Tyrkias visestatsminister: – Utenlandsk etterretning kan stå bak terroren

0

Den tyrkiske visestatsministeren Numan Kurtulmuş sier til avisa Hurriyet at «utenlandsk etterretning kan stå bak» terroraksjonen mot Istanbuls Reina nattklubb der 39 mennesker ble drept. Han begrunner dette med at terroraksjonen ble så profesjonelt utført.

“I am of the opinion that it’s not possible for the perpetrator to have carried out such an attack without any support. It seems like a secret service thing. All these things are being assessed,»

Han nektet å svare på hvilke hemmelige tjenester han tenkte på. Men han sa ar sjøl om Tyrkia nå prøver å ta tiltak for å hindre terror, så er det vanskellig når de er knyttet til utenlandsk etterretning, for da «kan de utføre terroraksjoner vi ikke en gang er i stand til å forestille oss»

Den Islamske Staten har tatt på seg ansvaret via sin propaganda-kanal Amaq ved å si «en heroisk soldat av kalifatet angrep et av de mest kjente nattklubber der de kristne feirer sin hedenske ferie.»  

5. januar var det også en terroraksjon utenfor en rettsbygning i Izmir der to mennesker ble drept.

Tyrkia har vært en av hovedsponsorene til IS og det har vært et nært samarbeid mellom den tyrkiske etterretningstjenesten MIT og IS. Det er massevis av terrorceller i landet.

Den tyrkiske avisa Cumhuriet har publisert utskrifter av telefonsamtaler som viser at det pågår et tett samarbeid mellom ledende personer i Den islamske staten/Da’esh og tyrkiske grensetropper. Det framgår av utskriftene at det tyrkiske militære regelmessig lar IS-smuglere krysse grensa.

Tyrkia er derfor djupt involvert i denne virksomheten og det kan ikke utelukkes at terroristen har hatt kontakter innenfor.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.