Ukrainas hær øker angrepene på Donbass

9
Krigen i Øst-Ukraina har pågått i over fire år med vekslende styrke og har krevd store tap.

Ifølge russiske kilder har den ukrainske armeen økt angrepene på utbryterrepublikkene i Donbass. Det dreier seg om granatangrep mot flere områder ifølge kildene. Byen Gorlovka med forsteder er rammet og det samme er områder nær Donetsk flyplass. Kommandant Eduard Basurin sier til rusnext at det var 515 slike beskytninger bare 10. januar 2017.

10. januar 2017 forsøkte ukrainske angrepsstyrker å erobre landsbyen Spartak med granatkastere og to stridsvogner skriver rusvesna.

Ved årsskiftet var senator John McCain ved frontlinja i Ukraina for å egge opp de ukrainske styrkene. McCain var en av aktivistene på USAs side bak det væpna kuppet 22. februar 2014 og han frykter tydeligvis at Donald Trump ikke vil følge opp dette krigsprosjektet. Derfor dro han altså på eget initiativ til fronten for å oppildne styrkene. Ekstremistene i Kiev er troende til å utføre væpnede provokasjoner for å låse den nyvalgte presidenten til å fortsette Obamas og Hillary Clintons katastrofale prosjekt i Ukraina.

The Guardian skriver at John McCain skal ha gitt FBI-direktør James Comey dokumenter som angivelig skal vise at det var hemmelige kontakter mellom Trump-kampanjen og Moskva under valgkampen. Trumps svar kom naturligvis på Twitter og lød: «Fake news – en fullstendig politisk heksejakt».

Donald Trump har som kjent truet med å ønske fred og samarbeid med Russland, og det må forhindres for enhver pris.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


9 KOMMENTARER

 1. Og i «mainstreemmedia» fremgår det FBI har orientert Trump om at russerne sitter på kompromitterende informasjon av privat/forretningsmessig karakter. Sterkere kan det ikke signaliseres; om du prøver deg på noe overfor de «hemmelige» tjenestene vil denne informasjonen lekke ut!

 2. Kapitalismen er i djup eksistensiell krise, veksten har stoppa opp.
  For eit system som berre har to val, vekst eller kollaps, er dette katastrofe.

  Den frekke fan Putin kom inn og velta spelet for å få kontroll over dei enorme ressursane på det eurasiatiske kontinentet, som under Jelstsin såg ut til å vere nesten i boks.
  Om spelet til Vesten hadde lukkast, kunne kanskje kapitalismen ha fått eit tiår med nådetid.

  Men Russland ville utvikle sin eigen kapitalisme, og har sitt eige enorme landområde å gjere dette på.
  Er det ein ting Russland ikkje treng så er det «Lebensraum».

  Demoniseringa av Russland slit difor med å vere truverdig, spesielt når det kjem frå USA og NATO, som på eigen hand er i ferd med å legge Midt-Austen i ruinar, og som har ei uendelig rekke med innblanding på rullebladet sitt, i alle land der dei ikkje har fått gjennom viljen sin.

  Sett i lys av USA sin herjingar ( intet mindre! ) over alt er skrålet om russisk innblanding i det amerikanske presidentvalet berre til å le høgt av.
  Medan etterplapringa til alt av media og heile den politiske klassen i Vesten verkeleg er til å grine av.

  Men det grunnlause skrålet finn ikkje den grobotnen hos folket som dei hadde håpt på.

  Det er difor heilt nødvendig å provosere Russland til å levere, til å bli den demonen som må til for at mantraet om det aggressive Russland skal gi det naudsynte påskotet til å utløyse krigen.

  Dette skjer når «Vi» er under åtak.
  For folket er alltid imot krig. Men kjem vi under åtak, må vi så må vi…

  Den einaste staden nett no der dette kan lukkast er i Ukraina.

  Det er difor all grunn til å vente seg opptrapping av konflikten.
  Dersom tilhøva aust i landet blir ille nok, vil mange i Russland sjå på det som eit svik å ikkje gripe aktivt inn.

  Leiinga i Russland ( uansett kva ein elles måtte meine om dei ) framstår som rasjonell og analytisk, i skarp kontrast til våre eigne «valgte».

  Men ein stad går smertegrensa..

  Det er den staden USA med vassallane er på leiting etter.

  Så det kjem nok meir, mykje meir.

  • Huff og gru og nei så forferdelig!! trump betalte russiske prostituerte for å pisse i hotellsenga til obama. Dette er cia’s store forferdelige hemmelighet som skal avsette trump. problemet virker å være at dokumentene dem baserer seg på er etter alle solemerker fake og er blitt laget av trolls reddit /4chan. Hvis dette viser seg og være korrekt må det nomineres til årets troll 2017 😉

   • Nomineres, ja. Men året er ennå så ungt at jeg tipper vi rekker å se flere tilfeller av bedre trolling før året er omme.

 3. En annen ting som nekter å forsvinne er ryktene om en child sex ring i DC etter at eieren av en pizzeria som tilfeldigvis er den 49. Mektigste mann i washington. Er under etterforskning av fbi etter at han visstnok skal ha truet en citizen investigator på youtube med å drepe ham og familien hvis han ikke fjernet en del materiale som ble opplastet til youtube. Noe som er veldig merkelig tatt i betrakning megyn kelly intervjuet han stilte opp i hvor han fremstilte seg selv som en jovial fyr som var snill og grei, https://vid.me/ZGxj

 4. Jeg syns absolutt temaet i følgende artikkel er avgjørende viktig å ta med i betraktningen for bedre å forstå hva som skjer i Ukraina.

  «Hans Myrebo skriver i denna historiska analys om khazarerna och Israels ambitioner i Ukraina vilket kan öka förståelsen för den konflikt mellan Väst och Ryssland som nu pågår i landet. Det kan betyda att Rysslands trupper på Krim är mer än en reaktion på den väststödda kuppen i Kiev.»

  «Khazarien kan återuppstå i Ukraina enligt israeliska planer»
  http://newsvoice.se/2017/01/10/khazarien-ateruppsta-ukraina/

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.