Ukrainas hær øker angrepene på Donbass

0
Krigen i Øst-Ukraina har pågått i over fire år med vekslende styrke og har krevd store tap.

Ifølge russiske kilder har den ukrainske armeen økt angrepene på utbryterrepublikkene i Donbass. Det dreier seg om granatangrep mot flere områder ifølge kildene. Byen Gorlovka med forsteder er rammet og det samme er områder nær Donetsk flyplass. Kommandant Eduard Basurin sier til rusnext at det var 515 slike beskytninger bare 10. januar 2017.

10. januar 2017 forsøkte ukrainske angrepsstyrker å erobre landsbyen Spartak med granatkastere og to stridsvogner skriver rusvesna.

Ved årsskiftet var senator John McCain ved frontlinja i Ukraina for å egge opp de ukrainske styrkene. McCain var en av aktivistene på USAs side bak det væpna kuppet 22. februar 2014 og han frykter tydeligvis at Donald Trump ikke vil følge opp dette krigsprosjektet. Derfor dro han altså på eget initiativ til fronten for å oppildne styrkene. Ekstremistene i Kiev er troende til å utføre væpnede provokasjoner for å låse den nyvalgte presidenten til å fortsette Obamas og Hillary Clintons katastrofale prosjekt i Ukraina.

The Guardian skriver at John McCain skal ha gitt FBI-direktør James Comey dokumenter som angivelig skal vise at det var hemmelige kontakter mellom Trump-kampanjen og Moskva under valgkampen. Trumps svar kom naturligvis på Twitter og lød: «Fake news – en fullstendig politisk heksejakt».

Donald Trump har som kjent truet med å ønske fred og samarbeid med Russland, og det må forhindres for enhver pris.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelObama-regimet slapp 26.171 bomber i 2016 – litt av en fredsprisvinner
Neste artikkelSkarpe protester mot avskaffing av kontanter i India
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).