Tyrkias visestatsminister: – Utenlandsk etterretning kan stå bak terroren

8

Den tyrkiske visestatsministeren Numan Kurtulmuş sier til avisa Hurriyet at «utenlandsk etterretning kan stå bak» terroraksjonen mot Istanbuls Reina nattklubb der 39 mennesker ble drept. Han begrunner dette med at terroraksjonen ble så profesjonelt utført.

“I am of the opinion that it’s not possible for the perpetrator to have carried out such an attack without any support. It seems like a secret service thing. All these things are being assessed,»

Han nektet å svare på hvilke hemmelige tjenester han tenkte på. Men han sa ar sjøl om Tyrkia nå prøver å ta tiltak for å hindre terror, så er det vanskellig når de er knyttet til utenlandsk etterretning, for da «kan de utføre terroraksjoner vi ikke en gang er i stand til å forestille oss»

Den Islamske Staten har tatt på seg ansvaret via sin propaganda-kanal Amaq ved å si «en heroisk soldat av kalifatet angrep et av de mest kjente nattklubber der de kristne feirer sin hedenske ferie.»  

5. januar var det også en terroraksjon utenfor en rettsbygning i Izmir der to mennesker ble drept.

Tyrkia har vært en av hovedsponsorene til IS og det har vært et nært samarbeid mellom den tyrkiske etterretningstjenesten MIT og IS. Det er massevis av terrorceller i landet.

Den tyrkiske avisa Cumhuriet har publisert utskrifter av telefonsamtaler som viser at det pågår et tett samarbeid mellom ledende personer i Den islamske staten/Da’esh og tyrkiske grensetropper. Det framgår av utskriftene at det tyrkiske militære regelmessig lar IS-smuglere krysse grensa.

Tyrkia er derfor djupt involvert i denne virksomheten og det kan ikke utelukkes at terroristen har hatt kontakter innenfor.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


8 KOMMENTARER

 1. Det er min faste overbevisning at inntil nylig har ikke Tyrkia gjort noe som helst som ikke Washington enten har gitt ordre om, godkjent, eller i hvert fall stilletiende samtykket til. Når Tyrkia har hjulpet IS så er det fordi amerikanerne har ønsket det, villet det, eller sagt at det er greit. Amerikanerne har investert i Tyrkia helt siden 1947/48, og bidro til oppbygging av landet bl.a. ved bygging av sårt tiltrengte veier, der i blant hovedveien som går øst-vest tvers gjennom hele Tyrkia. Investeringene var militært begrunnet. (Tyrkia ble medlem av Nato i 1952 og var en viktig brikke i forholdet til Sovjet). Tyrkia har kanskje aldri vært helt lykkelige i Nato – de er liksom gode nok til å stå utenfor og vokte teltet, men blir sjelden invitert inn. I den seinere tid har tyrkerne «fraternisert» med kineserne, og nå også russerne. Silkeveien har sannsynligvis blitt viktigere enn både Nato og lydigheten til amerikanerne. Hvis ikke tyrkerne snarest «skikker seg» vil vi nok få høre flere smell, og kanskje enda et kupp(-forsøk).

 2. Det er mye som skurrer med disse terroraksjonene og regjeringenes beleilige reaksjoner som en følge av dem. Det reageres med innstramning av borgernes rettigheter og mere bomber. Dette er ofte planlagt før terroren skjer. Pressen sender ut merkelig informasjon som terroristen legger igjen passet og dette blir så funnet flere dager senere. Troverdigheten fra lesernes side blir da på et lavmål. Hvem tjener på denne terrorren?

  • Vi ser alle hintet fra den tyrkiske ministeren. Hvor langt er taperne her villige til å gå? Man kan i samme åndedrag ta med hexejakten på Trump.

  • Det med at terroristene legger igjen passet begynner å bli for dumt. De legger kanksje igjen et pass, men neppe deres eget. Det kan være forfalsket eller stjålet. Følgelig fant politiet i Berlin fingeravtrykk i bilen som kjørte inn i folkemengden. Kanskje ikke så veldig troverdig det heller, men…. Vi blir løyet for hele veien.

  • Korreksjon: Fox News rapporterte til å begynne med at det var Air Canada han fløy med, men har visst senere endret historien. Nå er det Delta Airlines som er fasiten, visst nok.

 3. http://www.cbsnews.com/news/shots-fired-fort-lauderdale-airport/

  «In Nov. 2016, Santiago-Ruiz walked into an FBI office in Anchorage and claimed he was being forced to fight for the Islamic State of Iraq and Syria (ISIS), law enforcement sources told CBS News. He also said his mind was being controlled by the CIA to watch ISIS videos, sources said.»

  Flere angivelige desperadoer har påstått det samme. Bl.a. Dallas-skytteren fra 7/7 i fjor. James Holmes, Aurora-skytteren som angivelig drepte mange i en kinosal under en Batmanvisning for noen år siden, var tilfeldigvis doktorgradsstipendiat som jobbet med utvikling av mind control-teknologi, på et prosjekt i regi av CIA.

  Men det er naturligvis bare en tilfeldighet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.