Obama-regimet slapp 26.171 bomber i 2016 – litt av en fredsprisvinner

0

Fredsprisvinner Barack Obama er den første presidenten i USA noensinne som har vært i krig samtlige av sine åtte år ved makta. Bare i løpet av 2016 slapp USA 26.171 bomber skriver Micha Zenko i det mektige Council on Foreign Relations. Sju land var utsatt for fredsprisvinnerens bombing i 2016, samtlige med muslimsk flertall forresten.

Using this data, we found that in 2016, the United States conducted about 79 percent (5,904) of the coalition airstrikes in Iraq and Syria, which together total 7,473. Of the total 30,743 bombs that the coalition dropped, then, the United States dropped 24,287 (79 percent of 30,743).

Barack Obama gjorde dronedrap hverdagslig. Uten lov og dom har hans regime drept folk ved hjelp av droner hvor og når de har ønsket. Obama utførte dronedrap 10 ganger oftere enn forgjenger Bush.

Obama lovte å avslutte krigen i Afghanistan. Det har han ikke gjort. Han har til gjengjeld gått til krig enten direkte eller via stedfortreder mot Libya og Syria og sørget for å ødelegge disse landene.

I sin tale ved overrekkelsen av fredsprisen i 2009 roste Thorbjørn Jagland Obama for å være den personen som «har gjort mest for freden» i 2008, som «har redusert spenningsnivået i verden», som har gjort mest for å skape «en verden uten atomvåpen».

(Noen bør sette musikk og bilder fra virkeligheten under Obama til denne talen.)

Faktum er at Obama har gjeninnført den kalde krigen mot Russland, har gjort sanksjoner og regimeskifte til sine foretrukne metoder og har brakt verden svært nær en krig med kjernefysiske våpen.

Men norske medier og politikere elsker ham jo. Og så er han jo så stilig, har så gode manerer og er så dyktig til å lese fra telepromteren nesten uten at det synes. Så da er det antakelig ikke så farlig at han har bombet land til grushauger og drevet millioner på flukt.

Forrige artikkelNasjonal kanon?
Neste artikkelUkrainas hær øker angrepene på Donbass
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).