at myrderiene ble startet før, og var arrangert av fascistene (og Soros, CIA?) for å skape den riktige opprørstemningen, slik at fascistene kunne ta ledelsen på Maidan og kuppe opprøret fra det ukrainske folket. Altså: NATO hadde til hensikt å bruke Ukraina som spydspiss mot Russland. Og lyktes med det helt til Russland mannet seg opp og sa stopp! (Ved å slå ned forsøkene på å undertrykke befolkningen på Krim og i Donbas. På Krim klarte de det stort sett selv, men russiske militære hjalp Krim-styrkene med å holde de ukrainske militæravdelingene og fascistgrupper på plass. Og ved å slå ned den offensiven fra fsacistene som kunne ha knust Donbass og utryddet eller internert store deler av Donbas-befolkningen).
  Katchanovski tror at separatistholdningen vest for Donbas er for liten til at resten av Ukraina også blir oppdelt. Men det kommer jo helt an på hva som videre skjer. Viss det kommer morderiske angrep mot Donbas, vil nok oppdelingen spre seg. Ut fra etniske kriterier helt til Kiev. Så Norge (de grå eminenene blant oss) gir med andre ord fullstendig blaffen i Ukraina og det ukrainske folk! (Etter Libya og Syria er det ingen overraskelse).

 7. McCain som ved siden v Lidsey er en av få republikanere som nrk liker. HN vsr dog like hatet som trump da han stilte til valg motvobæama i 2008. Hans besøk og støtt til europas mest rendyrkede nazister. Sammen men merkels stortyskland trente de og bevæpnet nazistene som i motsettning til våre drittunger som leker nynazister snakker vi om gruperinger som sto skulder ved skulder med hitlers soldter. Verst gikk det ut over polaker og andre etniske ukrainske raser. De hadde rykte på sg for å være dykyige torturister og sparte hverken kvinner, barn eller sivile. Ukraina har aldri kunnet ta noe etterkrigsoppgjør for et forsøk på det ville igaangsatt en borgerkrig nazistene kunne vunnet. Bak jernteppet løste russerne det ved å deportere mange til andre deler av Sovjetunionen. De bærer fortsatt sammme armbind i deg ukrainske parlamentet. Politisk ble de innsatt etter et kupp mot en folkevalgt president. McCain og Lindsey er flere ganger avbildet håndhilsende på sine nazivenner. Nrks kjærlighet til denne sorros sponsede republikaner skyldes utelukkde at han er trumphater og ikke særlig nøye med sannheten. Comey gikk fra ceo i lockhead martin til FBI. Obama har alltid vært en fredsaktivist. Med økonomisk støtte til valgkamp koster og for å få milioner av dollar må man gi noe igjen. Tipper dette var noe sorros forlangte. For amerikansk våpenindustri som har for mye makt handler det om at senatet bevilger enorme summer til å forsvare seg mot et såkalt såkalt agresivt russland. For merkel og stortyskland handler det om makt og energi. Det påstås i vesten at putin bruker russiske styrker. Noe som er unødvendig ettersom viljen til å forsvare den russisspråklige befolkningen ukrainske styrker og den paralelle nazisrmeen har vært stor nok til at de ikke har hatt mulighet til å motta det enorme antallet frivillige som ønsket å støtte sine brødre. På samme måte har mange høyreekstremister fra i stor grad frankrike til de ukrainske nazistene. Man kan bare gjette på hva russisk teknologi består av for flyvåpenet til ukraina har blitt satt ut av spill uten skudd eller raketter. Kun noe elektronisk. I norge ser jeg kun for meg abb som kunne gått inn i disse gruppene bl.a nrk nekter å fortelle om. Nå har selv obamaelsker micael moore laget en dokumentar som bekrefter dette. Han viser bl.a et bilde av en nazileder som hilser mccain slik hitler hilste sine venner. Senest i går beskylte mccain trump for å ikke ta avstand fra k.k.k noe han har gjort hele lovet. Trump elsker isrsel. K.k.k hyller hitler, hater jøder og varte men støtter muslime. Bl.a pga antisemitime. Det merkes st nrk deler europas venstresides syn på kristne, jøder og muslimer.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.