Frykten for demokrati

3

Fra den danske avisa Arbejderen:

Danskerne skal aldrig kunne stemme sig ud af EU. Det mener SF, Radikale Venstre og Alternativet i fuldt alvor.

De tre partier, der ellers har slået sig op på medindflydelse og demokrati, ønsker en aftale – en såkaldt musketéred – der binder Folketingets ja-partier til «en gang for alle» at udelukke en folkeafstemning om dansk EU-medlemskab.

De tre partier, der ellers har slået sig op på medindflydelse og demokrati, vil simpelthen låse døren og smide nøglen væk.

De tre partier vil simpelthen låse døren og smide nøglen væk. Det er åbenbart ikke nok, at størstedelen af lovene og den grundlæggende økonomiske politik er udliciteret til EU. Det skal slet ikke og aldrig nogensinde være muligt at forlade unionen.

Idéen viser en tyk foragt for befolkningen og for det såkaldte borgerlige demokrati. Sæt nu danskerne lader sig inspirere af briternes EU-farvel. Alene usikkerhed om sagen kan skade dansk erhvervsliv, forstår vi på de Radikales leder, Morten Østergaard. Og sådan var det åbenbart heller ikke ment, det med den demokratiske indflydelse.

Forslaget viser, hvor langt ude det borgerlige EU-demokrati er kommet. Den største fare for demokratiet er hverken Trump eller terroristerne. Det er den moderne kapitalismes angreb på befolkningens medindflydelse. I vores del af verden ført ud i livet af EU, der med overvågning, finanspagt og beslutninger langt fra vælgerne centraliserer magten dag for dag.

Det snigende diktatur hænger tæt sammen med kampen om vores levevilkår. Når velfærden bliver skåret væk, lønnen trykkes, og dele af befolkningen udsættes for fattigdom, stiger risikoen for modstand. Derfor forsøger selv-erklærede humanister at indskrænke vores rettigheder i demokratiets navn.

Forslaget bliver næppe til noget lige nu. Til gengæld fremsætter regeringen i dag et forslag om at tilræde handels- og investeringsaftalen CETA mellem EU og Canada. Loven skal hastes igennem uden unødig indblanding fra folket.

Men de tre EU-musketerers våde drøm viser noget andet vigtigt: En frygt blandt de herskende partier for, at vi tager demokratiet alvorligt og vælger en anden vej. De er simpelthen bange for os. Og for demokratiet.


 

 

Les også: Demokratiet er ikke lenger på moten

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

  1. Galenskap men vi går mot ulike typer av konflikter…. Demokrati gir konkurranse og det i en situasjon der informasjonssamfunnet endrer hierarkier globalt som nasjonalt. Men skal moder jord overleve så må vi skape samfunn som ikke styres kun av de som har mest fiat ponzi penger.:)

  2. Frykten gnager flere enn Arbejderen.:

    I Information ser den slik ut.:De tre nevnte-+ Enhetslisten,peker etter nyvalg på Sosialdemokratenes leder Mette Fredriksen som statsministerkandidat.Hvorpå Fredriksen danner regjering med DF.De blå-og rød sosialdemokrater i felles regjering.Det er dette det er flertall for i velgermassen ,etter at sosialdemokratene har innledet en snuopperasjon i -migrasjonsspørsmålet.
    DF bestemmer selv hvordan de oppnår innflytelse.Skal man slå dem i deres «EU-skepsis,»må man vær mot hele EUs oppbygning .Innkludert Euro- og åpne grenser.
    M.a.o.:At EU er udemokratisk,og at «rød blokk» støtter denne politikk,kunne være et godt utgangspunkt for egentlig venstreorienerte.Men de har overlatt kamparenaen til høyrepopulistene.

    «Som man ræder,ligger man.»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.