Norsk Syria-politikk. «Hva i huleste er det dere holder på med?»

0
Erna Solberg og Norge er de facto alliert med al Nusra

Cecilie Hellestveit har hatt klippekort på å opptre i mediene som «Midtøsten-ekspert». Hun brukes om og om igjen av NRK, Klassekampen og mange andre. Og aldri har vi hørt henne si det hun nå uttaler til Dagbladet:

Da den norske regjeringen i mars 2012 anerkjente den såkalte Nasjonalkoalisjonen som «rette representant for det syriske folk», skvatt folkerettsjuristen Hellestveit i stolen.

– Da jeg skjønte at Norge hadde gjort dette, så visste jeg ikke helt hvem jeg skulle ringe og rope høyt «Hva i huleste er det dere holder på med». Norge anerkjente en opposisjon som står med våpen i hånd og slåss mot et regime som vi fortsatt anerkjenner, konstaterer hun.

Anerkjennelsen var en klar inngripen i en suveren stats indre anliggender, en tilsidesettelse av FN-pakten og en åpen invitasjon til andre land om å ta seg til rette der de måtte ønske, mener Hellestveit.

Og mens Russland er på folkerettslig trygg grunn når de kommer Assad-regimet til unnsetning, er Norge og vestlige land på kant med folkeretten. Det er pinlig, mener Hellestveit.

Norges beslutning om å delta i opptrening av syrisk milits, er også et folkerettslig risikabelt prosjekt og et utslag av «rævdilting», mener Hellestveit.

Velkommen etter!

Umiddelbart etter at Norge hadde anerkjent den såkalte nasjonalkoalisjonen som «legitim representant for det syriske folket» advarte jeg mot konsekvensene. Jeg har også pekt på at det Norge har vært og er med på er en forbrytelse mot FN-pakten. Og jeg har belyst dette i svært mange artikler. Dette er standpunkter som nesten aldri kommer fram i de store mediene i Norge. Og jeg kan ikke huske at Cecilie Hellestveit har sagt dette i sine tallrike opptredener. Men hvis intervjuet i Dagbladet betyr at hun vil komme på banen med denne kritikken, så er det bare å ønske velkommen etter.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.